Kylpyhuone

Pienen budjetin kylpyhuoneremontti

Pienen budjetin kylpyhuoneremontti.

Tämä postaus on tehty vanhan kotimme kylpyhuoneeseen vuonna 2016, mutta koska pienen budjetin kylpyhuoneremontti on melkeinpä aina ajankohtainen, niin päätin nostaa tämän uudestaan esille. Lisäksi kuvat olivat postauksesta hävinneet blogin muuton myötä, joten tässä nyt päivitetty postaus kylpyhuoneremontista.

Kylpyhuoneremontti pienellä budjetilla

Kuten kaikki aikaisemmatkin remontit, tämäkin on itse tehty ja suht pienellä budjetilla. Lähinnä tarvikkeina on ollut maalipurkki ja maalisuti! Ensimäinen kuva on otettu kylppärin ovelta ja siitä näkee jo silmäyksen uudistuksista. Saunan oven karmit on maalattu valkoiseksi, ja samoin katto. Lisäksi pesukoneen sekä pikku kaapin päälle on tullut yhtenäinen valkoinen taso.

Pienen budjetin kylpyhuoneremontti.
Kysy rautakaupasta hintaa mittatilaus -tasolle. Hinta voi yllättää positiivisesti!
Lisää säilytystilaa

Uusi taso on hankittu mittatilauksena K-raudasta ja täytyy kyllä sanoa, että yllätyin hinnasta positiivisesta. Tasolle tuli hintaan noin 30€. Lisää säilytystilaa saatiin hyllyillä, jotka hankittiin Ikeasta. Valitsin hyllyiksi Kalkgrund-seinähyllyt, sillä ne olivat oikeastaan ainoat jotka tuohon mahtuivat ja lisäksi ne olivat ruostumattomat. Myös kaksi ylintä laatikko on Ikeasta. Päivittäin käytettävät lakat, rasvat ym. löytyvät Woodnotesin punotuista koreista. Vessa- ja talouspaperit taas sijaitsevat näppärästi kaappien päällä Tine K:n puukoreissa.

Meillä on täällä kylppärissä tosi vähän säilytystilaa, joten on kiva kun tavarat sai nyt nostettua pois pesukoneen päältä seinähyllylle. Tuo iso kaappikin on vain likapyykkiä varten. Sittenpä jää oikeastaan vaan nuo kaksi pikku kaappia, mutta niissäkin on jo pyykkiaineita ym. Taso on muutenkin hurjan kätevä, sillä nyt sain vähän kuin kodinhoitohuoneen 😀 Aika pienen, mutta oikein näppärästi tuossa pyykkiä viikkailee ja järjestää!

Kylpyhuoneen katon maalaus valkoiseksi

En ole näiden kylpyhuonelaattojen mikään suurin fani, sillä kuitenkin toivoisin valkoista rauhallista kylppäriä. Mutta jo katon maalaus auttoi paljon asiaa. Se raikasti kylppärin tunnelmaa erittäin paljon. Jostain kumman syystä laatat vihertävät kuvissa, vaikka ne ovat oikeasti harmaat. Suosittelen katon maalausta kaikille sitä harkitseville! Se oikeasti avartaa ja valaisee tilaa. Pesin katon ensin kidesoodaliuoksella, joka auttaa maalia tarttumaan paremmin. Katto maalattiin Tikkurilan Luja puolihimmeällä maalilla. Lisää tietoa ja kuvia katon maalauksesta löytyy postauksesta ”Saunan vahaus ja kylpyhuoneen katon maalaus”.

Pienen budjetin kylpyhuoneremontti.

Saunan maalaus/vahaus

Ja sitten tämä sauna <3 Voi vitsi olen tähän tyytyväinen! Saunasta tuli tosi hyvä! Ensin se hiottiin kunnolla ja lopuksi seinät sekä katto käsiteltiin Supi-saunavahalla. Samoiten lauteet käsiteltiin saunavahalla, tosin värittömällä. Emme alkaneet sävyttämään lauteita, koska en halunnut saunaan kolmea eri puun sävyä. Silloin olisi pitänyt alkaa hiomaan ja vahaamaan myös ikkuna, oven karmit, ym.. Lisäksi pelkäsin sitä, kuinka tasainen lopputulos olisi. Meinaan sitä, että miten värin saisi tasaisesti lauteiden jokaiseen pikku koloon ja väleihin. No joka tapauksessa, lauteet saivat siis hionnan ja lopuksi vahan päälle. Tärkeintä on käyttää eniten aikaa saunan seinien katon hiontaan. Jos sitä ei tee kunnolla, ei vaha levity kauniisti ja lopputulos on läikikäs. Olin nähnyt saunoja joissa hiontaa ei oltu tehty kunnolla, joten käytimme siihen erittäin paljon aikaa, vaikka se todella tympeää hommaa onkin! Lisää infoa saunan muutosprojektista löytyy postauksesta ” Saunan vahaus ja kylpyhuoneen katon maalaus”.

 Saunan hionta ja maalaus.
Saunan maalaus onnistui todella hyvin. Tärkeintä on huolellinen hiominen ja saunavahan levitys tasaisesti.

Saunakivet vaihdettiin myös valkoisiin ja löylysanko ja kauha oman tuunauksen. Emme ostaneet uutta kiulua ja kauhaa, vaan maalasin itse sangon ja kauhan varren valkoiseksi.

Pienen budjetin kylpyhuoneremontti.

Vinkit ja tietoa remonttien eri vaiheista löytyy postauksesta ”Saunan vahaus ja kylpyhuoneen katon maalaus”. Tämä remontti palveli meitä aikanaan todella hyvin ja olimme todella tyytyväisiä lopputulokseen. Jos nyt tuntuu, että saunan väri ei miellytä niin tämän remontinhan voi tehdä valitsemalla tummemman sävyn seiniin. Saunavaha oli todella miellyttävä ja helppo käyttää, joten suosittelen sitä kyllä ehdottomasti.

Mukavaa viikkoa!

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

4 kommenttia

 • NH

  Näppärän oloinen ratkaisu tuo kaappi. Meilläkin kylppäriin kaivattaisiin lisätilaa. Muutenkin on aikeissa päivittää kylpyhuoneen ilmettä keväällä alkavan putkiremontin yhteydessä.

 • Tuomas

  Kylläpä saitte siistin näköisen saunan. Miten teillä onnistui tuo saunavahan levitys? Meilläkin on kylpyhuoneremontti edessä ja tarkoitus olisi uusia sekä sauna että kaakelit, hommaa siis riittää.

  • Hanna

   Kiitos! Oltiin kyllä itekkin silloin todella tyytyväisiä omaan käden jälkeen. Vaha levittyi ihan nätisti, kun hiontatyöt oli hoidettu kunnolla. Tehtiin niin, että levitettiin vaha yhdessä kahdella pensselillä. Minä levitin jokaiseen kulmaan ja koloon vahaa pienellä pensselillä ja mies sitten nopeasti siisti isolla pensselillä päälle ettei tule sellaista ikävää rajaa. Tuossa kannattaa olla aika nopea. Tsemppiä urakkaan!!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *