Puutarha/Parveke

Puu pienelle pihalle

pienen pihan puu
Koristeomenapuu ilahdutti heti kauniilla kukillaan.
Puu pienelle pihalle: koristeomenapuu ja ruusuorapihlaja

Mietin alkukesästä kauniita kukkivia puita, jotka sopisivat pienelle pihalle. Millainen puu pienelle pihalle olisi oikein paras? Varmasti monikin, mutta itse päädyin nyt alkukesästä tekemäni ”Kukkiva pienen pihan puu” postauksen jälkeen, näihin kahteen puuhun: koristeomenapuuhun ja ruusuorapihlajaan.

Pihamme aiheutti tietyt raamit puiden valintaan, sillä paikka johon puut tulivat on todella aurinkoinen ja paikoin jopa paahtava. Molemmat puut, koristeomena ja ruusuorapihlaja viihtyvät aurinkoisella paikalla, joten päädyin lopulta näihin kahteen. Lisäksi halusin, että puihin tulisi kauniit kukat ja mielellään vielä eri aikaan. Koristeomenapuu kukkii touko-kesäkuun vaihteessa ja Ruusuorapihlaja kukkii kesäkuun lopulla ja sen kukinta-aika on noin 2-4 viikkoa. Koristeomenapuun kukkia saimmekin jo ihailla ja nyt jännitetään kukkiiko ruusuorapihlaja vielä tänä kesänä.

pienen pihan puu
Laitoin koristeomenapuun juureen pari perennaa ja tarkoitus olisi vielä tehdä kivetys puun ympärille.

Laitoin molempien puiden juureen kaksi perennaa, joihin tulee valkoiset kukat. Lisäksi meidän olisi vielä tarkoitus tehdä ympyrän mallinen kivetys puiden ympärille, jolloin nurmikon leikkaaminenkin olisi helpompaa. Nyt joutuu melkeinpä vetämään trimmerillä nuo puiden vierustat, ettei multa lentele mihin sattuu.

pienen pihan puu
Ruusuorapihlaja.
Vinkki: Valaise puut aurinkokennospoteilla

Nyt pitää jakaa vielä vinkki liittyen pihojen ja puiden valaisuun, sillä nyt tuntuu siltä, että noiden aurinkokennovalojen tehot ovat menneet eteenpäin! Hankin meille Bauhausista puiden juuressa olevat aurinkoenergialla toimivat spottivalot ja suuntasin ne kohti puiden latvoja. Näyttää muuten todella kivalle pimeän aikaa! Näissä Bauhausin valoissa on melko kylmä valo, eli jos haluaa kellertävän tyyppistä valoa, niin kannattaa ostaa Hong Kongin (tai onko se nyt nykyään Rusta) aurinkokennospotit. Minulta löytyy Honkkarin spotteja kukkalaatikoista ja niissä on todella kaunis ja tunnelmallinen valo. Edellisestä postauksesta ”Visor kaihtimet viimeistelevät sisustuksen” näkyy pari kuvaa juurikin noista kukkalaatikoista missä on mainitsemani spotit.

pienen pihan puu
Saa nähdä kukkiiko ruusuorapihlaja vielä tänä kesänä.
pienen pihan puu
Aurinkokennoilla valaisee edullisesti myös puiden latvat. Toki mikään järisyttävä valoheitin ei ole kyseessä, mutta pimeän aikaan todella kiva!

Pikkaisen on vielä pihaprojektit kesken, mutta aika loppusuoralla ollaan jo! Ihania kesäpäiviä kaikille!

Seuraatko jo näitä?  instagram @hurmaavanvalkeaa// facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *