Kylpyhuone,  Sauna

Pieni kylpyhuone ja sauna – vinkkejä sisustamiseen

Edellisessä ”Pienen kodinhoitohuoneen sisustus” postauksessa lupasin, että seuraavaksi kurkataan kylpyhuoneen ja saunan puolelle, joten ei muuta kuin peremmälle!

Meidän kylppäri- ja saunatilamme ovat varsin kompaktit, eikä täällä ole oikeastaan mitään ylimääräistä. Jotain ”jujua” tilan sisustukseen on tuotu hieman normaalista poikkeavalla lattialaatoituksella, sekä vaalealla saunapaneloinnilla.

Vinkit pienen kylpyhuoneen ja saunan sisustamiseen

  • Valitse aikaa kestäviä materiaaleja
  • Leikittele laatoilla: voisiko sisustuksen ”juju” löytyä lattian laattaladonnasta tai seinästä

—> tutki eri ladontamalleja, pohdi eri saumavärejä, myös mikrosementti on upea pienessä tilassa

  • Käy läpi suihkupakettien tarjontaa
  • Kiinnitä huomiota valaistukseen
  • Leveä saunapanelointi näyttää kauniilta myös pienessä kylpyhuoneessa
  • Karsi turhat purkit ja purnukat
  • Jos tilaan tulee wc-istuin, voisiko sen koteloida seinään
  • Muista pestä kylpyhuonetta tarpeeksi usein ettei lika ja kalkki pinty saumalaastiin ja suihkuun

kylpyhuoneen sisustus

Kylpyhuoneen lattialaatta

Pukkilan kuusikulmainen Natura -laatta jatkuu saunan puolella, mutta sinne olemme suunnitelleet mielenkiintoisen kuvioladonnan. Vaikka laatoituksen ladontamalli on melko huomiota herättävä, ei se kuitenkaan ole liian räikeä. Murretut ja maanläheiset sävyt toistuvat kauniisti ja valkoinen iso seinälaatta rauhoittaa tilaa. Laattasävyinä meillä  on grafiitinharmaa, valkoinen ja vaaleanharmaa. Saumalaastin väri on myös harmaa.

Tällä hetkellä meillä on purkkeja ja purnukoita varten Ikean imukupeilla seinässä kiinni oleva laatikko, mutta tähän pitäisi varmaan jossain vaiheessa keksiä joku toinen ratkaisu. Nyt tuo laatikosto on pysynyt seinässä kiinni yllättävän pitkään, mutta kylläpä nuo aika ajoin tippuvat seinästä irti hirveällä rysäyksellä. En ole vain löytänyt mieleistä laatikostoa, jonka raaskisi porata seinään kiinni.

valkoinen sauna

Kylpyhuoneen ja saunan ratkaisut

Kylpyhuoneessa on yksi suihku ja se on Damixan Slate. Sadettajan musta yläosa toimii hyvin tummien laattojen kanssa ja lisäksi sieltä tulee ihanan leveästi vettä. Meidän pikkumies on ihan hirveä suihkuttelija ja hän tykkää kovasti seistä sadesuihkun alla 🙂

Kylpyhuoneen katto on samaa tavaraa kuin saunan vaaleat paneelit, jolloin tila taas on yhtenäisen näköinen. Kylppärin katossa meillä on yksi pyöreä LED-paneeli, joka riittää valoteholtaan hyvin pieneen kylpyhuoneeseen.

Noissa vinkeissä muuten mainitsin, että wc-pytyn voisi koteloida seinään, jolloin se olisi enemmän piilossa ja tätä mekin harkitsimme. Rakennuttaja ei kuitenkaan tähän lämmennyt, enkä enää muista mikä siinä oli syynä. WC-pytty on melko liki suihkua ja sen olisi toki voinut myös jättää asentamatta, mutta kylläpä tuohon on jo oma silmä tottunut. Kuva ehkä vielä vähän väristä tuota läheisyyttä, mutta kylläpä tuo pönttö joka kerta suihkussa käydessä kastuu, mutta mitäpä se haittaa. Lisäksi en kyllä osaisi olla enää ilman toista wc-tilaa 🙂

kylpyhuoneen sisustus

Meillä oli edellisessäkin asunnossa vaalea sauna, joten halusimme myös tänne sellaisen. Tällä kertaa menimme kuitenkin helpoimman kautta ja valitsimme suoraan valmistajalta vaaleaa saunapaneelia. Pidän kovasti myös siitä, että paneeli on normaalia leveämpää lankkua. Lauteet ovat tervaleppää. Ainoa asia minkä voisin tässä muuttaa, on tuo saunaledien kirkkaus. Olisi pitänyt hoksata valita paljon himmeämmät ledit, sillä nyt kun sauna on muutenkin tosi vaalea, niin täällä on ehkä hieman liian kirkasta, heh! Olenkin miettinyt pystyyköhän noita jotenkin itse vaihtamaan näin jälkikäteen. Pitää alkaa selvittämään..

sauna

Tällainen sisustuskierros kylppärin puolella!

Ihanaa viikkoa kaikille.

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *