Inspiraatio,  Vessa

Pienen wc:n suunnitelma: Vaneriseinä wc-tilassa

Ajattelin alkaa käymään läpi uuden asunnon sisustusvalintoja ja niistä ensimmäiseksi otan esille asunnomme pikku vessan. Meillä oli tietyt raamit joiden puitteissa saimme tehdä muutostöitä, eli rakennuttajalla oli omat yhteistyöyritykset, joista pääsimme valitsemaan uusia materiaaleja. Näitä oli kuitenkin paljon, joten valinnan vaikeus iski kyllä aika ajoin. Me teimme paljon muutostöitä, ja oli ihanaa päästä suunnittelemaan kaikki omien haaveiden mukaan.

Asunnostame löytyy kaksi vessaa, toinen erillinen ja toinen on kylpyhuoneen yhteydessä. Tarkoitus oli saada myöskin vessa osaksi koko asunnossa vallitsevaa sisustustyyliä, vaikka kyseessä onkin ”vain vessa”. Kodin sisustukseen tulee puuta eri lailla hyödynnettynä, ja sama idea toistuu myöskin täällä vaneriseinän muodossa. Myöskin laattavalinnat toistuvat niin pikku vessassa, kodinhoitohuoneessa kuin kylppärissäkin.

 

WC:n materiaalivalinnat

Löysin kuvia jossa vaneria oli käytetty niin wc-istuimen takana kuin myös koko wc-tilassa, mutta meillä tuo seinä sijoitetaan kauttaaltaan käsienpesualtaan ja peilin puoleiselle seinälle. Lattialle tulee valkoista Pukkilan Natura laattaa, joka saumataan hieman tummemmalla laastilla. Loput seinät maalataan valkoisella maalilla (hahmotelmassa näkyy laattoja, mutta niitä ei siis vessaan tule). Peilikaappia emme halunneet, joten se korvattiin pyöreällä peilillä, jota ympyröi led-valo. Säilytystilaa löytyy wc-istuimen yläpuolelta, jonne tulee kaksi kaappia. Nämä eivät ole kovin syviä kaappeja, jotta ne eivät ”pompsahda” liian häiritsevästi seinästä ulos.

WC on sen verran pieni, että allaskaappia sinne ei mahdu, joten meille annettiin valittavaksi muutama eri vaihtoehto IDO:lta ja päädyimme pyöreään allasmalliin, joka toimii kauniisti peilin kanssa.

pienen vessan sisustussuunnitelma

Kuvat: Domus (wc hahmotelma), IDO, Mora, Pukkila, Koskisen (vaneriseinä), Superled

 

Olisin halunnut, että wc-pytty olisi koteloitu seinään, mutta ikävä kyllä tila olisi käynyt liian ahtaaksi. Uskon, että tämäkin järjestely toimii hyvin. Tuo vaneriseinä jännittää hieman itseä, mutta olen nähnyt sen vilaukselta seinässä ja se näyttää kyllä todella hyvältä!

Seuraavaksi voitaisiin kurkata sitten kodinhoitohuoneeseen ja kylppäriin, jolloin tuo hakemani yhtenäisyys hahmottuu vielä paremmin 🙂

Postauksesta ”Pienen wc:n sisustus – monikäyttöinen vaneri”, voit käydä katsomassa valmiin lopputuloksen!

 

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Yksi kommentti

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *