Puutarha/Parveke

Terassin laajennus

terassin laajennus

 

Terassin laajennus valmis!

Täällä ollaan saatu iso urakka valmiiksi, kun terassin laajennus saatiin viimein valmiiksi. Terassin laajennus oli jo viime kesänä meillä mielessä, mutta onneksi käytimme lomamme kesälomareissuun etelässä ja pohjoisessa. Nyt nimittäin täällä lomautusten keskellä on ollut aikaa puuhata ja niinpä terassin laajennus oli sama hoitaa pois alta.

Itse pohjatyöt, terassin runko ja terassilaudat kasaantuivat todella nopeasti, noin neljässä päivässä. Viimeistelytöihin, kuten maan siirtämiseen takaisin, otsalautojen viimeistelyyn, nurmikon uudelleen kylvämiseen, lasitetun terassin siivoamiseen mullasta yms. meni kuitenkin hieman enemmän aikaa. Ehkä alkoi puhti hieman loppua, kun alku oli niin vauhdikas. Vinkki muuten kaikille jotka miettivät minne hävittää se kauhea määrä maata ja multaa pihalta, niin kannattaa laittaa ilmoitus Facebookin raksaryhmiin tms. Meiltä haettiin varmaan 9 peräkärryllistä kahtena päivänä pois. Ihmiset touhuavat nyt niin paljon ulkona, että kysyntää varmasti on. Vielä meillä on ohjelmassa isojen kukkalaatikoiden teko hukkalaudoista ja tietysti itse kukkien istuttaminen. Ajattelin panostaa monivuotisiin pihaistutuksiin, jotka säästävät rahaa ja aikaa. 

 

terassin laajennus
Siinä meidän työvälineet, heh! Mutta siis ihan oikeasti kyllä poistimme maan pelkillä pistolapioilla! Tuosta montusta tuli paljon syvempi kuin kuvassa, mutta runkovaiheesta en hoksannut ottaa kuvaa.
Terassilauta: Kestopuu

Terassimme on tehty kestopuusta ja se on hieman normaalia lautaa leveämpää mallia. Laudan leveys on 28×145 ja näyttää todella komealta! Tuo meidän lasitetun terassin lauta on hieman kapeampaa ja rakennuttaja on vielä käsitellyt sen ruskealla sävyllä joten ajattelin, että sen voisi hioa pois tässä kesän aikana. 

 

terassin laajennus

 

 

Olen kyllä todella tyytyväinen, että päätimme tehdä terassin laajennuksen. Meillä jää vielä hyvin pihaa tänne toiselle puolen ja nyt terassin lasiovista pääsee vaikka sukkasillaan terassille nautiskelemaan. Vielä kun ilma vähän lämpenee, niin ai että! 

Laitoin terassille vanhat kalusteet ja täytyy miettiä tarviiko sinne vielä jotain muuta. Varmasti ainakin jotain kukkaruukkua tms. tulee vielä hankittua, mutta en usko että ostan kauheasti tänä kesänä mitään uutta. Sitten kun saan terassin kunnolla kuosiin, niin kuvaan tänne uudet kuvat. 

 

terassin laajennus

 

 

Nyt kun vielä nurmikko kasvaisi tuohon takaisin, niin piha näyttäisi aika ihanalta! Vaikka tuossa ylhäällä sanoin etten hanki mitään uusia kalusteita, niin täytyy kyllä myöntää, että haaveena olisi ilmatäytteinen poreallas tuonne nurkkaan! Sellainen kunnon jacuzzi olisi pitänyt hommata jo ennen terassin tekoa, tai ainakin suunnitella pohjatyöt sen mukaan, emmekä halunneet tehdä niin isoa investointia. Mutta sellainen ilmatäytteinen poreallas olisi juuri passeli ja ihana myös lapselle. Täytyy suunnitella vielä sitä asiaa lisää. Nyt kuitenkin kivaa vapun odotusta!

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Yksi kommentti

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *