Joulu,  Ruokailutila

Ruokailutilan joulu: paperitähdet ikkunassa

paperitähdet ikkunassa

Ruokailutilan jouluinen sisustus syntyy paperitähdistä ikkunasta, kynttilöistä hyllyn päällä ja asetelmasta pöydän päällä. Paperitähdet ikkunassa ovatkin yhdet lempareistani ja pidän kovasti niiden ruskeasta sävystä. Löysin ne sisustusliikkeen ystävämyynnistä viime syksynä muutaman euron hintaan ja tein niistä nyt asetelman ruokailutilan ikkunaan. Keskellä oleva tähti on kytkettynä katkaisijaan ja paperitähdet yksinkertaisesti vain teippasin kattoon kiinni. Kerran tuo isompi tähti tippui katosta alas, mutta parempi teippaus kiinnitti sen kunnolla kiinni, eikä näin tarvinnut porailla mitään koukkuja turhaan kattoon.

Ruokailutilan sisustus jouluna

Pöydällä minulla on yleensä patteri/led-kynttilä, mutta hyllyn päällä pidän aitoja kynttilöitä. Aidolla liekillä palavia kynttilöitä löytyy myös keittiön String-hyllyn päältä, eli ei täällä pelkästään led-ynttilöitä ”polteta”.  En ole tehnyt pöydälle mitään sen kummempia asetelmia, sillä siinä piirretään, työskennellään tietokoneella ja syödään ajoittain isolla porukalla, joten tällainen simppeli kynttilä-asetelma on vähän tilaa vievä ratkaisu.

paperitähdet ikkunassa
Keittiön pöydällä palaa led-kynttilä, sillä välillä mini kurottelee jos mitäkin tavaraa ja yrittää välillä kiipeilläkin pöydälle 🙂
Paperitähdet

Tältä ruokailutilan tähti kolmikko näyttää ilman valoja. Valkoinen tähti on todella nätti tuossa keskellä ja yleensä aina minulla on siinä valo. Yleensä en pidäkään Lokki-valaisinta päällä, sillä siinä oleva lamppu on melko kylmän sävyinen. Toki iltaisin jos on pakko saada kunnon valaistus tilaan, niin silloin keittiössä on kaikki valot päällä. En kuitenkaan pidä siitäkään, että on liian hämärää jos pitää saada oikeasti jotain tehtyä.

paperitähdet ikkunassa

paperitähdet ikkunassa
Ruokailutilan hylly on kulkenut mukanamme jo monta vuotta ja se löysi onneksi myös paikkansa uudesta kodista.
Liukuovi ruokapöytänä

Meidän pöytä on muuten tehty liukuovesta ja siksi siinä on tuo pieni harmaa ympyrä. Tämä liukuovi oli toiselta puolelta virheellinen, joten kun meille toimitettiin uusi, niin päätimme antaa tälle uuden elämän. Hankin pöytään valkoiset pukkijalat ja pöydän päädyt peitettiin listoilla, että niistä tuli siistin näköiset. Postauksesta ”DIY ruokapöytä pukkijaloilla – Tee trendikäs pukkijalkapöytä helposti” voi katsoa projektin työvaiheet kuvien kera!

ovi ruokapöytänä
Pöytä on toteutettu DIY-projektina vanhasta liukuovesta.

paperitähti

Viime vuonna meillä oli kaksi valkoista paperitähteä ruokailutilan ikkunoissa. Eli molemmissa ikkunoissa oli vierekkäin tähdet. Tänä jouluna laitoin kuitenkin vain yhden tähden, sillä en halunnut että tila menee liian tukkoon kaikista roikkuvista elementeistä.

Nyt kuitenkin toivotan teille kaikille oikein ihanaa joulua! Meidän joulumenoja voi seurata instagramin Stories -osiosta. Lisään sinne hieman kuvia ja videoita joulutunnelmastamme. Oikein hyvää joulua!

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *