DIY

Rahin verhoilu – näin tuunaat rahin

Näin tuunaat itsellesi uuden rahin.

Rahin verhoilu

Melkein luovuin jo tästä vanhasta rahista, kunnes hoksasin että rahin uudelleen verhoilu voisi olla helppo tapa luoda uusi ilme näppärälle pikku rahille. Olen kovasti innostunut pehmeistä materiaaleista ja niinpä keksin tuunata vanhan rahin ja verhoilla sen uudella kankaalla. Valitsin kankaaksi pehmoisen teddy -kankaan ja sävyksi hempeän beigen. Kotoamme löytyy beigen sävyisiä yksityiskohtia, joten tämä oli hyvä valinta sisustukseemme. Sama värimaailmaa toistuu koristetyynyissä, kuten huomata saattaa ja rahi on aika hauska yksityiskohta.

Tarvikkeet rahin verhoiluun

Käytin kankaan kiinnitykseen niittipyssyä ja kuumaliimaa. Eli jos nuo tarvikkeet löytyy jo kotoa, niin pääsee helpolla. Lisäksi kannen pohja piti ruuvata pois ja kiinnittää takaisin, joten siihen käytin apuna porakonetta. Vanhoja niittejä irroittelin niitin irroittajalla, mutta taisin myös käyttää apuna tonkia. Sen verran tiukkaan ne oli ammuttu.

Näin tuunaat itsellesi uuden rahin.
Tältä rahi näytti ennen tuunausta.

Vaihe yksi: Kansi

En poistanut vanhaa kangasta, vaan kiinnitin uuden kankaan vanhan päälle. Kiinnitin teddy -kankaan niittipyssyllä kanteen kiinni, aivan kuten aikaisempikin kangas. Teddykankaasta sai vaan leikata ronskisti ylimääräiset kankaan palat pois kiinnityskohdasta, sillä nyt uusi kangas oli huomattavasti paksumpaa. Sain kuitenkin kannen pohjan ruuvattua takaisin paikoilleen ja lopputuloksesta tuli napakka.

Näin tuunaat itsellesi uuden rahin.
Irroitin kannen pohjan ja kiinnitin sen päällystykseen jälkeen samoilla ruuveilla takaisin paikoilleen. Lopputuloksesta tuli todella siisti.

Rahin päällystäminen

Aloitin rahin päällystämisen niin, että muotoilin sen ensin pohjaan kiinni. Kangasta joutuu rypyttämään, kuten kuvassa näkyy. Lopuksi kiinnitin suojakankaan ja huopatassut pohjaan kiinni, mutta tämän tein vasta ihan lopuksi kun olin saanut kankaan sievästi paikoilleen.

Näin tuunaat itsellesi uuden rahin.

Kankaan kiinnitys rahin sisäpuolelle

Hankalin vaihe on rahin kiinnitys/pingoittaminen rahin sisäpuolelle. Kangastahan jää aika paljon yli ja sitä saa leikata pois, jotta sen saa sievästi rahin sisään. Kuumaliipapyssy on todella hyvä väline tähän touhuun, sillä sen avulla kangas kiinnittyy todella nopeasti ja pysyvästi paikalleen. Lisäksi käytin apuna niittipyssyä. Vähän tuonne sisäpuolelle on jäänyt kuprua, mutta ei mielestäni mitenkään häiritsevästi. Eikä se sieltä loppupeleissä mihinkään näy.

Näin tuunaat itsellesi uuden rahin.

Valmis lopputulos

Näin tuunaat itsellesi uuden rahin.

Mielestäni tästä tuli kivan näköinen! Tosi sympaattinen pieni rahi. Idea tuohon teddy -kankaaseen lähti beigeistä teddy -koristetyynyistä, jotka olen aikanaan ostanut Zara Homesta. Nyt olen pitänyt rahia myös makuuhuoneessa, sillä se on kätevä säilytyspaikka kirjoille yms.

Seuraatko jo näitä?  Sisustussuunnittelu Hurmaava Design // instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *