Olohuone

Taide sisustuksessa: Näin ostin ensimmäisen taideteoksen

Siinä se nyt on! Kotimme uusi katseenvangitsija. Kokoa tällä komeudella on 150cm korkeutta ja 100cm leveyttä. Kyseessä on akryyliteos ja taiteilijana on ManyArt Designin Tanya Koivisto. Voi että kuinka tyytyväisiä me tähän olemme! Teos hankittiin meille tilaustyönä ja ainahan se tietysti jännittää, kun lopputulos ei ole vielä tiedossa. Ajattelin kertoa oman kokemukseni taiteen hankkimisesta ja miten tämä teos meille päätyi.

 

näin sisustat taiteella

 

Olohuoneen seinä kaipasi jotain syvyyttä ja mietinnässä oli joko seinän maalaaminen tai näyttävän taideteoksen hankkiminen seinälle. Meillä on korkea huonekorkeus, joten se mahdollisti näinkin massiivisen taulun olohuoneen seinälle. Olin haaveillut jo jonkin aikaa ”oikeasta” taiteesta ja lähdin tutkimaan asiaa netin kautta. Liityin muutamaan taidepainotteiseen facebook-ryhmään ja etsin eri taiteilijoista tietoa netistä. Monilla löytyy omia facebook-sivuja, instagram-tilejä ja nettisivuja. Kannattaa siis katsoa jo valmiita sekä myytyjä töitä, ja kysellä hintoja.

Kävi ilmi, että taide ei muuten maksakaan useita tonneja, vaan uniikkeja teoksia löytyy myös huomattavasti huokeimmilla hinnoilla. Osa tekee taidetta sivutoimisesti ja osa taas täysipainoisesti. Lisäksi huomasin, että monilla taiteilijoilla on jo niin sanottu oma tyyli, eli tietyt jutut toistuvat teoksissa. Tätä kannattaa myös miettiä jos suunnittelee tilaustyön hankintaa.

Itse päädyin ottamaan Tanyaan, koska pidin hänen tyylistä ja hän sattui asumaan vielä mieheni kotikaupungissa Rovaniemellä, jossa myös itse olen asunut. Pohjoinen on meille tärkeä paikka, joten linkki sinne suuntaa tuntui myös luontevalta.

 

näin sisustat taiteella

 

Homma lähti liikenteeseen siitä, että lähetin kodistamme kuvia ja kerroin mitä sävyjä toivoisin teoksessa olevan ja kuinka suuri teos voisi olla. Kuvasin myös paikan mihin taideteos tulisi, jolloin mittasuhteet tulivat hyvin ilmi. Halusin harmaan eri sävyjä, jotka toistuisivat sohvassa, vaaleutta joka näkyy vahvasti meillä muualla sisustuksessa ja lisäksi kultahippusia sekä lämpöä. Sen kummemmin en eritellyt mitä kullalla ja lämmöllä haen (koska en oikein tiennyt sitä itsekkään), mutta upeasti ne ovat taulussa esillä!

 

näin sisustat taiteella näin sisustat taiteella

 

Livenä kaikki on aina vielä hienompaa ja siksipäs taulu on sykähdyttävämpi, kun sitä tässä olohuoneessa ja keittiössä katselee. Pidän kovasti siitä kun kävelen taulun ohitse, että sen värit elävät mukana. Kulta kimmeltää, himmenee ja säkenöi, riippuen siitä mistä sitä katsoo.

On myös ihana kuulla mitä muut taulussa näkevät. Sitä onkin täällä jo useamman silmäparin voimin ihasteltu.

Ihanaa viikonloppua!

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *