Sisustus

Seisomatyöpiste – Energiaa työpäivään

Kokemuksia seisomatyöpiste -kalusteista kotitoimistoon + alekoodi – Kaupallinen yhteistyö: Hima Furniture

Olen käyttänyt Hima Furnituren etätyöskentelyä helpottavia seisomatyöpiste -kalusteita nyt n. kolme kuukautta ja vuorotellut niin Magic Boksi seisomatyöpisteen, kuin Lifter seisomatyötason välillä. Tämä postaus onkin jatkoa edelliselle ”Ergonominen etätyöpiste kotiin: Hima Furniture”, ja tuosta aikaisemmasta postauksesta löytyy videoita ja lisää tietoa upeista seisomatyöpisteistä – Magic Boksista ja Lifteristä. On melkein aina hankala päättää kumman työpisteen ottaisi esille, sillä molemmat ovat uskomattoman käteviä ja näppäriä. Ottipa kumman vaan seisomatyöpiste -kalusteista käyttöön, niin molemmissa työasento on säädettävissä omien mittojen mukaan ergonomiseksi ja työasennon vaihtelevuus tuo tehokkuutta ja energiaa työpäivään. Kaiken hyvän lisäksi postauksen lopusta löytyy vielä lukijoille 25% alekoodi Hima Furnituren verkkokauppaan, joka kannattaa nyt ehdottomasti hyödyntää tämän viikon loppuun mennessä!

Seisomatyöpiste keittiössä.
Magic Boksi seisomatyöpiste on kaunis sekä monitoiminen etätyöratkaisu. Hima Furniturelle on myönnetty Avainlippu sekä Design from Finland -merkki.

En ole aikaisemmin tehnyt päätetyöskentelyä seisten, ennen tätä yhteistyötä Hima Furnituren kanssa. Seisomatyötasot ja seisomatyöpisteet etätöiden helpottajana olivat minulle ihan uusi juttu, mutta nyt kun olen saanut käyttää niitä apuna, pidän kovasti siitä että voin vaihdella työpäivän aikana työasentoa. Ikinä en varmasti olisi hankkinut meille mitään kookasta sähköpöytää tai vastaavaa, joten monitoimiset ja vähän tilaa vievät seisomatyötasot olivat täydellinen ratkaisu saada vaihtelevuutta ja ergonomisuutta etätyöskentelyyn kotona. Tyypillinen etätyöpäiväni meneekin niin, että ajoittain istun ja välillä nousen seisomaan, sekä otan Magic Boksin tai Lifterin avuksi. Työergonomia onkin parantunut huomattavasti, kun koko päivä ei kulu vain yhdessä asennossa. Olen huomannut myös, että päätetyöskentelyn aiheuttavat rasitusvammat kuten niskojen kipeytyminen on poissa, kun en jumita vain yhdessä kohtaa huonetta paikallani istuen.

Lifter seisomatyöpiste.
Lifter seisomatyötaso kevyt ja yksinkertainen ratkaisu tilaan kuin tilaan. Tämä seisomatyötaso kulkee helposti matkassa ja nopea koota.

Aloita työpäivä aina luonnonvalossa!

Mahtavaa Hima Furnituren kotitoimisto kalusteissa on se, että en ole sidottuna johonkin tiettyyn paikkaan kodissani. Voin siirrellä työpisteeni juuri sinne minne haluan ja seurata halutessani auringonpaistetta. Kesällä oli ihana siirtyä terassille ja koota Lifter terassipöydän päälle. Työpäivä sai uutta energiaa ja oli kiva katsella jotain muutakin kuin omia seiniä. Etenkin Lifter seisomatyötaso on helppo ottaa mukaan muuallekin, sillä se koostuu vain kolmesta osasta, ei paina paljoa ja mahtuu pieneen tilaan.

Pienen tilan etätyöpiste.
Lifter seisomatyötasoon voi yhdistää Laptop -pidikkeen, jolloin voit nostaa läppärin tai tabletin näytön vieläkin korkeammalle. Näin Lifterin tason päälle voi laittaa näppäimistön tai hiiren (tai mininäppäimistön ja hiiren).

Etätyöpiste piiloon.
Lifter seisomatyötaso koostuu kolmesta osasta ja yhtä kapea kuin lampun jalka! Tämä etätyöpiste menee työpäivän jälkeen piiloon, eikä vie paljoa tilaa esimerkiksi vaatekaapista.

Etätyöpisteen yhdistäminen kodin sisustukseen – tavarat piiloon työpäivän päätteeksi

Pidän kovasti siitä, että työpäivän päätteeksi työpiste on poissa silmistä ja sen voi sujauttaa kaappiin. Lifter seisomatyötaso on juurikin pieneen tilaan mahtuva etätyöapuri ja sille löytyy varmasti pieni tila vaikka vaatekaapista! Magic Boksi seisomatyöpiste muuttuu taas työpäivän päätteeksi arkea helpottavaksi tyylikkääksi sivupöydäksi tai makuuhuoneen yöpöydäksi. Lisäksi sen sisällä säilyttää samalla läppärin, laturin ja muut työskentelytavarat. Toki vain mielikuvitus on rajana, sillä Magic Boksi toimii kodin säilytysratkaisuna mille tahansa tavaroille.

Säilytysratkaisu kotitoimistoon.
Magic Boksissa säilyttää kätevästi työpäivän jälkeiset muistiinpanovälineet ja muut tarvikkeet.
Seisomatyöpiste yöpöytänä.
Magic Boksia ei tarvitse piilottaa, vaan sen voi ottaa hyötykäyttöön vaikka yöpöytänä.

Ergonomisen designkalusteen kaunis muotoilu ja kotimaisuus

Hima Furnituren etätyöratkaisuissa yhdistyy kaunis design ja kestävä kehitys ja tästä merkkinä tälle nuorelle brändille on jo myönnetty Avainlippu sekä Design from Finland -merkki. Annankin kovasti arvoa kotimaiselle suunnittelulle, tuotannolle ja tuotantomateriaaleille. Hima Furnituren tuotteet on suunniteltu ja valmistettu Suomessa, suomalaisesta puusta. Laadukkaat materiaalit kestävät aikaa ja ne kestävät sukupolvelta toiselle. Kalusteiden suunnittelussa on todellakin huomioitu se, että ne voivat olla osa kodin sisustusta, ilman tippaakaan toimistofiilistä.

Etätyöpiste säilytyskalusteena.
Kuka uskoisi että kuvassa oleva sivupöytä muuntautuu etätyöpisteeksi ja seisomatyötasoksi.

Vinkit toimivaan etätyöpisteeseen

Tässä vielä muutama vinkki toimivaan etätyöpisteeseen.

  • Panosta työergonomiaan.

Hyvä työergonomia kulkee käsi kädessä työenergian kanssa ja vaikuttaa pitkälle myös arkeen ja vapaa-aikaan. Toteuta siis tarvittavat järjestelyt työpisteen rakentamisessa ja huomioi työasennon vaihtelevuus. Etätyöpiste jossa on seisomamahdollisuus, vähentää kehon jumiutumisia ja tuo vaihtelevuutta työpäivään. Huomioi myös työpisteen mahdolliset muut käyttäjät ja valitse säädettävissä oleva työpisteratkaisu.

  • Huomioi valaistus.

Mikäli mahdollista sijoita työpiste ikkunan läheisyyteen, jolloin työpisteeseen tulee luonnostaan luonnonvaloa. Mikäli työskentelet myös työpöydän äärellä, hanki kunnon pöytävalaisin, joka tukee työtilan valaistusta. Sijoita valaisin niin, että työvalo ei luo varjoja tai heijastuksia. Pääsääntönä voidaan sanoa, että vasenkätisen tulisi sijoittaa pöytävalaisin oikealle puolen työpöytää ja oikeakätisen taas vasemmalle. Näin esimerkiksi kirjoittaessa ei kädestä jää häiritsevää varjoa.

  • Etätyöpisteen sijainti kotona

Etätyöpiste voi sijaita melkeinpä missä vaan kotona, eikä kiinteän työpisteen rakentaminen ole välttämättä tarpeellista. Juuri tämän oivalluksen takia haluan tuoda esille uusia ideoita siitä, kuinka etätyöpiste voi olla varsin näppärä ja tehokas. Hima Furnituren ratkaisut etätyön helpottamiseksi tuovat kaivattua vaihtelua ja energiaa työpäivään. Tilaa säästävä etätyöpiste luonnistuu taas Lifterin avulla, jolloin etätyöpiste on mahdollista piilottaa kokonaan pois silmistä työpäivän päätteeksi.

  • Työvälineiden säilytys.

Magic Boksissa työvälineet saa jemmaan boksin sisälle työpäivän päätteeksi ja itse kalusteen design sopii itsessään jo sisustuselementiksi, olematta yhtään toimistokalusteen näköinen. Työvälineet kannattaakin kerätä yhteen paikkaan, jolloin kotitoimistolla työskentely on huomattavasti sujuvampaa.

Säilytysratkaisu kotitoimistoon.
Läppäri säilyy kätevästi Magic Boksi sisällä ja on heti valmiina työpäivää varten.
  • Muista tauot!

Tämä on seikka, joka itseltäkin huomaamatta unohtuu. Työtä on huomattavasti hankalampi katkaista, kun puurtaa yksin töiden parissa. Kotona työskentely on aina erilaista verrattuna työympäristöön, joten kannattaa vaikka asettaa puhelimeen herätys jolloin on pakko nousta ylös, hakea juotavaa ja piipahtaa vaikka raittiissa ilmassa. Äläkä skippaa sitä lounasta 😀

Hyödynnä alekoodi

Ja nyt lähtee jakoon mahtava 25% alekoodi Hima Furnituren verkkokauppaan! Saat nyt koodilla HANNA25 kaikista Hima Furnituren tuotteista 25% alennuksen sunnuntaihin 19.9 asti. Eli koodi on voimassa tämän viikon sunnuntaihin 19.9.2021 kello 23:59 saakka. Suosittelen lämpimästä tutustumaan Hima Furnitureen ja lisää heidän tarinastaan voit lukea Hima Furnituren kotisivuilta ja aikaisemmasta postauksesta ”Ergonominen etätyöpiste kotiin: Hima Furniture”.

Seuraatko jo näitä?  Sisustussuunnittelu Hurmaava Design // instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *