Puutarha/Parveke

Terassin sisustus: ideoita parvekkeen ja terassin sisustukseen

Kirjoittelin kesällä postauksessa ”Lasitetun terassin kalusteet: Ruokailuryhmä” ajatuksia kotimme terassista ja sen eri toiminnoista, sekä mitä sinne haluaisin saada mahdutettua. Suunnitelmissa oli grillipistettä, ruokapöytää ja lounge-aluetta. Nyt olisikin sitte aika kurkata miltä terassilla oikein näyttää.

Olin suunnitellut terasille ruokailuryhmän, joka toteutettaisiin Ikean pöydästä ja Jyskin betonipenkeistä. Tämä suunnitelma toteutuikin, tosin hieman tuunattuna versiona. Tunnelmaa pimeisiin iltoihin luo Annon pallovalosarja ruokailuryhmän yllä ja aivan terassin päädystä löytyy grillauspiste.

 

parveke sisustusparveke sisustus

 

Aluksi laitoimme pöydän pitkittäin terassille, mutta pöydän sekä penkkien ohittaminen sivuilta oli hieman hankalaa. Terassimme syvyys lasitukseen on seinästä 165cm ja ikkunasta 170cm. Päätimme siis testata ruokapöytää poikittain, mutta siitäpä jouduttiin vielä sahaamaan sivuista palat pois, jotta tuolta oikealta pystyy kulkemaan grillille.

Kyseessä on siis Ikean Falholmen terassipöytä, jonka olemme maalanneet mustaksi ja jonka nyt lopulta vielä sahasimme lyhyemmäksi. Postauksesta ”Lasitetun terassin kalusteet: Ruokailuryhmä” näkyy hyvin tuo ruokapöydän oikea pituus, mutta mielestäni se ei ole yhtään hullumpi näin pätkäistynä 🙂

Pidän myös betonipenkeistä, sillä vaikka ne ovat todella painavaa tavaraa, näyttävät ne kuitenkin tosi kevyiltä pöydän parina ja sisustus säilyy kivan ilmavana.

 

parveke sisustusparveke sisustustparveke sisustusparveke sisustus

 

Terassin katseenvangitsija on meidän Big Green Egg -hiiligrilli, joka on aivan mahtava! Se onkin vilahtanut jo useasti minun instagram storyssa. Sitä ei kyllä pysty tarpeeksi hehkuttamaan! Hiemanhan tuo tietysti puskee savua ”piipusta” ulos, mutta terassimme lasituksen pystyy aukaisemaan täysin, joten aina kun grillataan kaikki lasitukset avataan.

Olemme grillanneet grillissä pihviä, mehukkaita pataruokia, hauduttaneet paistia ja paistaneet pitsaa. Grilliin kuuluu oma pitsakivi, joka tekee pitsasta aivan mieletöntä! Tämä grilli vaatii kyllä ihan oman postauksensa, sen verran mahtava peli se on 🙂

 

parveke sisustusparveke sisustus

 

Terassimme jatkuu toisella puolen aikalailla saman pituisena ja siellä on sitten tämä suunnittelemani lounge-alue. Sinne olin suunnitellut sohvaryhmää, mutta sitä emme enää loppukesästä löytäneet kaupoista. Tai olihan niitä vielä alessa jäljellä, mutta mieleistä ei löytynyt.

Päädyimme ostamaan Ikeasta muutaman parveke-/terassituolin ja somistimme tilaa muulla tavoin. Toinen parvekkeen puoli on kuitenkin vielä hieman vaiheessa, joten palaan siihen sitten toisen kerran.

Mukavaa sunnuntain jatkoa!

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

2 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *