Matkat

Viikonlopun reissuvinkit Tukholmaan

Instagramin seuraajat varmaan huomasivatkin, että vietin viime viikonlopun naistenreissulla Tukholmassa 🙂 Oli kyllä ihana ”weekendoff”, ja juuri tällaisia pikku reissuja kannattaakin suunnitella arkea piristämään! Matkamme oli varattu jo hyvissä ajoin viime vuoden puolella, joten reissukustannukset olivat todella edulliset. Niinhän se on, että nopean varaajan etu kannattaa, heh!

Saavuimme Tukholmaan perjantai aamuna kello yhdeksän aamulla, joten saimme viettää kaupungissa ikään kuin pidennetyn viikonlopun. Koska meitä oli kolme reissussa, niin olin varannut meille sviitin rautatieaseman läheisyydessä sijaitsevasta Scandic Central hotellista. Hotellin sviitti oli todella iso ja mahduimme paremmin kuin hyvin kolmistaan yhteen huoneeseen. Itseasiassa tuo sviitti tuli jopa edullisemmaksi, kuin että olisimme varanneet useampia huoneita.

Koska viikonloppu on kuitenkin melko lyhyt ja Tukholman kaupunki taas valtavan iso, ei kaikkea valitettavasti ehdi tekemään ja kokemaan. Tässä kuitenkin meidän viikonlopun ohjelma ja vinkit Tukholmaan reissaaville.

 

Perjantai päivä Tukholmassa

Perjantaina suuntasimme hotelliin saapumisen jälkeen suoraan vanhaan kaupunkiin, ja kiertelimme sen sympaattisia kujia. Päivä oli melko viileä, ja turisteja oli melko vähän liikenteessä. Piipahdimme tietysti itse kuninkaanlinnan aukiolla, pienissä putiikeissa ja kahvittelimme rauhassa maistuvia leivoksia nautiskellen.

 

tunnelmaa tukholman vanhassa kaupungissatunnelmaa tukholman vanhassa kaupungissatunnelmaa tukholman vanhassa kaupungissa  tunnelmaa tukholman vanhassa kaupungissa

 

Vanha kaupunki ja kahvilat <3 Vaikkakin hieman kliseistä turistikauraa, mutta tällä kertaa kahviloissa oli väljää ja leivokset maistuivat ihanalta kuuman kahvin kera.

 

tunnelmaa tukholman vanhassa kaupungissa

 

Mall of Scandinavia

Kun vanha kaupunki oli saatu kierrettyä, mietimme mitä voisimme seuraavaksi tehdä. Lähteäkkö kaupungille vai jotain muuta. Kaikilla oli hieman vilu, joten sain idean suunnata kohti pohjoismaiden suurinta kauppakeskusta. Mall of Scandinavia sijaitsee Solnassa, jonne pääsee helposti paikallisjunalla. Me hyppäsimme junaan päärautatieasemalta, ja matka kesti max. 1o min. Matka kustantaa yhteen suuntaan 45 kruunua.

Ostoskeskus on kyllä kerrassaan mahtava, ja siellä kyllä saa nopeasti kulumaan! Täältä löytyy runsaasti sisustusliikkeitä, vaateliikkeitä ja tietysti ravintoloita. Vahva suositus kyllä, jos vain aikaa riittää.

 

pohjoismaiden suurin kauppakeskus, mall of scandinavianpohjoismaiden suurin kauppakeskus, mall of scandinavianpohjoismaiden suurin kauppakeskus, mall of scandinavianpohjoismaiden suurin kauppakeskus, mall of scandinavian

 

Aika ostoskeskuksessa vierähti nopeasti, joten päädyimme syömään lopulta siellä. Olin itse aivan väsynyt saapuessamme hotellille, joten ei muuta kuin saunan kautta nukkumaan.

 

Lauantai päivä Tukholmassa

Lauantaiksi olimme suunnitelleet visiitin Abba -museoon. Olin lukenut, että museo voi olla erityisen ruuhkainen, joten lippu olisi hyvä ostaa etukäteen. No ajattelin kuitenkin, että ehkei nyt ole kuitenkaan se suurin turistisesonki päällä, mutta silti ihmismäärä oli suuri. Pääsimme kuitenkin sisälle ilman, että jouduimme odottamaan omaa sisäänpääsy vuoroa ja täytyy kyllä sanoa, että Abba-museo on varsin mukava ja hieman erilainen paikka vierailla. Museossa pääsee mm. laulamaan Abban biisejä karaoke-versioina ja ne voi kuunnella jälkikäteen netistä omalla koodilla.

 

abba-museo on mukava päiväretkikohde tukholmassaabba-museo on mukava päiväretkikohde tukholmassaabba-museo on mukava päiväretkikohde tukholmassa

 

Museossa pääsee kyllä iloiseen tunnelmaan ja heittäytyminen Abba maailmaan on helppoa, vaikka ei suuri fani olisikaan! Nuo alla näkyvät Abba -vahanuket olivat muuten todella aidon näköisiä!

 

abba-museo on mukava päiväretkikohde tukholmassaabba-museo on mukava päiväretkikohde tukholmassa

 

Tukholma taksit

Saavuimme ja lähdimme pois museosta taksilla, ja tähän väliin muuten muistutankin kaikkia olemaan tarkkaavaisia, kun taksia valitsette. Koska taksiliikenne on vapautettu, on tarjolla monenlaista ja hintaista taksiyrittäjää. Taksin ikkunassa olevasta hintatiedoista näkee, onko kyseessä huijaritaksi, vai luotettava toimija. Sinänsä eiväthän nuo kalliit taksit sinänsä huijaa, sillä ilmoittavathan he hinnan kyllä taksinsa ikkunassa, mutta turistit eivät välttämättä sitä osaa oikein katsoa ja tulkita, ja tällöin lyhyenkin matkan hinta voi olla erittäin korkea. Ja sehän tietysti harmittaa, ja tunne on kuin tulisi huijatuksi.

Hyviä taksifirmoja ovat TaxiStockholm, TaxiKurir ja SverigeTaxi. Itse käytimme tuota TaxiStockholmia ja meille sattui ihanat vanhat herrasmieskuskit, jotka kertoivat paljon kaupungista ja taksikäytännöistä. ”Tarrassa ilmoitettu hinta perustuu matkaan joka on 10 km pitkä ja kestää 15 minuuttia.” Tukholma.fi

Tukholma ravintolat

Palataan vielä takaisin lauantaipäivään, jonka vietimme Abba -museon jälkeen kaupungilla kierrellen (NK on tietysti must!). Illaksi olin varannut pöydän pienestä Bistro tyyppisestä ravintolasta, jossa nautimme pitkän illallisen. Kannattaa muuten tehdä etukäteen pöytävaraus, jos mielii viikonloppuna suosittuun ravintolaan. Pöytävarauksia on tänä päivänä niin helppo tehdä netissä!

 

 

Ajattelin tehdä seuraavaan postauksen sisustusosostoksistani Tukholmassa, joten käykäähän kurkkimassa hetken päästä mitä ihanaa mukaan tarttui!

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest

2 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *