Sisustus

Lattian suunnitteluohjelma – Karitma Lattiastudio

Valitse täydellinen lattia Karitma Lattiastudio -suunnitteluohjelman avulla (Kaupallinen yhteistyö: Karitma Lattiat)

Lattian valinta on yksi suurimmista päätöksistä materiaalivalinnoissa, mitä tulee kodin remontointiin ja rakentamiseen. Eri lattiamateriaaleja löytyy paljon ja lopullista lopputulosta voi olla hankala hahmottaa pelkän mallikappaleen avulla. Ammatissani sisustussuunnittelijana olen myös kohdannut lattiamateriaalien valinnan vaikeuden ja sen kuinka hankalaa ihmisten voi olla välillä hahmottaa, miltä lattia lopulta livenä tilassa näyttää.

Päätöstä helpottamaan Karitma Lattioilta löytyy lattian suunnitteluohjelma, joka helpottaa lattiamateriaalin valintaa. Karitma Lattiastudion avulla voit suunnitella ja kokeilla miltä unelmiesi lattia näyttäisi juuri sinun kotona. Karitma Lattiastudion lattian suunnitteluohjelma on uusi tapa kokeilla lattiamalleja omaan kotiin ja suunnitteluohjelma toimii omilla kuvilla tai mallihuoneiden pohjalta.

Karitma Lattiastudio on helppo lattian suunnitteluohjelma.
Lämpimän sävyinen Stella Advanced 3128 Trend Oak Brown 2 laminaatti näyttää kauniilta vaaleassa tilassa. Karitma Lattiastudio on helppokäyttöinen tapa löytyy juuri sinun kotiisi sopiva lattiamateriaali.

Vinyylilankku, vinyylikorkki, laminaatit – lattiamateriaalin valinta

Lattiamateriaaleissa jos missä löytyy valinnan varaa ja itse sisustussuunnittelijana lähdenkin ensin kartoittamaan asiakkaan tarpeet (millaiseen tilaan ja käyttöön lattia tulee), kodin asukkaat ja miten kodissa oikein eletään (lapset, lemmikit, harrastukset jne.), asiakkaan tyylin ja tietysti hintahaitarin (mihin haluaa satsata ja mikä on budjetti). Lattiamateriaali vaikuttaa suuresti kodin ulkonäköön ja tunnelmaan, joten lattian valintaan kannattaa käyttää aikaa ja eri vaihtoehtoja on hyvä vertailla keskenään.

Karitma Lattioiden valikoimista löytyy useita vaihtoehtoja, jotka sopivat erinomaisesti niin kotitalouksiin kuin julkisiin tiloihin. Tilasin itselleni 8 kappaletta mallikappaleita minua kiinnostavista lattiamateriaaleista ja testailin sen jälkeen Lattiastudio suunnittelutyökalun avulla, miltä kyseiset lattiamateriaalivaihtoehdot meillä näyttäisivät. Mallipalat kannattaakin aina tilata, sillä värisävyt eivät ole ruudulla aivan samanlaiset kuin luonnossa. Karitma Lattioilta saa tilattua mallikappaleita ainoastaan euron postikulujen hintaan, joten tämä etu kannattaa ehdottomasti hyödyntää!

Karitma Lattiat tarjoaa ilmaiset lattiamallipalat.
Ylärivi: Vinyylilankku Profiline Oak Uster, Vinyylikorkki Ecoline Oak Jylland, Vinyylilankku Profiline Oak Meramec, Vinyylilankku Nordic Design Saana 1004. Alarivi: Laminaatti Amazone Timeless Oak Beige 3597, Laminaatti Amazone Prestige Oak Nature 4166, Kalanruotovinyylilankku Check One Herringbone Alteno Oak H2072, Kalanruotovinyylilankku Check One Herringbone Prenzlau Oak H2074.

Laminaatti – edullinen ja kestävä

Laminaatin ominaisuuksiin kuuluu loistava kulutuksenkestävyys, joten se ei naarmuunnu yhtä helposti kuin vinyyli- ja parkettilattiat. Laminaattilattioissa on valinnanvaraa runsaasti ja hankintahinta on edullinen. Laminaatin päälle on laminoitu kuviokerros- tai paperi, joka näyttää esimerkiksi puulankulta. Karitman mallistossa on laminaatteja kahta eri paksuutta: 8mm ja 10mm. Paksummissa laminaateissa on ohuisiin laminaatteihin verrattuna vahvemmat liitospontit ja ne ovat käytössä ohuita laminaatteja hiljaisempia. Mitä paksumpi laminaatti on, sitä vähemmän se kopisee. 

Vinyylilankku – helppohoitoinen, kestävä ja hyvä akustiikka

Vinyylilankku on hiljainen ja helppohoitoinen. Vinyylilankku on miellyttävän tuntuinen jalan alla ja se on mukavan lämmin. Vinyyli on ei sisällä puuta tai muuta orgaanisia materiaaleja ja on käytännössä muovia ja kalkkikiveä. Vinyylilankut ja -laatat kestävätkin loistavasti kosteutta, joten ne soveltuvat hyvin eteiseen, lattiakaivottomiin vessoihin, keittiöön jne. Vinyylilankku on myös helppohoitoisuutensa ansiosta hyvä lapsi- ja eläinperheisiin, sillä vinyylilankulla on erinomainen iskun-, veden- ja kulutuksenkestävyys.

Vinyylikorkki – lämmin, hiljainen ja ääntä eristävä

Vinyylikorkin alaosa on korkkia ja pinta vinyylimuovia. Pohjan korkkikerros hiljentää kopinaa ja vähentää tilan kaikua. Vinyylikorkki kestää myös hieman kosteutta, joten se sopii hyvin eteiseen ja keittiöön.

Vinyylikorkki on myös hyvä vaihtoehto kylmille aluslattioille. Toisaalta taas eristävyytensä takia vinyylikorkki ei ole paras vaihtoehto lattialämmitetyille lattioille. Lattialämmitetylle lattialle energiatehokkaampi vaihtoehto on vinyylilankku, joka on puolestaan hyvin vähän eristävä materiaali vinyylikorkkiin tai laminaattiin verrattuna.

Tilaa mallipalat edullisesti alekoodilla

Kun lattiamateriaali on valittu, voidaan keskittyä lattian ulkonäköön. Minkä sävyinen lattia on toiveissa, halutaanko minkä levyistä ”lankkua” – tai onko toiveissa kenties kalanruoto -kuviota. Laminaatti- ja vinyylilattioista löytyy hurjan paljon eri sävyjä ja muita vaihtoehtoja. Tässä kohtaa lattian suunnitteluohjelma on loistava työkalu, sillä se auttaa hahmottamaan lattian ”livenä” omassa kodissa ja myös mahdollisessa suunnittelukohteessa. Karitma lattioiden Lattiastudio – suunnitteluohjelman avulla voi valita kiinnostavan lattian ja vertailla helposti eri vaihtoehtoja.

Karitma tarjoaa edullisesti 8 ilmaista mallipalaa euron toimituskuluilla koodilla 8MALLIA. Kun sinulta löytyy mallipalat, voit tunnustella ja havannoida lattiamateriaalin todellisen sävyn. Kun avuksi otetaan vielä Lattiastudio – saa varmasti jo loistavan käsityksen lopputuloksesta!

Lattian suunnitteluohjelma – näin helppoa se on!

Lattiastudio suunnitteluohjelma toimii suoraan selaimessa ja voit käyttää sitä tietokoneella, kännykällä tai vaikka tabletilla. Mikäli huonekuvasi löytyy sinulta koneesta toimi näin:

  1. Siirry Karitma Lattiastudio ohjelmaan
  2. Lataa oma huoneesi koneelta tai käytä valmiita mallihuoneita
  3. Testaile eri lattiavaihtoehtoja suoraan kuvaasi (Voit myös kiertää lattian haluamaasi suuntaan.)
Karitma Lattiastudio on helppo lattian suunnitteluohjelma.
Karitma Lattiastudio näyttää, miltä uusi lattia näyttäisi juuri sinun kotonasi!
Ilmainen lattian suunnitteluohjelma.
Testissä Beige vinyylilankku Profiline Oak Uster.
Karitma Lattiastudio lattiamateriaalin suunnitteluohjelma.
Upea kalanruotovinyylilankku Check One Herringbone 2074H Prenzlau Oak houkuttelisi kyllä valitsemaan kalanruoto -kuvioinnin!

Testaa uusi lattia nopeasti kännykällä

Oletko juuri remppakohteessasi tai mietitkö tällä hetkellä miltä vaalea tai tumma lattia näyttäisi tilassa? Nappaa kuva ja testaa! Klikkaa Lattiastudiota ja nappaa selaimeen avautuvan kameran kautta kuva huoneestasi.

Suunnittele uusi lattia omaan kuvaasi.
Miltä tumma lattia näyttäisi sittenkin valoisassa keittiö- ja ruokailutilassa? Testaa ja suunnittele uusi lattia omaan kuvaasi!

Tämä näppärä ja helppokäyttöinen suunnittelutyökalu helpottaa kyllä hankalaa päätöstä ja kun tämän työkalun yhdistää vielä Karitmalta tilattuihin mallipaloihin, voi huoletta tehdä päätöksen lattiamateriaalin suhteen. Olen todella innostunut uudesta tavasta testata lattiamateriaaleja ja uskon, että tästä on apua monille jotka pähkäilevät eri lattiavaihtoehtojen kanssa. Tulipas itsellekin hieman remonttikuumetta 🙂

Seuraatko jo näitä?  Sisustussuunnittelu Hurmaava Design // instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *