Puutarha/Parveke

Oma pienen pieni kasvihuone

Joskus kauan sitten fiilistelin, että voi kun olisi siistiä jos omalla pihalla olisi pieni kasvimaa tai kasvihuone! Ja nyt meiltä kuulkaas löytyy sellainen 🙂 Ai että, toivottavasti tämä meidän yritys kasvattaa omaa pientä satoa lähtisi toimimaan! Muuten näistä tuli aika kalliit salaatinlehdet, haha!

Eli nyt vinkkejä saa ehdottomasti antaa! Tarkoitus olisi, että viimeistään seuraavana kesänä olisimme taas pikkaisen viisaampia.

kasvimaa
Täällä meidän minimies tutkailee, että mitähän se äiti täällä kasvattelee.
Kasvihuoneen rakentaminen

Kerron hieman tästä meidän kasvihuoneesta ja sen pystyttämisestä. Ja kyseessähän ei ole mikään näyttävä kasvihuone, mutta tykkään nyt kutsua tätä oikein hienosti tällä nimellä 🙂

Viljelypaikaksi valitsimme takapihan, sillä tuo on sellainen aurinkoinen/puoliaurinkoinen paikka. Päätimme poistaa pihalle istutetun puun ja laittaa sen tilalle meidän kasvihuoneen. Puu oli aikalailla pupujen mussuttama ja muutenkin se oli hieman hassulle paikkaa laitettu.

kasvimaa kasvimaakasvimaa

Ostimme tarvikkeet Plantagenista ja olin alunperin suunnitellut, että hankimme vain istutuslaatikot ja siihen sitten jotain harsoa ym. kehikkoa suojaamaan viljelyksiä. Huomasin kuitenkin myynnissä tuollaisen näppärän katon ja ajattelin, että ehkä se olisi parempi ja suojaavampi vaihtoehto kuin pelkkä harso. En halua, että nuo puput syövät nämäkin herkut parempiin suihin. Lisäksi katto suojaa paremmin hallaöiltä ja näyttää muutenkin kivemmalta.

kasvimaa
Katon sivut ovat pleksiä ja sivut kevyttä rimoitusta.

Kokosimme kaksi istutuslaatikkoa päällekäin ja laitoimme alle muovisen alustan. Lisäksi kiinnitimme istutuslaatikoiden sisälle mustan kankaan niittipyssyn avulla.

kasvimaa

kasvimaa
Istutuslaatikko täytettiin yrtti- ja vihannesmullalla.

 

Yrttien ja salaattien istuttaminen

Sitten istutin yrtit, eri salaatit ja tomaatit laatikkoon. Koitin jättää asianmukaiset välit kasviksien välille. Tomaateille hankin myöhemmin tukikepin ym. jos ne innostuvat oikein kasvamaan. Ja toivottavasti alkavat!

kasvimaa

Lopuksi laitoimme katon paikoilleen! Katto kiinnitettiin vielä jälkeenpäin molemmilta sivuilta kahdella pienellä metallilevyllä kiinni istutuslaatikkoon, jotta se pysyisi paremmin paikoillaan. Huomasimme, että katto liikkuu todella helposti ja oli lähteä jo paikoiltaan, kun lapsi siihen vähän nojasi.

kasvimaa kasvimaa

Tällainen siitä tuli! Aika hieno vai mitä! Luin jostain, että kasveilla kannattaa antaa muutaman viikon päästä lannoitetta, joten ajattelin lisätä sitä mukaan toukokuun puolella. Tarkoituksena olisi saada tästä nyt kesäisin omaa pientä satoa. Ja jos nyt oikein innostutaan, niin mahtuuhan tuohon vaikka ensi kesänä toinenkin kasvihuone!

Kivaa viikonloppua!

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *