Keittiö

Saneerauslaasti + maali keittiön välitilaan

Näin remontoit keittiön välitilan saneerauslaastilla.
Ensimmäinen kerros saneerauslaastia levitettynä keittiön välitilaan. Aluksi näyttää siltä, että vanhat laatat peittyvät hyvin alle.

Viime postauksessa kerroin kuinka toteutimme keittiöremontin pienellä budjetilla ja nyt paneudutaan itse toteutusvaiheisiin, sekä erityisesti siihen kuinka saneerauslaasti saadaan tasaisesti ja kauniisti keittiön välitilaan. Mikäli haluat käydä kurkkaamassa tuon valmiin lopputuloksen kokonaisuudessaan, löytyy se postauksesta ”Pienen budjetin keittiöremontti: hinta alle 150€” .

Eli nyt päästään kurkistamaan itse keittiöremontin työvaiheisiin. Ensimmäiseksi käydään läpi tarvittavat työvälineet joilla pääsee vauhtiin. Remonttibudjetimme oli pieni ja hintaa koko keittiön muutokselle tuli alle 150€. Yllä olevassa kuvassa on ensimmäinen kerros saneerauslaastia levitettynä. Eikö näytäkin siltä, että hyvin peittyy laatat? No ei kyllä peittynyt, heh!

Keittiöremontin tarvikkeet ja työvälineet

– maalipesu (puhdistus- ja esikäsittelyaine)

– maalarinteippiä

– saniteettisilikonia

– saneerauslaastia

– Tikkurila Luja, puolikiiltävä pintamaali

– pesusieni

– ämpäri

– lasta (itselläni käytössä kaksi suht pientä lastaa laastin levitykseen)

– pensseleitä (itsellä monta eri kokoista)

(- fairy-vettä sumutinpulloon ( dc-fixin asentamiseen))

(- dc-fix kontaktimuovia)

Saneerauslaasti keittiön välitilassa: työvaiheet
Poista silikonisaumat ja irroita valaisimet

Ennen töihin ryhtymistä tulee poistaa vanhat silikonisaumat, irroittaa lamput, ym. Me pohdimme kauan liesituulettimen poistoa, mutta tulimme lopulta siihen lopputulokseen, että pidämme sen paikoillamme. Tuuletin ei ollut ihan kiinni seinässä, joten teippasin sen vain nätisti ja levitin laastin reunoille sekä nurkkiin pikku pensselillä (siis ihan oikeasti sellaisella pienen pienellä ”taulupensselillä” ). Myös maali levitettiin liesituulettimen viereen pikku pensselillä, jotta maali saatiin ihan liesituulettimen ahtaimpiin nurkkiin asti. Ja jos ihmettelette noita kuvissa näkyviä kengännauhoja, niin virittelimme lamput niillä irti seinästä :D.

Tee maalipesu laatoille

Maalipesu kannattaa tehdä laatoille sen vuoksi, että se poistaa laatoista lian ja rasvan, sekä tekee pinnasta huokoisemman (laasti ottaa paremmin kiinni laattaan). Jostain blogista luin, että ilmeisesti kaikille laatoille ei välttämättä kannata laastittaa päälle, koska jos laatta on liian kiiltävää, niin laasti ei välttämättä pysy. En sitten tiedä onko niin, mutta meidän laattamme oli niin karhea jo ennestään, joten luotin siihen että saneerauslaasti tarttuu pintaan hyvin kiinni. Ehkä tuota asiaa kannattaa kysäistä vielä ammattilaisilta. Kannattaa myös huomioida, että maalarinteippi on hyvä irroittaa joka kerta laastin levityksen jälkeen (silloin kun laasti on vielä märkää), jotta se ei jämähdä laasti alle.

Näin remontoit keittiön välitilan saneerauslaastilla.
Vanhat laatat näkyivät aivan selvästi ensimmäisen laastikerroksen kuivumisen jälkeen.
Näin levität saneerauslaastin keittiön välitilaan

Yllä olevassa kuvassa näkyy ensimmäinen kuivunut laastikerros. Laatat näkyvät ihan selvästi läpi, vaikka laastin levitys vaiheessa näytti siltä, että laatathan peittyvät tosi hyvin. Teimme saneerauslaastia aina suht suuren erän ämpäriin ja minulla oli myös oma pikku kippo, josta levitin laastia seinään. Laasti levitettiin melko pienillä lastoilla, sillä keittiön välitila ei ole kovin korkea. Suuremmalla lastalla työskentely oli hieman kömpelöä, ainakin näin ensikertalaisilla. Kun laastia oli seinässä, niin viimeistelin seinän kostutetulla pesusienellä ja tein seinään ”rosoista” kuviota ym. Lisäksi levitin lastalla laastia hieman tasaisemmaksi ja tein samalla sillä haluamaani tekstuuria seinään. Tässä saa käyttää ihan omaa mielikuvitusta.

Näin remontoit keittiön välitilan saneerauslaastilla.
Toinen kerros saneerauslaastia keittiön välitilassa.

Toisen saneerauslaastikerroksen levityksen jälkeen olin taas varma, että nyt ne laatat ovat jo melko lailla peittyneet, vaan ei! Emme missään nimessä pihistelleet laastin määrän kanssa, vaan laastikerrokset olivat kuitenkin aika paksuja.

Näin remontoit keittiön välitilan saneerauslaastilla.
Sieltä ne vanhat välitilan laatat taas hohkavat läpi. Ei auttanut kuin tehdä kolmas kerros päälle.

Kolmannen laastikerroksen levityksen aikana alkoi jo väsymys painaa! Tuli fiilis, että eikö nämä nyt ikinä peity! Kolmannella kerroksella laastia levitettiin jo niin ronskein ottein, että peittyiväthän ne laatat sitten lopulta! Paitsi sitten tuo pesualtaan edessä oleva seinä, johon laitoin lopulta neljännen kerroksen.

Näin remontoit keittiön välitilan saneerauslaastilla.
Nyt alkaa jo näyttää hyvältä! Myös olohuoneen ja keittiön välinen seinä sai yhden kerroksen laastia pintaan.

Laitoimme saneerauslaastia myös jääkaapin sivulla olevaan seinään, koska halusimme yhtenäistä ilmettä keittiöön. Mielestäni lopputulos on tosi hyvä, sillä nyt näyttää siltä, että välitila ei ole vain oma erillinen alue, vaan sama tekstuuri toistuu myös keittiön ja olohuoneen välisessä seinässä. Tähän seinään riitti onneksi vain yksi laastikerros.

Näin remontoit keittiön välitilan saneerauslaastilla.
Lisäsin vielä keittiön hanan taakse neljännen kerroksen laastia, ja sitten kaikki näytti hyvältä ja oli aika aloittaa keittiön välitilan maalaaminen.
Muista jättää tilaa silikonille

Yllä olevassa kuvassa laasti on viimein kuivunut ja pääsimme vihdoin maalaushommiin. Kannattaa muuten jättää hyvä väli tuohon työtilan ja laastin väliin, että siihen saa sitten hyvin levitettyä uuden silikonin. Meidänkin piti mattoveitsellä hieman raaputtaa ylimääräisiä laastikokkareita pois tuosta välistä. Apuna voi käyttää myös hiomapaperia, mikäli laastireunaa pitää siistiä. Itse en sitä sen kummemmin siistinyt, koska silikoni peittää kyllä reunan epätasaisuuden.

Keittiön välitilan maalaus

Maalikerroksia levitimme kolme ja se riitti kyllä hyvin tuohon meidän seinäämme. Valitsimme maaliksi Tikkurilan Luja puolikiiltävän pintamaalin. Se on tarkoitettu juurikin kosteisiin tiloihin. Tätä maalia pystyy huoletta hinkkaamaan ja puhdistamaan. Puolikiiltävän valitsimme myös siksi, että se on helpompi pyyhkiä puhtaaksi. Aluksi hieman jännitin, että uskallanko laittaa tuohon valkoisen maalin, joka on alttiina kaikille roiskeille ym. Mutta nyt kun tässä on jo useammin kokkailtu, niin rättiä ei tarvitse kuin näyttää seinälle ja lika on poissa!

Näin remontoit keittiön välitilan saneerauslaastilla.
Nyt ollaan jo voiton puolella! Maalia levitettiin välitilaan yhteensä kolme kerrosta.

Laitoin nyt vain yhden kuvakollaasin maalatusta välitilasta, sillä muuta ihmeempää tuossa ei tapahdu, kuin että valkoinen maali syvenee. Myös keittiön ja olohuoneen välinen seinä maalattiin kolmeen kertaan. Lopuksi sitten vain pinnat puhtaiksi ja uudet silikonit paikoilleen!

Näin remontoit keittiön välitilan saneerauslaastilla.
Lopputulos näyttää ihanan raikkaalta ja oli vaivan arvoinen!

Tässäpä alkaa olla valmiina juttusarjani toinen osio. Toivottavasti tästä saa vinkkejä, mikäli itse suunnittelee vastaavanlaista remonttia. Kolmannessa juttuosiossani käyn läpi valmista keittiötä ja kerron myös vinkkejä siihen, kuinka dc-fixin saa näppärästi paikoilleen.

Seuraatko jo näitä?  Sisustussuunnittelu Hurmaava Design // instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Yksi kommentti

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *