Asetelmat,  Sisustus

Pampaheinä on asetelmien kruunu – katso myös vinkki!

pampaheinät sisustuksessa.

Pampaheinä on ollut kyllä nyt syksyn kuumin somiste ja asetelmien kruunu! Näiltä ei ole voinut sisustusmaailmassa ja instagram-tileillä välttyä ja voin kertoa, että heinät jatkavat nousukiitoaan, heh! Nyt myös ruokakaupat ovat heränneet tähän kuivakukka villitykseen ja suosittuja pampaheiniä ja muita kuivattuja heiniä/kukkia saa nyt ihan kauppareissulta ja huomattavan huokeaan hintaan! Näyttävät heinät voivat maksaa kukkakaupassa nimittäin helposti yli 10€, joten näin meren rannassa lapsuutensa eläneenä, hinta on tuntunut melko korkealta. Kotimainen vaihtoehto pampaheinälle onkin se ihan esimerkiksi rannasta poimittava heinä, ja niistä saakin kyllä todella hienoja kimppuja ja asetelmia.

Vielä tuosta ruokakauppojen tarjonnasta, niin löysin vasta Citymarketista -50% tarralla varustetun pampaheinänipun, joka sisälsi kolme heinää. Tämä oli ihan edullinen ostos, kun hintaa nipulle jäi n. 5€ Isossa maljakossa on nyt siis kahta erilaista pampaheinää. Tuota perinteistä sulkamallia ja viuhkamaista heinää, jonka olen hankkinut kukkakaupasta.

Vinkki: Hiuslakkaa heinälle

Pampaheiniin kannattaa muuten suihkuttaa hiuslakkaa, niin silloin se ei pölise tai hajoa. Tai ainakaan ei niin helposti! Kannattaa kokeilla! Osa heinistä on muodoltaan todella pölyhuiskamaisia ja juurikin näistä malleista irtoaa helposti pientä ”heinähilettä”.

pampaheinät sisustuksessa

Pampaheinät ovat siinä mielessä vähän jo huvittava käsite, sillä niitä näkee jo niin paljon ja heinät sen kuin matkaavat sisustuskuvissa huoneesta toiseen. Ja kyllä – itsekin teen tätä, mutta ne on vain NIIN nättejä ja ihania, heh!

On se vaan muuten jännää, kun aina tulee jokin hittijuttu sisustukseen. On ollut tonttuovea ja käpykuusta ja nyt on nämä pampaheinät. Tai saa nähdä tuleeko tänä jouluna vielä jokin uusi trendijuttu! Uskon kuitenkin, että se liittyy vain näihin heiniin. Eli pampaheiniä käytetään esimerkiksi kransseissa somisteina ym. Itseasiassa minulla on työn alla tässä juurikin heinistä tehty kranssi, tai lähinnä ajattelin käyttää heiniä koristeena valmiissa messinkirenkaassa. Ihanaa kun saa alkaa pikku hiljaa valmistautumaan jouluun! Itse olen vahvasti jouluihminen, joten pikku hiljaa alkaa jouluvalot siirtyä ikkunaan 🙂

pampaheinät sisustuksessa

Kuvissa näkyvät kynttilät eivät muuten ole aitoja, vaan pattereilla toimivia. Led-kynttilästä voi käydä katsomassa lisää postauksessa ”Keittiön sisustaminen”. Ja muuten jos ihmettelette tarjoiluvaunussa olevia tarrapehmusteita, niin niillekin on olemassa ihan looginen selitys, heh! Meidän mini kun oli pienempänä ahkera työntämään lähes kaikkea mitä pystyy, niin tämä vaunu toimi ikään kuin työntökärrynä 🙂 Luonnollisesti tarjoiluvaunu kolisi aina seinästä seinään ja saarekkeeseen, kun meno oli niin kova. Siksi tuohon liimattiin vähän pehmustetta suojaamaan pintoja kolhuilta. Kohta nuo varmaankin voi jo poistaa! Katsotaan jos pikku apuri malttaa jättää kärryn rauhaan.

Tunnelmallista viikonloppua!

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Yksi kommentti

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *