Ruokailutila

Viinikaappi avohyllyyn

viinikaappi_avohyllyyn

Pieni viinikaappi avohyllyyn

Olen pähkäillyt kuinka saisin meille viinikaapin jotenkin järkevään paikkaan ja lopulta päätin, että viinikaappi sopii hyvin avohyllyyn. Ihanteellisinta olisi ollut rakennusvaiheessa hoksata, että olisi tehnyt keittiön saarekkeen pidemmäksi ja integroinut viinikaapin saarekkeeseen. Toki sellainen olisi varmasti jossain määrin näin jälkikäteenkin mahdollista, mutta päätin toteuttaa tämän nyt pienellä budjetilla.

Tämä meidän hyllymme on jo useamman vuoden vanha ja noiden hyllytasojen säätäminen on erittäin rasittavaa puuhaa! Kiristyksiä joutuu löysyttämään kauttaaltaan ja tasaisen lopputuloksen saaminen on hikistä puuhaa. Tässäkin tapauksessa meidän piti nostaa viinikaapin yllä olevaa hyllyä ylöspäin, että itse kaappi mahtui ilmavasti paikoillensa. Noh, mutta saimme lopulta kaikki hyllyt jiiriin ja hyllyn tukevasti paikoillensa.

viinikaappi_avohyllyyn

Miksi halusin viinikaapin?

Meillä oli aikaisemmin viinit puisessa laatikossa puuhyllyn alimmaisella tasolla (missä on nyt monitoimikone), mutta se ei ollut kovin hyvä ratkaisu pullojen säilytykseen. Pullot olivat pystyasennossa ja välillä aurinko paistoi juuri niitä kohti. Välillä oli mennyt hyvä viini piloille, kun olin säilytellyt sitä miten sattuu. Erityisesti Miraval Róse viinin kohtalo harmitti, koska noita pulloja löytää vain silloin tällöin lentokentiltä.

Tämä meidän viinikaappi ei nyt ole mikään viinikaappien Ferrari, mutta oikein näppärä kapistus kuitenkin. Viinikaappi on Anton Oliver -merkkinen. Lämpötila on sama koko kaapissa ja laitoimme sen nyt punaviinille sopivaksi, sillä niitä meillä on eniten. Toki tuolla on myös muitakin viinejä ja olenkin tehnyt niiden kanssa niin, että nostan pullon jääkaappiin vielä viilentymään lisää, jos on tarkoitus maistella vaikka valkkaria. Kuten kuvista huomaa on viinikaapin vieressä edelleen muutama pullo, mutta ne ei nyt enää mahtuneet kaappiin. Lisäksi viinikaappiimme ei mahdu hirveän pitkäkaulaiset pullot, ellei niitä laita poikittain. Kaikkinensa viinikaappiin mahtuu 16 pulloa.

viinikaappi_avohyllyyn

Mielestäni viinikaappi on ollut hyvä hankinta. Hieman se piti ääntä alussa, kun kaappi viilensi itsensä haluttuun lämpötilaan, mutta muuten se on ollut mielestäni hiljainen kaveri. Laitoin myös viinikaapin viereen meidän monitoimikoneen, koska sitä on aina niin hankala nostaa yläkaapista esille. Nyt sekin on tuossa näppärästi käden ulottuvilla. Tosin vielä se ei ole kyllä vaikuttanut leipomisinnokkuuteen, heh!

Kippis ja kivaa viikonloppua!

Seuraatko jo näitä?  instagram @hurmaavanvalkeaa// facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *