Piha,  Terassi

Säänkestävä ulkosohva terassille

Sateen kestävä ulkosohva terassille.

Laajensimme viime kesänä terassia ja päätimme hankkia laajennetulle terassille sohvan, joka olisi vielä mahdollisimman säänkestävä ulkosohva. Tämä meidän terassin laajennusosa kun ei ole mitenkään katettu, mietin kuumeisesti uskallanko hankkia ulkosohvan terassille. Tiedän että en kuitenkaan jaksa kannella pehmusteita edes takaisin lasitetun terassiosan sisään, joten jokin suunnitelma oli tehtävä, että uusi sohva ei olisi heti aivan pilalla.

Kulmasohva terassille

Sateen kestävä ulkosohva terassille.

Löysin K- Raudasta tämän Trento kulmasohvan ja se oli kokonsa puolesta meille juuri sopiva. Istuintyynyt ovat mukavan napakat ja selkäosasta löytyy tuplapehmusteet. Selkäosan sisimmistä pehmusteista löytyy piilohuput ja ne on sujautettu terassin runkoon kiinni. Pidän kovasti sohvan linjakkaasta muotokielestä ja kankaan kauniista sävystä.

Sateen kestävä ulkosohva terassille.
Ihanan vehreän näköistä! Terassimme on kunnon sundeck, jossa voi fiilistellä ja nauttia auringosta.

Suojapeite ulkosohvalle

Meillä oli viime kesänä sohvan tilalla riippukeinu johon kuului näppärä suojapeite. Niinpä ryhdyin googlettemaan josko löytäisin saman tyylisen suojapeitteen myös kulmasohvalle. Suojapeitteitä oli myynnissä hieman eri tyyppisiä ja päädyin Bauhausin peitteeseen, joka oli saanut hyvät arvostelut sään kestävyydestä.

Suojapeite ulkokalusteille.
Suojapeite suojaa sohvaa mm. vedeltä, siitepölyltä ja linnun kakalta 😀

Ulkokalusteiden suojapeitteitä ei ole ihan mahdottomasti saatavilla ja haasteeksi meinaa muodostua niiden koko. Meidänkin suojapeite on himpun verran liian iso, mutta toisaalta eipähän tarvitse asetella sitä niin tarkkaan sohvan ympärille. Riittää kun heittää sen vain jotenkuten sohvan päälle. Suojahuppu on ollut meillä nyt käytössä toukokuun alusta saakka ja se on suojannut sohvan täysin vesisateilta.

Suojapeite ulkokalusteille.

Mikään superkaunishan tuo suojapeite ei nyt ole, mutta tärkeintä on että se pitää sohvan hyvänä ja oikeasti suojaa sen rankoiltakin myrskyiltä. Olen työntänyt suojapeitteen sohvan alle, kun olen sen ottanut pois ja se mahtuu sinne oikein hyvin.

Sateen kestävä ulkosohva terassille.
Suojapeite pilkistää sohvan alta ja sieltä se on aina helppo vetäistä sohvan päälle takaisin.

Jos nyt on olut mietinnässä sohvan hankinta terassille ja olet miettinyt miten sen saisi pidettyä suojassa sateelta, niin kannattaa kyllä harkita tuota suojapeitteen ostamista. Sen verran olen aina katsonut sääennustusta, että jos sadetta ei ole näkyvissä, niin en ole peitettäkään päälle laittanut. Talveksi otamme pehmusteet lasitetulle terasille ja runko saa jäädä talveksi terassille. Rungon sai muistaakseni päällekäin, joten sen saa aika helposti tuossa kulmassa säilytettyä, vielä jos heittää tuon peitteen päälle. Tuon pitäisi myös kestää pakkasia ja lunta.

Aurinkoista kesän jatkoa!

Seuraatko jo näitä?  Sisustussuunnittelu Hurmaava Design // instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

2 kommenttia

    • admin

      Hei, periaatteessa pystyy mutta tuo kulmaosa on kiinteänä toisella puolella, eli toiselle puolelle jää ikäänkuin kuin käsinoja. Mutta toisaalta sekin voisi olla ihan kiva juttu 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *