Puutarha/Parveke

Terassin hionta ja öljyäminen – Ennen ja jälkeen!

terassin öljyäminen

Päätimme ryhtyä vielä yhteen terassiurakkaan, nimittäin lasitetun terassin hiontaan ja öljyämiseen! Terassin hionta ja öljyäminen tuli ajankohtaiseksi, kun päädyimme tekemään terassin laajennuksen ja käytimme siihen kestopuuta. Lopputulos oli täysin eri väriset terassilaudat ja halusimme niistä yhtenäiset.

Emme alun perinkään pitäneet lasitetun terassin tummasta sävystä ja lisäksi se oli vielä todella huonosti tehty. Ennen muuttoa olimme tehneet kierroksen asunnolla ja terassi oli kauniin puun sävyinen, ja yhtäkkiä meitä odottikin tumman ruskeaksi käsitelty lauta, joka oli vielä tehty likaisen laudan päälle. Terassilauta oli todella läikikäs, kun sitä ei oltu ollenkaan puhdistettu rakennuspölystä ja liasta, vaan öljyilty vaan suoraan päälle tumma sävy. Toki tästä sanottiin, mutta homma unohtui ja lopulta korjasimme asian itse, ja tältä näyttää lopputulos. Ihana! Nyt jatkettu terassi sekä lasitettu terassi sointuvat kauniisti yhteen ja tila ei katkea, vaan jatkuu yhteneväisenä takapihalle.

Terassi ennen hiontaa

terassin öljyäminen

Näissä kuvissa näkyy tuo vanha ruskea sävy jonka hioimme pois. Hiomisurakka oli aika kova, sillä homma tehtiin ihan käsipelillä. Toki tähän olisi voinut vuokrata jonkun kunnon hiontakoneen,  mutta kun tällainen kone jo löytyi niin hoidettiin homma sitten näin 😀 Onneksi saimme akkuja lainaan, sillä eihän tuollainen pikku kone jaksa kovin kauaa yhdellä akulla hurruttaa. Ja siis jos mietitte, että ihan kauhea homma, niin sanon vielä, että jokainen laudan väli hiottiin vielä erikseen käsin hiomapaperilla, haha! Eli sanottakoon, että ihan kauhea homma todellakin!! Lopuksi koittikin sitten terassin siivous ja hiomapölyn poisto. Suihkutin puutarhaletkulla koko terassin ja lopuksi vielä pesin sen kunnolla ennen öljyämistä.

terassin öljyäminen
Hupsis, jäi hatut ja muut koristeet pölyn keskelle seinälle!
terassin öljyäminen
Puhdistin hiomapölyt ihan jokaisesta laudan välistä mitä seinältä löytyy. Pölyä oli kyllä joka paikassa ja myös meillä sisällä.
terassin öljyäminen
Mutta kyllä kannatti! Lopputulos on kaunis ja luonnollinen.
Terassin öljyäminen

Öljysimme terassin värittömällä Cello -terassiöljyllä. Väritön öljy toimii hyvin lasitetulla terassilla, kun se ei ole suoraan auringonpaahteessa. Käsittääkseni öljy kannattaisi sävyttää, jotta se suojaisi paremmin auringon UV-säteiltä eikä se harmaantuisi. Pitää siis miettiä millaiseksi koko terassin käsittelee ensi vuonna, kun kestopuuta oleva terassijatke pitää joka tapauksessa öljytä. Toisaalta tuo puun harmaantuminen ei itseä juuri haittaisi, mutta pitää vielä miettiä tätä myöhemmin paremmin. Kokemuksia saa antaa 🙂

Öljyäminen tehtiin kahteen kertaan ja puun sävy syveni sekä muuttui himpun verran tummemmaksi. Nyt terassin jatkeena oleva kestopuu ja tämä lasitetun puolen lauta ovat melkolailla samaa sävyä.

terassin öljyäminen

terassin öljyäminen

Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen lopputulokseen! Teimme muuten saman etupihan kuistille, sillä myös siellä oli sama ruskea väri. Onneksi tämä urakka on nyt ohi! Nyt sitten vain nautiskellaan 🙂

Seuraatko jo näitä?  instagram @hurmaavanvalkeaa// facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

2 kommenttia

  • Hurja homma

    Täytyy ihmetellä miten käsikoneella saa noin hyvän tuloksen, meillä homma nyt tekeillä ja ihan hirvittävää työtä ja voimaa vaatii, tuntuu että tarvitsee ammatti-ihmisiä. Vaikka mies raskaan fyysisen työn tekijä, ei kyllä etene työ paljonkaan, tuntuu että menee ainakin kuukausi !!

    • admin

      😅 Joo se oli aivan jäätävä urakka!! Useampi päivä meni miehellä ja taisi saada siinä kätensäkin siinä kipeäksi 😬 Tsemppiä sinne urakkaan!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *