Puutarha/Parveke

Viljelylaatikosta pieni kasvihuone

viljelylaatikko

Viljelylaatikosta minikasvihuone

Meidän pieni kasvihuone on meillä nyt toista vuotta käytössä ja tämä on ihan paras keksintö! Kuten viime kesänä, myös tänä kesänä poimimme salaatit ja yrtit omasta maasta. Kuinka kätevää ja hauskaa! Näin vältytään myös turhilta kauppareissuilta, kun voi poimia salaatit ynnä muut omasta maasta. Itse viljelylaatikkohan ei ole kallis, mutta tuohon kattoon joutuu vähän investoimaan. Mekin jouduimme ostamaan uuden katon, kun viime vuoden malli ei ollut kovin kestävää tekoa. Saa nähdä kestääkö tämä Bilteman katto paremmin.

viljelylaatikko

Viime kesänä teinkin jo postauksen aiheesta ”Oma pienen pieni kasvihuone” ja nyt sitten mennään samalla kaavalla. Näyttää jopa siltä, että kasvit ovat tykänneet tästä uudesta katosta enemmän. Vaikuttaa siltä, että valoa pääsee tähän himpun verran enemmän ja lisäksi uv-pleksiset ”lasit” näyttävät toimivan vähän paremmin. Ainoa huono puoli on tässäkin katossa tämä käytettävyys, sillä kattoluukkuja ei saa lukittua yläasentoon jos kasvihuoneesta haluaa ottaa jotain. Ne täytyy liu-uttaa sivuille, mikä nyt toimii suht ok, mutta kovin kauas niitä ei kannata työntää etteivät ne tipu kokonaan irti. Lisäksi olemme joutuneet tekemään tuollaisen naru-patentin mikä estää kattoluukkuja tempautumasta tuulen mukaan. Tuuleen rikkoutui tuo meidän edellinenkin katto, sillä sen verran kevyitä nuo katot ovat.

viljelylaatikko

viljelylaatikko

Kasvihuoneessa kaupan ruukkusalaatit

Näistä kuvista on hetki aikaa ja tällä hetkellä kasvihuone on aivan valtoimenaan. Joudun nyt leikkaamaan osan yrteistä pois, sillä ne ovat levinneet niin paljon, että peittävät osan salaateista. Salaattia menee meillä kuitenkin eniten, joten siksi priorisoin sitä. Vielä mainittakoon, että melkeinpä kaikki yrtit ja salaatit on kasvatettu kaupan ruukuista. Olen siis ostanut ihan salaatti-, korianteri-, basilika- ym. ruukkuja ja tehnyt niistä salaatin ja istuttanut ns. ”käytetyn” ruukun maahan. Siitä se on noussut uudelleen uuteen loistoon, jopa edellistä parempaan!

viljelylaatikko
Tällä hetkellä kasvihuoneen anti on päässyt hieman riistäytymään käsistä! Osa yrteistä pitää kitkeä hieman maltillisemmaksi, jotta muut eivät jää niiden varjoon.

Näin kuumilla keleillä olemme siirtäneet kattoluukut sivuille, jotta tila pääsee tuulettumaan. Yöksi olemme aina laittaneet luukut kiinni kastelun jälkeen. Nämä kasvihuoneet on kyllä siitä kivoja, että ne voi ottaa käyttöön melko aikaisin keväällä ja ne palvelevat pitkälle syksyyn. Katto ja seinät suojaavat hyvin hallalta.

Nam nam! Tuntuu että yrttien maku vain syvenee, kun ne saavat kasvaa mullassa ja auringon alla. En voi muuta kuin suositella omaa minikasvihuonetta!

Seuraatko jo näitä?  instagram @hurmaavanvalkeaa// facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *