Olohuone

Taulukollaasi television ympärille

Yhteistyössä: Poster Store, sisältää mainoslinkkejä

Näin teet taulukollaasin.

Taulukollaasi television ympärillä on näyttävä sisustuselementti ja se rikkoo television hallitsevaa roolia tilassa. Taulukollaasi on ollut minulla jo pidemmän aikaa suunnitelmissa, mutta nyt kun hankimme uuden television, päätin sen viimein toteuttaa. Poster Store -yhteistyö osui siis täydellisesti ja päätin sommitella yksinkertaisen taulukollaasin, joka rikkoo television roolia tilassa. Kuviksi valitsin mustavalkoisia ja hillittyjä taidejulisteita, jotka sopivat meidän sisustukseen. Julisteet ovatkin edullinen tapa tuoda omaa tyyliä esille sisustukseen ja niitä on myös helppo vaihdella, jos haluaakin uutta tunnelmaa tilaan.

Näin teet taulukollaasin.

Meidän telkkarimme erikoisuus on se, että television ollessa kiinni, näyttö ei ole musta vaan televisio muuttuu tauluksi. Ostimme vielä lisäksi televisioon puun sävyiset kehykset, jotka sopivat kauniisti yhteen Poster Storelta saamieni tammikehysten kanssa. Yleensä minulla on myös aina paspartuu valittuna television taidekuvien kaverina, joten näin taulumaisuus korostuu vielä entisestään ja antaa yhtenäisen ilmeen taulujen kanssa.

Näin teet taulukollaasin.

Taulukollaasi: Näin teet sen!

Taulukollaasin luomiseen kannattaa käyttää hieman aikaa ja vaivaa, jolloin lopputulos on varmasti mieleinen. Useasti taulujen kokoa voi olla hieman hankala hahmottaa, joten siksi kannattaa ottaa maalarinteippi apuun ja hahmotella ensin sen avulla taulujen mittasuhteet seinälle.

Näin teet taulukollaasin.
Tässä kokeilussa 50x70cm taulun yläpuolella oleva ”taulu” näytti hieman pieneltä. Kokeilin myös miltä suurin taulu näyttäisi pienempänä versiona, mutta se ei oikein toiminut.
Näin teet taulukollaasin.
Kokeilin suurempaa 40x50cm taulua edellisen tilalle ja lisäsin vielä yhden pienen taulun ylös, joka tosin vielä vaihtui vaakasuuntaan.

Testasin ensin itsekin pariin otteeseen eri kokoja television vierelle ja hyvä niin, sillä alunperin suunnittelemani taulut olisivat olleet vähän liian pieniä suuren television viereen. Nyt television vieressä on Love Warriorsin Dogma -juliste 50x70cm koossa, sen yläpuolella Girl in Paris Window koossa 40x50cm, ruusutaulu on kokoa 30x40cm ja samoin Bob Dylanin taulu. Pienin ylhäällä oleva taulu on A4 kokoa, eli 21x30cm.

Näin teet taulukollaasin.

Taulukollaasi voi jatkua toki myös hieman pidemmälle kuin tämä minun, eli vaikka melkein tuonne television vasempaan kulmaan. Itse päädyin kuitenkin tähän puolittaiseen malliin, joka istuu meille ehkä paremmin. Kannattaa myös sommitella tauluja niin, että ne rikkovat television linjaa, jolloin taulukollaasin ilme ei ole liian symmetrinen. Yhteneväisyyttä voi hakea sillä, että sijoittaa esimerkiksi jonkun pinnan tauluista samalla tasolle. Minulla se toteutuu ylhäällä olevien taulujen alalinjassa, eli sommittelin taulut niin, että kolmen taulun alaosa on samalla tasolla.

Näin teet taulukollaasin.

Tykkään todella paljon tästä meidän taulukollaasista! Taulut sopivat todella kauniisti yhteen television kanssa, kun kaikissa on nuo puiset kehykset. Ja vaikka kotoa ei nyt löytyisikään tällaista telkkaria, niin yhtä hyvin saman taulukollaasin voi tehdä perinteisen television kanssa. Useastihan telkkareissa on joko mustat tai harmaat ”kehykset”, joten tauluihin voi napata saman sävyn sitä kautta. Tauluja ei myöskään tarvitse olla yhtä montaa kuin minulla, vaan vaikka jo kolmella saa jo luotua todella kivan kollaasin.

Hyödynnä alekoodi julisteisiin

Taulukollaasit on todella ihania sisustuselementtejä ja niitä voi luoda vaikka sohvan ja ruokapöydän taakse. Alekoodilla hurmaavanvalkeaa30 saa nyt 14 päivän ajan 30% alennuksen Poster Storen julisteista (pois lukien Selection-osion julisteet)! Lisäksi instagramin puolella @hurmaavanvalkeaa on kilpailu jossa arvotaan 50€ lahjakortti Poster Storeen!

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *