Puutarha/Parveke

Rima-aita terassille

terassiaita

 

Nyt valmistui terassille rima-aita ja näin pikku hiljaa nämä projektit vaan valmistuvat! Päädyimme tällaiseen kevyeen rima-aitaan, sillä tämän tarkoitus on lähinnä sitoa terassi yhtenäiseksi ja estää lapsia tippumasta terassin päädystä alas. Ei tuosta nyt mikään ihan kauhea pudotus ole, mutta on kumminkin jonkinlainen. Sen tässä on kyllä jo huomannut, että leikit ovat välillä aika vauhdikkaita ja touhuissaan tuosta muksahtaa helposti alas.

 

terassiaita

 

 

Rima-aita on tuollainen L:n mallinen ja se lähtee suurien kukka-/istutuslaatikoiden kohdalta ja kiertää toiselle puolelle melkeinpä koko terassin matkan. Tästä pystyy aikuinen helposti nostamaan jalan yli ja hyppäämään toiselle puolen jos sinne päätyy leluja ym. Postaus DIY kukka-/istuslaatikoista löytyy postauksesta ”DIY kukkalaatikko”. Tuossa postauksessa näkyy myös hyvin miltä terassi näyttää tieltä päin kuvattuna ilman aitaa.

 

terassiaita

 

 

Me päädyttiin laittamaan rimat niin, että ne tulevat tukipuun päälle eikä taakse miten monesti näkee. Tällaisessa pienessä ja matalassa aidassa kummatkin vaihtoehdot näyttävät kivoilta. Jälkeenpäin hoksattiin, että olisi muuten ollut fiksua porata ruuvit toiselta puolen kiinni, jolloin ne eivät olisi jääneet näkyviin. Onneksi toinen kerros maalia peitti kuitenkin rouhean ruuvijäljen ja toisaalta ruuvit ovat niin särmästi jiirissä, että lopputulos toimii joka tapauksessa 🙂 

 

terassiaita

 

 

Puurimat olivat käsittelemättömiä, joten maalattiin ne sekä tukipuut kertaalleen ennen aidan rakentamista. Halusin tumman sävyn ja päädyin Tikkurilan vesiohenteiseen himmeään maaliin, sävyltään Noki. Mietin ensin mustaa maalia, mutta se olisi ollut kuitenkin liian jyrkkä ja tämä Noki sopii hyvin talomme ja terassilasituksen ”kehyksiin”.

 

terassiaita
Rima-aidan sävyksi valitsin Tikkurilan Noki -sävyn.

terassiaita

 

 

On ollut kyllä kiva tehdä näitä pihaprojekteja kun täällä Etelä-Suomessa on ollut niin lämmintä ja aurinko on paistanut monta päivää putkeen. Tällä hetkellä on jokin kylmempi rintama täälläkin päällä, joten tuntuu heti super kylmältä kun ehti hieman tottua noihin lämpöisiin ilmoihin.  Koottiin tässä pari päivää sitten uutta kasvihuoneen kattoa ja meinasi näpit jäätyä sitä tuhertaessa, heh! 

Kuulemisiin ja mukavaa loppu viikkoa!

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

 

 

2 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *