Asetelmat,  Sisustus

Talventörröttäjät tekevät talvikauden kukkakimpun

talventörröttäjät maljakossa

Onko talventörröttäjät teille tuttu nimike? Selailin nimittäin parin vuoden takaisia postauksia (”Talventörröttäjät maljakossa”) ja sieltä löytyi toissa talvelta tällainen lumimaisemista poimittu kimppu. Nyt täällä Etelä-Suomessa on kyllä todella kosteaa, mutta ehkä tällaisia talvetörröttäjiä voi silti napata lenkkipolulta mukaan. Ja ainakin siellä missä lumiraja menee, niin kuivahtaneita oksia, heiniä ym. löytyy varmasti helposti.

Wikipedia kuvaa muuten talvetörröttäjät näin: Talventörröttäjät eli ruohovartiset talvisiementäjät ovat jäykkävartisia kasveja, jotka kuivuttuaan varsinaisen kasvukauden jälkeen jäävä talveksi pystyyn ja varistavat siemenensä jäälle tai lumihangelle, mistä tuuli, linnut tai muut eläimet kuljettavat ne uusille kasvupaikoille tai siemenet kulkeutuvat tehokkaasti lumen sulamisvesien avulla eri puolille. Kypsä siemen kestää hyvin kylmyyttä ja kuivuutta ja usein kevät on olosuhteiltaan parempi siementen itämiselle ja taimien kasvulle, sillä syksyisin aikainen talventulo voi estää kasvin kehittymisen niin pitkälle, että siemenet ehtisivät kypsyä ja näin kasvien lisääntyminen voi jäädä tapahtumatta. Niiden jäykät varret kestävät jopa pikkulintujen painoa. (Wikipedia: Osoitteessa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Talventörröttäjä. Viitattu 31.1.2020)

talventörröttäjät maljakossa

Lumen seasta löytyneistä kuivista ja jäätyneistä oksista saa tosi kivan asetelman. Mielestäni nämä talventörröttäjät, risut sekä heinät sopivat oikein kauniisti tähän vuoden aikaan, ja ne muodostavat todella nätin ja herkän asetelman. Tähän voisi toki laittaa kaveriksi myös ihan kukkivia kukkia, mutta itse päätin käyttää nyt vain luonnosta löytyneitä oksia. Kolme eri kokoista maljakkoa kokoaa asetelman rennosti yhteen ja antaa kerroksellisuutta.

Tällainen kukka-asetelma voisi olla kaunis myös oikein isossa maljakossa, jossa olisi oikeita kukkia yhdistettynä näihin kuiviin oksiin. Tai sitten jos tekisi todella näyttävän yhden maljakon asetelman käyttämällä ainoastaan näitä luonnosta löytyviä talventörröttäjiä.

talventörröttäjät maljakossa

Tässäpäs siis oikein toimiva vaihtoehto perinteisille ruusu- ja tulppaanikimpuille. Ei muuta kuin ulkoilemaan ja tutkimaan luontoa 🙂

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *