Puutarha/Parveke

Terassin sisustus: Kokemuksia Big Green Egg -hiiligrillistä

Kokemuksia big green egg hiiligrillistä.

Big Green Egg -hiiligrilli kokemuksia

Instan storya seuraavat ovat nähneet aika useasti jo kuvia ja videoita meidän grillauksesta ja erityisesti Big Green Egg -hiligrillistä, joka loihtii meidän herkulliset grilliruuat. Ajattelinkin kertoa muutaman sanasen omia kokemuksia tästä kyseisestä hiiligrillistä. Me kuulutaan niihin, jotka puhuu hiiligrillin puolesta, sillä omat kokemukset Big green egg:istä ovat pelkkää plussaa. Grilli onkin meillä käytössä ympäri vuoden ja se kuumenee myös talvipakkasilla.

Kokemuksia big green egg hiiligrillistä.

Big Green Egg -grillin käyttö

Grilli kuumenee käyttövalmiiksi noin puolessa tunnissa ja lämpöä pystyy itse säätelemään hupun ja ilmaluukkujen avulla. Parasta hiiligrillissä onkin sen tuottama maku ruokiin. Myös se, että Big green eggin saa kuumennettua erittäin koville lämpötiloille, mahdollistaa mm. superhyvien pitsojen valmistuksen. Alempana kuvissa näkyykin tuo meidän pitsa-alusta jossa pitsat kuumenevat täydellisen rapsakoiksi.

Käytämme grilliä myös usein niin, että kun esimerkiksi pihvit suun muut ruuat on grillattu, laitamme niiden jälkeen jotain ns. seuraavan päivän ruokaa grilliin paistumaan. Nimittäin juuri tuolla hetkellä grillissä on täydellinen hiillos, jolloin siellä hautuu kuin huomaamatta mehevät liha/kana/pataruuat. Lisäksi kannattaa muuten ehdottomasti valmistaa hampparit täällä, sillä niistä tulee aivan törkeän hyviä!

Kokemuksia big green egg hiiligrillistä.

Lisäksi olemme grillanneet paljon kalaa ja kasviksia ja voi vitsi mikä maku niihin tulekaan hiiligrillissä! Kaasugrilli on toki nopeampi tapa grillata, mutta tuo hento savun maku jonka grilli tuottaa (toki lastut vaikuttavat myös tähän) on erittäin hyvä. Big green egillä on omia eri makuisia puulastuja, jotka antavat vielä lisää aromaattisuutta ruokiin. Lastut lisätään hiilien päälle. Näitä ei tietenkään ole pakko käyttää, jos pitää enemmän perinteisemmästä tyylistä.

Kokemuksia big green egg hiiligrillistä.

Kun käytämme grilliä avaamme koko terassin lasituksen auki ja pidämme tilan tuuletettuna jonkin aikaa grillaamisen jälkeen. En ole kokenut, että savun haju olisi jäänyt terassikalusteisiin tai muutenkaan terassin sisälle.

Kesällä olemme syöneet useasti terassin pöydällä, joka on mittojen mukaan tuunattu tilaan. Lisää juttua pöydän kustomoinnista löytyy postauksesta ”DIY terassipöytä: Tuunaamalla oman näköinen pöytä terassille”.

terassi sisustus

Kokemuksia big green egg hiiligrillistä.

Kysykää ihmeessä lisää jos kaipaatte lisää kokemuksia grillin käytöstä! Ja lisää sisustuskuvia meidän terassin sisustuksesta löytyy ainakin postauksesta ”Kaupunkijuhannus: Hyvää ruokaa, ystäviä ja luonnonkukkia

Kivaa ja maistuvaa viikonloppua!

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *