DIY

DIY lampunvarjostin – Ikea hack

valaisin1.jpg

Katselin pitkästä aikaa vanhoja postauksia ja tällainen DIY lampunvarjostin -postaus tuli esille, jonka halusin nostaa uudelleen esiin. Muistan kun tätä silloin tein ja vaikka tätä jalkalamppua ei meillä enää ole, niin kyseinen DIY lampunvarjostin on edelleen käytössä ja roikkuu tällä hetkellä terassin katossa. Annoin tälle lampunvarjostimelle aikanaan nimeksi Beach House -valaisin, joten mennään siis sillä 🙂

Tässä ohjeet DIY lampunvarjostimeen

Sain idean tuollaisista samantyyppisistä kattovalaisimista, ja halusin koittaa soveltaa ideaa vanhaan jalkalamppuuni. Minulla tulee vahvasti mieleen tuosta sellainen Beach house -tyyli, joten siksi annoin tuolle oikein nimen Beach House -valaisin. Tässä siis päivän Ikea Hack 😀

Tarvikkeet:

– vanha jalkalamppu

– asennusnauhaa

– puuvillalankaa

– pellavakangasta

– juuttinarua

– kuminauhaa (jos haluat tehdä pussimaisen version)

– rautalankaa

ikea hack

Itse hajotin vanhan varjostimen ja säästin kehikon, johon kiinnitin tekemäni varjostimen rungon. Asennusnauhasta muotoilin kehikot ja kiinnitin ne toisiinsa juuttinarulla ja rautalangalla. Vanha kehikko kiinnitettiin uuden varjostimen runkoon asennusnauhalla ja rautalangalla (kts. alla oleva kuva). Kehikon päällystin kiertämällä juuttinarua sen ympärille. Tuo juuttinarun pyörittäminen kehikkoon on muuten hemmetin raskasta touhua, haha! Minulla meni siihen useampi päivä, huh huh!

diy valaisin

Lopuksi vain leikataan oikean kokoinen pellavakankaan palanen ja ommellaan saumat nätiksi. Itse pujotin kuminauhan alaosaan, jotta varjostimesta tuli pussimainen. Tämän jälkeen parsitaan kangas puuvillalangalla kehikon ympärille. Melko rouheasti voi kankaan tuohon kehikkoon parsia, näyttää hyvältä! Jos ei halua tehdä tuollaista ”pussia”, niin pellavakankaan voi ommella alla olevan kehikon ympärille, kuten yläosankin. Silloin juuttinarulla päällystetty kehikko tulee näkyviin varjostimen alaosasta ja tämäkin on mielestäni varsin kaunis vaihtoehto! 

diy valaisin
Yksinkertainen ja kaunis lopputulos.
diy lampunvarjostin
Oma kädenjälki saa näkyä lopputuloksessa.
diy lampunvarjostin
Juuttinaru peittää ruman asennusnauhan kauniisti.

Olen hirmu tyytyväinen tähän luomukseeni! Mielestäni tämä onnistui erittäin hyvin, vaikka hieman työläs olikin. Kuvassa muuten näkyy uusi Woodnotesin varastomyynnistä ostettu tyyny. Se sopi niin kivasti tuon valaisimen pariksi, joten päätin napata sen matkaani.

diy lampunvarjostin
Valaisimen katkaisija jäi juuri ja juuri näkyviin kankaan alta.

diy lampunvarjostin

diy lampunvarjostin

Varjostimen voi tehdä myös kattoon roikkuvaksi ja sillä tavoin se toimii meillä nytkin. Tosin ihan vain naruviritelmällä, mutta varmasti tuohon ihan kunnon lampun johdonkin saa viriteltyä. Mukavaa viikkoa!

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *