DIY

Näin valmistuu heinäkranssi

Näin teet pampaheinä kranssin.

Pampaheinät ovat edelleen suuressa suosiossa ja ajattelin kokeilla miltä pampaheinistä tehty heinäkranssi näyttäisi olohuoneen seinällä. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen ja halusin ehdottomasti koota yhteen kuvasarjan, jossa näkyy heinäkranssin teko alusta loppuun. Postauksessa ”Pampaheinä on asetelmien kruunu – katso myös vinkki!” löytyy myös lisää juttua hurmaavista pampaheinistä sisustuksessa.

Itse käytin vanhoja heiniä joita minulla oli useammassakin maljakossa. Olen muuten huomannut, että nykyään ihan ruokakaupatkin myy pampaheiniä huokeaan hintaa, joten kannattaa katsastaa kauppareissulla kukkapuolen tarjonta. Vinkkinä muuten kausivalojen ystäville: pyörittämällä ohkaista valosarjaa renkaan ympärille, saat kauniin tunnelmavalon vaikka olohuoneeseen! Lopputulos on todella kaunis, muttei kuitenkaan liian jouluinen.

Näin teet pampaheinä kranssin.
Heinäkranssi on herkkä ja kaunis somiste ihan missä vaan huoneessa!
Tarvikkeet
  • rottinkinen rengas tai joku muu vastaava
  • 6kpl pampaheiniä
  • metallilankaa
  • juuttinarua
Näin teet pampaheinä kranssin.
Halusin jättää kauniin rottinkirenkaan näkyviin, joten kuusi kappaletta pampaheiniä riitti mainiosti kranssin tekoon.
Aloita näin:

Sommittele ensin renkaan ympärille millaisen muodon siihen haluat. Voit kokeilla miltä näyttää, jos heinät ovat symmetrisesti renkaan alaosassa, tai jos ne tulisivat ikään kuin puolikaaren mukaan renkaan ympärille. Itse mallasin kolmea eri versiota ja päädyin lopulta puolikaaren muotoon, joka nousee enemmän oikealle puolen.

Näin teet pampaheinä kranssin.
Symmetrinen, molemmilta puolin nouseva kranssi on myös kaunis.
Näin teet pampaheinä kranssin.
Itse päädyin kokeilemaan hieman toispuoleista sidontaa.
Näin sidot heinäkranssin

Ite aloitin ylimmäisestä heinästä, joka kiinnitin ohkaisella rautalangalla renkaaseen kiinni. Pujotin rautalangan niin, että se meni siististi heinien alta, jolloin vihreä rautalanka jäi heinien alle piiloon. Lopuksi sahasin terävällä veitsellä heinän varren katki. Seuraavan heinän asetin taas hieman limittäin edellisen heinän päälle, jolloin heinät peittivät edellisen kiinnityskohdan. Laitoin heiniä välillä kahdesta kohtaa renkaaseen kiinni. Lisäksi käytin juuttinarua lisänä sitomisessa, eli pujotin sen myös mahdollisimman läheltä rengasta ja kiinnitin umpisolmulla heinän kiinni. Jos rautalanka tuntui jäävän löysäksi, sidoin päälle vielä juuttinarua jolloin kiinnityksestä tuli napakka.

Viimeisen heinän ympärille sidoin juuttinarua, jotta pampaheinän katkaistu varsi meni kauniisti piiloon. Lopuksi pöyhin vielä heiniä mahdollisimman paljon, jotta kranssista tulisi vieläkin tuuheampi. Nämä minun heinät eivät olleet alusta alkaenkaan kauhean kuohkeita ja pöyheitä, vaan yritin tuuhentaa niitä valmiiksi ennen kranssin tekoa. Olen kuullut, että hiustenkuivaajaa voisi käyttää apuna, mutta itse yritin varovasti irrotella heiniä toisistaan ja pölyytin heinän oksia ulkona.

Näin teet pampaheinä kranssin.
Käytä pampaheinien oksien sidonnassa apuna juuttinarua ja metallilankaa.
Näin teet pampaheinä kranssin.
Piilota viimeinen näkyville jäävä heinän varsi juuttinarulla piiloon. Kiedo juuttinarua tiukasti varren ympärille.
Näin teet pampaheinä kranssin.
Nyt varsi on siistin näköinen.
Näin teet pampaheinä kranssin.
Pöyhi vielä lopuksi heiniä toisistaan ja koita saada kranssista mahdollisimman tuuhea.
Näin teet pampaheinä kranssin.
Valmis heinäkranssi lattialla.
Näin teet pampaheinä kranssin.
Tällainen on valmiin heinäkranssin takapuoli.

Sitten on aika mallata kranssi seinälle ja sehän istuu täydellisesti! Olen hurjan tyytyväinen lopputulokseen, eikä toteutukseen mennyt kauan aikaa. Tämän renkaan olen ostanut Kaarna Living putiikista Helsingistä jossa on muuten kaikkea ihanaa! Myymälästä löytyy paljon vastuullisia ja ekologisia tuotemerkkejä; niin vaatteita, luonnonkosmetiikka kuin sisustusihanuuksia.

Näin teet pampaheinä kranssin.
Heinäkranssi näyttää todella kauniilta! Kranssi sopii kokonsa puolesta täydellisesti seinälle.

Nyt lähti heinät pois maljakoista, mutta toisaalta on kiva, että vanhoista jutuista saa tehtyä uutta! Testasin kranssia sohvan ylle missä normaalisti on taulu ja ajattelinkin, että laitan taulun tuohon kohtaan takaisin ja kiinnitän kranssin johonkin sen viereen. Pitää hieman mallailla kunhan saa apukäsiä.

Näin teet pampaheinä kranssin.

Toivottavasti inspiroiduitte tästä projektista! Oikein ihanaa viikkoa!

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *