Koti ja sisustus,  Olohuone

Unelmien sohva: Tuuli divaani, Kuusilinna

Blogiyhteistyö Kuusilinna & Hurmaavan valkeaa

 

Meillä on ollut pitkään harkinnassa uusi sohva ja nyt kun uusi kotimmekin on kohta valmis, oli uuden sohvan hankinta ajankohtainen. Olen tyytyväinen sohvan ostoprosessiin, sillä maltoimme vertailla vaihtoehtoja ja antaa päätöksen muhia mielessä rauhassa, onhan kyseessä kuitenkin pitkäikäinen elämänkumppani. Meidän uusi perheenjäsenemme on siis: Kuusilinnan Syvätuuli -divaanisohva. Syvä -etuliite tulee siitä, että valitsimme normaalia pidemmän istuinsyvyyden, joka tässä sohvassa on 98cm.

Meille sohvan valintaan vaikuttavia tekijöitä olivat:

 • kotimaisuus
 • ilmava ja puhdaslinjainen design
 • sohvan muunneltavuus
 • täydellinen istuismukavuus
 • pidempi istuinsyvyys
 • koira- & lapsiperheeseen sopivat helppohoitoiset ja kestävät kankaat
 • untuvatäyte
 • mahdollisuus vaikuttaa sohvan mittoihin suunnitteluvaiheessa
 • ilmavuus lattiasta, jotta imurointi ja lelujen keräys sohvan alta kävisi vaivatta

Sohva on suunniteltu täysin uuteen kotiimme, mutta halusimme kuitenkin päästä nauttimaan uudesta sohvasta ennen muuttoa, sillä hetken aikaa tulemme kuitenkin vielä tässä asustelemaan. Otin tähän postaukseen kuvia kokonaisuudesta ja sohvan muunneltavuudesta.

 

Tuuli -divaanisohva, Kuusilinna

Tuuli divaanisohva on Kuusilinnan omaa mallistoa ja sohvat tehdään asiakkaille tilauksesta käsityönä Lahdessa. Kotimaisuus olikin meille yksi kriteereistä sohvaa valittaessa. Samoin sohvan muunneltavuus, josta seuraavaksi esittelen kuvia.

Alhaalla on kuva Tuuli -divaanisohvasta ilman rahia. Sohva on varsin kaunis tällaisenaan, mutta me päädyimme ottamaan kuitenkin myös rahin matkaan, sillä uuden kotimme olohuoneessa tulee olemaan enemmän tilaa, jolloin rahille on varmasti käyttöä.

 

kuusilinna tuuli divaanisohva, syvä

 

Syvätuuli divaanisohvan mitat

Nappasin myös kuvan siitä millaisena pakettina sohva kotiin tuodaan. Tuon yhden sivun ehdimme jo purkaa, mutta sekin oli hyvin suojattu muoveilla. Otimmekin muovit talteen, sillä niillä on hyvä suojata sohva, kun siirrämme sen vuokraamaamme varastoon odottamaan muuttoa. Sohvaan tarvitsee kiinnittää vain jalat paikoilleen ja työntää divaaniosio sohvan toiseen puoleen kiinni. Sitten sohva onkin jo käyttövalmis!

Tässä myös uuden sohvamme mittoja ja muuta infoa:

Sohvan pituus: 280cm

Divaanin pituus: 150cm

Sohvan syvyys: 98cm

Rahi: n. 82cm x 65cm

Kangas: Lauritzon’s, Stark 334

Jalat: musta metalli

 

kuusilinna tuuli divaanisohva, syvä

 

Tuuli divaani + rahi

Sitten kuvaa sohvasta rahin kera. Kuten huomaatte, meillä saa koira tulla sohvalle 🙂 Curro onkin antanut hyväksynnän sohvalle ja osaa kyllä tehdä olonsa mukavaksi, haha! Valitsimme kankaaksi Stark 334, joka on eläväpintainen ja kestävä. Design on Studio Lauritzon’sin ja valitsimme sävyn tulevan kodin tulevan kodin värimaailmaa ajatellen.

Vaikka sohva on rahin kera tähän nykyiseen asuntoon hieman liian kookas, on tuo rahi kyllä ihan huippu! On ihanaa, kun voidaan kummatkin löhöillä jalat suorana! Lisäksi höyhentäytteinen sohva on kuin pilvelle istuisi. Sopivan pehmeä, mutta kuitenkin tarpeeksi napakka. Tässä oli kyllä niin mukava katsella viikonloppuna mm-jääkiekkoa ja euroviisuja.  Sohvaa on siis koeistuttu jo runsaasti 🙂

 

kuusilinna tuuli divaanisohva, syvä

 

Valitsimme sohvan jaloiksi mustat metalli jalat, joista pidän todella paljon. Pidän kovasti myös siitä, että sohva on ilmava ja sen alta pystyy imuroimaan helposti. Lisäksi ajattelimme, että tulevaisuudessa on helpompi kontata leluja sohvan alta, kun reuna ei ole ihan maassa kiinni 🙂

Tuuli -divaanisohvan muotokieli puhuttelee muutenkin, sillä kapeat käsinojat tekevät sohvasta kauniin kevyen näköisen. Sohvammehan on oikeastaan nimeltään ”Syvätuuli”, sillä valitsimme standardi istuinsyvyyden sijaan (normaali istuinsyvyysvaihtoehto on 90cm) syvemmän vaihtoehdon, eli 98cm. Tämä on ollut ihan loistopäätös! Sohvaan saa mukavan reisituen ja hieman ”löhöilyyn” sopivamman asennon. Varsinkin puolisolleni, joka on melko pitkä, sohva on ollut ihan luksusta kun hän saa paljon paremman tuen jaloille.

 

kuusilinna tuuli divaanisohva, syväkuusilinna tuuli divaanisohva, syvä

 

Suunnittelin alunperin, että uuteen kotiimme olisi sopinut hyvin myös kulmasohva, mutta koska toivoimme keveyttä ja muunneltavuutta sohvaamme päädyimme tähän divaanimalliin. Tässä on loistavaa se, että rahin saa helposti kiinni divaaniin jolloin sohva saa kulmasohvamaisen ilmeen. Alla olevassa kuvassa näkyy divaaniosan alta kääntyvä hakanen, joka kiinnittää rahin sohvaan kiinni. Samalla idealla myös divaani on sohvaosiossa kiinni.

 

kuusilinna tuuli divaanisohva, syvä

 

Divaanisohvasta kulmasohvaksi

Meillä divaanipuoli tulee olemaan seinää vasten uudessa kodissa. Niinpä rahin ollessa divaanissa kiinni, voi seinän puolelle laittaa esimerkiksi muutaman muhkean tyynyn, jolloin sohvaan saa kulmasohvamaista fiilistä.

 

kuusilinna tuuli divaanisohva, syväkuusilinna tuuli divaanisohva, syvä kuusilinna tuuli divaanisohva, syväkuusilinna tuuli divaanisohva, syväkuusilinna tuuli divaanisohva, syvä

 

By Lassenin Twin -pöytä sopii todella hyvin yhteen Tuuli -sohvan metallijalkojen kanssa. Samaa ilmavuutta löytyy siis molemmista huonekaluista.

En voisi olla tyytyväisempi tähän meidän valintaamme! Kovasti jo odotan, että saamme kantaa sohvan uuteen kotiin, omalle paikalleen.

 

Blogiyhteistyö Kuusilinna & Hurmaavan valkeaa, sohvasta saatu alennusta näkyvyyttä vastaan

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

6 kommenttia

 • Kaisa jungnan

  Hei,

  Ihana sohva! Kiinnostaisi tietää mitä tällainen sohva maksaa? Toki kangas vaikuttaa, mitta mitat on aika lailla meillekin hyvät ja kangas on kyllä tosi nätti

  Terv,
  Kaisa

 • Onpas ihana sohva

  Kuinka iso olohuone teillä on? Montako henkeä sohvaa käyttää? Millaiseen tilaan ajattelet 280 leveyden sopivan? Entä, onko syvemmässä sohvassa hankala istua tavallisesti, vai pystyykö istumaan myös ”tavallisesti”. Puoliso toivoisi siroa istumasohvaa, itse toivoisin myös löhöilyyn sopivaa. Osaatko suositella/kommentoida?

  • Hanna

   Moikka,

   olohuone on noin 12 neliötä mutta se on aikalailla samaa tilaa keittiön kanssa, joka on yli 40 neliötä. Sohva olisi ehkä vielä näyttävämpi isommassa tilassa, mutta tähän meidän olkkarin muotoon se kyllä sopii todella hyvin ja itse asiassa hankimme sen tähän kotiin varta vasten. Hankala sanoa mikä tila olisi se sopivin, sillä riippuu tosiaan melko paljon sohvan sijoittelusta, että miten se lopulta istuu tilaan.

   Perheeseemme kuuluu kaksi aikuista sekä lapsi, ja on kiva kun sohvalla mahtuu löhöilemään ja olemaan rennosti koko perhe. Nojatuoleja meillä ei ole ollenkaan, ainoastaan pieni keinu. Tykkään myös siitä, että kun tulee vieraita, niin tähän mahtuu hyvin istumaan, eikä tarvitse olla ihan kylki kyljessä (ja selkäsuorana, heh).

   Sitten tuosta istumisasiasta 🙂 ELi itse pystyn istumaan tässä ”tavallisesti”, mutta ehkä lyhyemmälle tämä voi tuntua vähän hankalalta, jos siis haluaa kunnon tuen selkään ja jalat maahan. Eli jos toinen haluaa ryhdikkäämmän version, niin silloin voisi harkita sitä ratkaisua, että ottaa tavallisen istuin syvyyden, mutta ottaa lisäksi rahin, jolloin toinen voi löhöillä jalat pitkänä 🙂 Itsellä tulee kyllä paljon makoiltua tällä divaani puolella, joten divaanimalli voisi myös olla se järkevin ratkaisu.

   Toivottavasti vastauksesta oli apua! Saa kysyä toki lisää 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *