Keittiö,  Remontti

Pienen budjetin keittiöremontti: hinta alle 150€

Pienen budjetin keittiöremontti.

Tämä pienen budjetin keittiöremontti toteutettiin meidän vanhaan kotiimme ja haluan nyt nostaa sen uudestaan esille, koska se on tippunut vanhoista blogipostauksista pois. Muistan kuinka olin hurjan tyytyväinen lopputulokseen ja edelleen, kun katson näitä kuvia, tulen siihen lopputulokseen, että pieni keittiöremontti raikasti tilaa ja oli onnistunut.

Tästä siis lähtee käyntiin kolmiosainen juttusarja pienestä keittiöremontistamme. Kuvia löytyi runsaasti, joten selkeyttämisen vuoksi teen remontista useamman postauksen, jossa työvaiheet sekä ennen ja jälkeen kuvat ovat helposti nähtävillä. Ensimmäiseksi esittelyyn pääsevät – ennen ja jälkeen kuvat. Seuraavassa postauksessa ”Saneerauslaasti + maali keittiön välitilaan” paneudutaan itse työvaiheisiin ja erityisesti saneerauslaastin levitykseen ja maalaukseen. 

 

Keittiöremontti edullisesti – alle 150€

Mistään suuren luokan keittiöremontista ei nyt ollut kyse, vaan ajatus oli nimenomaan päivittää keittiön ilmettä pienellä rahalla. Rahaa remonttiin meni alle 150€.  Tähän summaan kuuluu kaikki tarvikkeet; maalit, laastit, pensselit, dc-fix muovit ym. Tietystikään itse työtunteja tähän ei ole laskettu mukaan, ja niitähän tähän saa kyllä uppoamaan!

 

Pienen budjetin keittiöremontti.

 
Näin keittiöremontti toteutettiin

Vanha keittiömme oli perussiistissä kunnossa, mutta tila oli hieman komeromainen sekä pimeän tuntuinen. Toivoimme keittiöön lisää valoa ja raikkautta, joten ruskeat laatat haluttiin pois näkyvistä. Niinpä keittiön vanhat kaakelit peitettiin saneerauslaastilla joka lopuksi maalattiin Tikkurilan Luja puolikiiltävällä pintamaalilla. Laasti on levitetty seinään suht pienellä lastalla, ja seinän tekstuuri on saatu aikaan juurikin lastalla sekä pesusienellä painelemalla. Laastikerroksia seinässä on kolme ja paikoin jopa neljä.

Maalia välitilaan on levitetty kolme kertaa. Ennen tätä kaikkea kannattaa tehdä laatoille pari kertaa maalipesu, jolloin lika ym. saadaan irti ja laattojen pinnasta tulee karheampi. Toki laatat voi poistaa kokonaankin, jolloin laastikerroksia ei varmastikaan tarvitse levittää kolmea kerrosta!

 

Pienen budjetin keittiöremontti.
Jälkeen kuvassa näkyy hyvin keittiön yläkotelointi, joka päällystettiin valkoisella dc-fix muovilla. Tämäkin idea raikastaa todella paljon keittiön ilmettä. Myös tekstitapetti poistettiin oikealta puolen seinää ja se sai myös yhden kerroksen laastia pintaan, sekä valkoista maalia.

 

Pienen budjetin keittiöremontti.

 
 
Dc-fixillä yläkotelointi piiloon

Lopuksi keittiön ylin puuosa, eli ns. keittiön yläkotelo, päällystettiin valkoisella mattapintaisella dc-fix kontaktimuovilla. Tämä antaa efektin siitä, että keittiön kaapit olisivat ikään kuin ”ilmassa” ja muovitus antaa taas lisää valoa sekä raikkautta keittiöön. En viitsinyt maalata tuota yläkoteloa, koska ajattelin että jos joskus tästä muutamme, niin seuraavat asukkaat saattavatkin tykkätä kokopuisesta keittiöstä. Nyt tuo muovi lähtee sitten irti ihan vain vetäisemällä!

 

Pienen budjetin keittiöremontti.

 

Ruokailutilan yläpuolelle oli jo aikaisemmin laitettu uusi isompi taulu, joka antaa myös lisää raikkautta keittiö-/ruokailutilaan. Kyseessä on Vee Speersin juliste, joka on tilattu Fotografiskasta.  Juliste on kokoa 50x70cm, mutta ostin Ikeasta isommat kehykset ja paspartuun, jolloin taululle kertyi kokoa 70x100cm. Mielestäni taulun koko toimii kivasti katseen kiinnittäjänä ruokapöydän päässä ja tietysti valaisee itse tilaa.

Seuraavaassa postauksessa kerron tarkemmin itse remonttivaiheista kuvien kera, ja annan myös käytännön vinkkejä ja muuta huomioitavaa! Lisäksi teen vielä oman postauksen dc-fixin kiinnityksestä ja vinkkejä sen kanssa toimimiseen. Kuten tuossa aluksi mainitsinkin, niin olimme todella tyytyväisiä tuunattuun keittiöön, eikä tähän lopputulokseen tarvinnut käyttää paljoa rahaa. Teimme tämän muutoksen vuonna 2015 ja lämmöllä muistelen kaikkia tekemiämme pikku tuunauksia tuohon kotiimme. Samoihin aikoihin teimme myös pientä remonttia kylpyhuoneeseen, sekä saunaan ja näistä projekteista löytyy postaukset ”Pienen budjetin kylpyhuoneremontti” & ”Saunan vahaus ja kylpyhuoneen katon maalaus”.

Seuraatko jo näitä?  Sisustussuunnittelu Hurmaava Design // instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

4 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *