Olohuone

Tämän hetken hittisävy: Tikkurilan Mulperi olohuoneessa

Tikkurila Mulperi maali

 

Tältä näyttää nyt Tikkurilan Mulperi olohuoneen päätyseinällä. Yritin ottaa kuvat tänne niin, että ne vastaavat mahdollisimman paljon totuutta, eli en käsitellyt kuvia mitenkään. Tikkurilan Mulperi sopii mielestäni meillä tosi hyvin ja se rauhoittaa harmaata sohvaa ja mattoa, sekä antaa kauniisti syvyyttä tilaan. Aikaisempi valkoinen seinä jätti tilan jotenkin kellumaan ja vähän kolkon näköiseksi. Nyt olohuone tuntuu ryhdikkäämmältä ja intiimimmältä. Edellisessä postauksessa ”Olohuoneen seinän malaus – Tikkurila Mulperi” voi käydä katsomassa maalausprojektin vaiheet ja vinkit. 

 

Maalisävyn valinta

Täytyy vielä sanoa maalisävyjen kuvaamisesta sen verran, että useasti blogikuvat vähän valehtelevat, sillä niitä valotetaan jälkeenpäin useasti yms. Siksi kannattaa hakea aina niitä pikkuisia maalisävyesimerkkejä rautakaupasta tai tilata valmistajalta ihan A4 koon mallinäyte. Toki blogi- ja instagramkuvat antavat loistavasti osviittaa ja inspiraatiota miltä maalisävy seinissä näyttää, mutta huomaan että esimerkiksi meidän makuuhuoneen Shaali-sävy voi joskus näyttää kuvissa hieman vaaleammalta mitä se livenä on, koska mm. pimeään vuodenaikaan on helppo lisätä vähän kirkkautta ja valoisuutta jälkikäteen 🙂

 

Tikkurila Mulperi maali

 

Toki maalisävyt elävät myös sitten ihan kellonajan ja vuodenajan mukaan. Esimerkiksi tämä Mulperi erottuu todella kauniisti valoisaan aikaan päivällä, mutta illalla (kun ulkona on jo pimeää) se taipuu melkolailla valkoisten seinien pariksi. Mielestäni Tikkurilan Mulperi taittaa enemmän beigeen kuin harmaaseen. Pidän kovasti kyllä sen pehmeästä sävystä ja se antaa kauniin taustan taululle, kattovalaisimelle ja maljakoille. Näyttää muuten ihan siltä kuin pyöreä beige maljakko olisi täsmälleen saman värinen kuin seinämaali!

 

Tikkurila Mulperi maali

 

Mulperi on tämän hetken hittisävy

Tämä Mulperi H484 -sävy on kyllä varsinainen hittisävy ja tuntuu, että sitä nyt on vähän jokaisella seinässä, enkä kyllä ihmettele yhtään! Tikkurilan Mulperista on tullut uusi Maalarin valkoinen, heh! Suosittuja maalisävyjä on tällä hetkellä kaikki seesteiset, hillityt ja murretut luonnonsävyt kuten esimerkiksi Ajopuu V484, Linna J484 sekä Laasti X487.  Tikkurilalta on myös tullut uutuutena Tikkurilan harmaa ja Tikkurilan beige. 

 

Tikkurila Mulperi maali

 

Aika neutraaleja ja murrettuja lu0nnonvärejä löytyy myös meidän sisustuksesta, kuten kuvasta näkyy 🙂 Toisaalta kun ulkomaailmassa on niin paljon ärsykkeitä, niin rauhallinen tunnelma sisustuksessa toimii aika kivasti vastapainona. Siksi varmaan yhä useampi sisustaja poimii kotiinsa hillittyjä luonnonsävyjä ja materiaaleja. 

Oikein mukavaa viikonloppua!

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

2 kommenttia

    • Hanna

      Moikka,

      Taitaa olla ihan maalarinvalkoinen. Ei otettu rakennuttajalta mitään erikoissävyjä, niin taisivat vetää kaiken maalarinvalkoisella. Mutta uskon että paperi vois toimia myös aika kivasti mulperin kanssa 🤔

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *