DIY,  Kodinhoitohuone,  Sisustus

Sormipaneeli kodinhoitohuoneessa

Sormipaneeli kodinhoitohuoneessa.

Sormipaneeli luo lämpöä kodinhoitohuoneeseen

Viimeisin kodin projektimme sijoittuu kodinhoitohuoneeseen, jonne toteutimme upean sormipaneeliseinän. Sormipaneeli on tällä hetkellä varsin suosittu tunnelman luoja, eikä ihme. Sormipaneeli on näyttävä sisustuselementti, joka on yhtäaikaa tyylikäs, luonnonmukainen, rauhoittava ja trendikäs. Sen asennus on helppoa ja hintakin on huokea. Teimme itse paneloinnin kodinhoitohuoneen seinään ja olemme tyytyväisiä lopputulokseen.

Sormipaneeli seinä.
Päätimme laittaa sormipaneelia myös kodinhoitohuoneen tason ja yläkaappien väliin. Tämä oli hyvä ratkaisu ja sormipaneeli kattaa näin ollen kokonaan kodinhoitohuoneen toisen seinän.

Sormipaneelin asennus seinään

Käytimme kodinhoitohuoneen seinässämme Malerin ”Mänty puuvalmis” -sormipaneelia, joka on kooltaan 14x93x2085. Toteutimme sormipaneelin asennuksen niin, että teimme koolingit valmiiksi kodarin seinään ja kiinnitimme paneelit seinään naulapyssyllä. Jonkun verran tuossa joutuu sahailemaan, joten sirkkeli/pöytäsaha tms. on tässä hommassa näppärä apu. Silloin kun me paneloimme tätä kodinhoitohuoneen seinää, ei kaupoissa ollut sillä hetkellä saatavilla kodinhoitohuoneen seinän korkuista yhtämittaista sormipaneelia. Toteutimme homman niin, että sahasimme ylös jäävän osan erikseen kaistaleen mittojen mukaan.

Sormipaneeli seinä ohjeet.
Sormipaneelit kiinnitettiin koolinkeihin naulapyssyllä, joten homma sujui joutuisasti. Naulat sai myös kätevästi hyvin piiloon, kun ampui mahdollisimman läheltä sormipaneelin reunaa. Näistä kuvista puuttuu vielä ylhäällä keskellä menevä koolauspuu, mutta se laitetiin tietysti vielä näiden kuvien ottamisen jälkeen.

Valmis sormipaneeliseinä kodinhoitohuoneessa

Tältä näyttää valmis sormipaneeloitu seinä! Jos tarkasti katsoo, näkee oven karmin yläpuolella menevän rajan, josta alkaa uusi sormipaneelilevy. Mielestäni saimme tuon katkaisukohdan todella siististi menemään alempaan osioon, ja kokonaisuus näyttää todella yhteneväiseltä. Tilaan tuli huomattavasti enemmän lämpöä ja tunnelmaa, josa vertaa edelliseen valkoiseen seinään. Postauksessa ”Pienen kodinhoitohuoneen sisustus” löytyy vielä kuvat aikaisemmasta valkoisesta seinästä.

Sormipaneeli seinä.
Tältä näyttää valmis sormipaneeli -seinä kodinhoitohuoneessa.

Viimeistele lopputulos somisteilla ja tekstiileillä

Kodinhoitohuoneeseen hankittiin tietysti uusi puunaulakko, joka sopii täydellisesti kodinhoitohuoneen uuteen ilmeeseen. Ostin tilaan kaksi naulakkoa ja lyhensimme toista, jotta saimme koko sivuseinän mittaisen naulakon pyyhkeille. Näitä vastaavia puunaulakoita löytyy tällä hetkellä aika monesta paikkaa, ja tämän meidän naulakon hankin meille Granitista.

Sormipaneeli kodinhoitohuoneessa.
Puunaulakko sopii hyvin sormipaneelin pariksi.

Loppustailaus tehdäänkin enää vain tekstiileillä ja söpöillä purnukoilla ja purkeilla. Kannatti toteuttaa tämä urakka! Sormipaneeli on kyllä siitäkin kätevä materiaali, että se ei vie kuitenkaan paljoa tilaa kapeastakaan tilasta. Meidänkään kodinhoitohuone ei ole mikään kovin leveä, mutta tällainen ratkaisu sopii tänne erittäin hyvin.

Sormipaneeli kodinhoitohuoneessa.
Enää puuttu vain saunavihta 🙂

Video kodinhoitohuoneen sormipaneeliseinästä

Toivottavasti tästä postauksesta löytyi vinkkejä ja ideoita omaan projektiin!

Seuraatko jo näitä?  Sisustussuunnittelu Hurmaava Design // instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *