DIY,  Joulu

Skandinaavinen joulukranssi

Vietimme lauantaina kaveriporukalla pikkujouluja täällä meillä, joten laitoin kotiin viime viikolla hieman enemmän joulutunnelmaan. Liikaa krääsää en halua kotiin laittaa, joten siksipäs havut ja kuusen oksat maljakossa ovat nopea ja helppo tapata saada joulun tuntua kotiin. Lisäksi tein seinälle kranssin, joka näyttää vieläkin superkauniilta.

 

joulukranssi

 

Skandinaavinen joulukranssi

 

Minulta löytyi jo ennestään Tukholmasta ostamani Strups -merkin metallirengas, johon saa tehtyä todella sieviä koristuksia. Koska itse ”kultainen” kehikko on niin nätti, en yleensä peitä sitä kranssia tehdessäni kokonaan.

Täksi jouluksi päätin tehdä skandinaaviseen tyyliin sopivan joulukranssin ja piipahdin ensiksi kukkakaupan kautta. Alhaalla olevassa kuvassa näkyy mitä mukaan tarttui. Ajatus näitä valittaessa oli se, että oksat näyttäisivät kauniilta myös niiden kuivuttua.

 

joulukranssi

 

Kranssin sitominen

 

Kranssin teko kannattaa aloittaa kiinnittämällä oksia myötäpäivään sitomalla. Eli laittaa aina seuraava oksa edellisen alapuolelle ja kiepauttaa se rautalangalla muutaman kerran ympäri. Itse käytin melko ohutta vihreää rautalankaa, sillä tämä kranssi on itsessään kevyt. Jos aikeissa on tehdä kunnon suuri ja paksu esim. kuusikranssi, kannattaa valita hieman paksumpaa rautalankaa.

 

joulukranssi

joulukranssi

joulukranssi

 

Lisäsin lopuksi vielä pari kuusen oksaa kranssin alaosaan, jolloin kranssista tuli hieman jouluisampi. En kiinnittänyt kuusen oksia rautalangalla kiinni, joten ne on helppo nyppäistä pois mikäli näyttää siltä, että ne alkavat varisemaan.

Nyt kranssi on ollut seinällä hieman alle viikon ja näyttää vieläkin todella hyvältä, vaikka vihreät oksat ovatkin alkaneet jo kuivua. Kannattaa siis kokeilla myös tällaista hieman modernimpaa tyyliä joulukransseissa! Mielestäni tämä näyttää tosi ihanalta 🙂

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *