Vinkit

Salainen puutarha – Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

Viime sunnuntaina oli täällä etelässä melko kolea keli, joten päätimme lähteä pakoon kylmää ja vierailla Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa. Minulla on ollut tämä jo varmaan vuoden ”to do” -listalla, mutta eipä vain ole saanut aikaiseksi lähdettyä. Huomasin että Cirkus -blogin Joanna oli tehnyt vasta postauksen tästä houkuttelevasti piilopaikasta, joten tämä paikka pomppasi taas taon jälkeen uudestaan ajatuksiin. Tässä linkki Joannan postaukseen: ”menovinkki: Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha / Kaisaniemi Botanic Garden

Paikan päällä oli ihanan rauhallista ja kiertelimme paikkaa ensin meidän pikkumies rattaissa istuskellen. Kasvitieteellinen puutarha on muuten tosi kiinnostava paikka lapsille, joten kannattaa ehdottomasti suunnata paikan päälle koko perheen voimin.

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha on aika suuri ja se on jaoiteltu mielenkiintoisesti eri huoneisiin/saleihin. Paikasta löytyy mm. savannihuone, lummehuone, palmusali (heti alla oleva), sademetsähuone ym. Luonnollisesti joka huoneesta löytyy sen alueen kasvillisuutta ja lämpötila ja kosteus on aina sen mukaista, (tai ainakin siihen tähtäävää) kuin missä kasvit normaaliolosuhteissakin elävät.

 

kasvitieteellinen puutarha
Palmusali

kasvitieteellinen puutarha

 

Palmusalin kierreportaat ovat lumoavan kauniit! Paikka itsessään on muutenkin superkaunis. Täällä riittää tutkittavaa ja ihailtavaa.

 

kasvitieteellinen puutarhakasvitieteellinen puutarha

 

Pienestä Saintpaulia-huoneesta löytyy kaunis höyryävä toivomuslähde. Yritin etsiä kolikkoa taskuista, mutta eipä löytynyt, joten päädyimme vain ihailemaan lähdettä.

 

kasvitieteellinen puutarha
Saintpaulia-huone

kasvitieteellinen puutarha

 

Puutarhasaleista löytyy paljon istumapaikkoja joissa voi hetken istahtaa ja hengitellä. Monella vierailijalla olikin kirja mukanaan. Täällä vierähtää kyllä ihanasti vaikka koko iltapäivä!

 

kasvitieteellinen puutarhakasvitieteellinen puutarhakasvitieteellinen puutarha

 

Lummehuone oli yksi meidän yksivuotiaan suosikeista. Hän oikein juoksi altaan luokse ja läiskäisi kädet veteen ja niinpä meillä kastui melkein koko paita. Hän on oikea vesipeto ja juoksin pikkuisen perässä allasta ympäri, heh! Tai no rattaissa istuskelun jälkeen menoa riitti kyllä joka paikassa, mutta yllättävän vähän itse kasvit häntä kiinnostivat. Ne sai siis jäädä rauhaan, mutta kaikki suihkulähteet ja altaat olivat kova juttu, heh!

 

kasvitieteellinen puutarha
Lummehuone

kasvitieteellinen puutarha

 

Suosittelen ehdottomasti käymään paikan päällä. Ihanan rentouttava paikka! Ja kaupan päälle saa kosketuksen saapuvasta kesästä 🙂

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *