Olohuone

Olohuoneen seinän maalaus – Tikkurila Mulperi

mulperi_maali
Suojaa pinnat hyvin ennen maalausta.

Täällä ryhdyttiin tuumasta toimeen ja maalattiin vihdoin olohuoneen seinä sävyllä Tikkurilan Mulperi. Kerroinkin postauksessa ”Ajatuksia kotona olosta”, että tarvikkeet löytyy valmiina, mutta ajanpuute on ollut hieman urakan esteenä. No nyt sitä aikaa sitten on ja sain viime viikolla maalattua olohuoneen päätyseinän tällä kauniilla Tikkurilan Mulperi H484 sävyllä. 

Itse tykkään kovasti maalaushommista ja olenkin meillä maalannut niin lastenhuoneen ja makuuhuoneen seinät. Kaikista seinistä löytyy Tikkurilan maalit. Tämä projekti erosi muista vähän siinä, että huonekorkeus on olohuoneessa n. 3,30m, joten tikkailla sai hyppiä edestakaisin. Emme lähteneet varta vasten ostamaan pitkää vartta telaan, joka olisi kyllä nopeuttanut hommaa, mutta koska kyseessä oli vain tuo yksi seinä, niin en kokenut sitä mitenkään mahdottomaksi maalata pelkällä telalla ilman jatkovartta.

 

mulperi_maali
Tikkurilan Mulperi H484 näyttää purkissa todella vaalealta, mutta lopullinen väri seinässä on kaunis beige.
 
Ennen maalausta suojaa pinnat hyvin

Tähän pintojen suojaamiseen ja teippaamiseen kannattaa käyttää hetki, sillä se kyllä helpottaa itse maalaustyötä.  Itse käytän leveämpää maalarin teippiä, jota laitan kattoon aina kaksi pintaa vierekkäin. Jos ja kun tela sitten osuu kattoon, niin maalia menee vain teipin päälle, eikä tarvitse hinkata kattoa puhtaaksi maaliläikistä.

Meillä oli myös ennestään iso rulla tuollaista ruskeaa paperia, jota voi laittaa lattian suojaksi. Se on kyllä nopea ja helppo rullata lattialle, mutta toki perinteinen sanomalehti tai joku muu vastaava toimii yhtä hyvin. 

 

mulperi_maali
Ensimmäinen kerros maalia menossa.
 
Työjärjestys

Itse aloitan maalaamisen aina niin, että vedän pensselillä seinän reunat, katon rajan ja lattia rajan. Sen jälkeen telaan maalia päälle ja jatkan hommaa eteenpäin. En tiedä onko se nyt se ”oikea tapa”, mutta itse olen sen kokenut hyväksi, sillä maalia tahtoo olla hankala saada noihin reuniin pelkällä telalla. Tässä pitää tietysti muistaa se, että pensselillä mennään eteenpäin samaan tahtiin telan kanssa. Eli en sudi pensselillä ”raameja” valmiiksi, jolloin ne ehtisivät kuivia ennen kuin pääsen telaamaan niiden päälle. Nyt tein tämän korkean tilan kanssa niin, että otin pensselillä n. 50cm (tai sen mitä tikkaista kurottomalla pystyin) katon rajassa eteenpäin ja sudin telalla päälle, telaten kohti lattia rajaa jossa taas käytin pensseliä. Ja sitten sekunniksi juoksin ottaman välillä kuvaa työstä, haha! 

 

mulperi_maali
Ensimmäinen kerros maalia kuivumassa.

 

Annoin maalin kuivua n. pari tuntia ja maalasin toisen kerroksen päälle. Toisen kerroksen maalaaminen onkin aina hankalampaa kun useasti käy vielä niin, että kun lopulta pääsee aloittamaan toisen kerroksen maalaamista, niin alkaa ulkona jo hämärtyä ja sitä hankalampaa maalaaminen on, mitä huonompi valaistus. Mekin tuotiin tuohon työvalaisinta, että näin paremmin mistä kohtaa olen jo maalannut toisen kerroksen. Yritin siinä sitten taas ripeästi pomppia tikkailla ylös alas ja saada tasaista maalijälkeä aikaan 🙂 Tässä kohtaa ei ehtinyt enää kuvailla blogikuvia, joten lopputulos näkyy alla olevassa kuvassa. Toista maalikerrosta maalatessani en muuten enää käyttänyt pensseliä, vaan hoidin homman nopeasti vain telaamalla uuden maalikerroksen.

 

Lopputulos

Olen super tyytyväinen lopputulokseen! Tila pehmeni kauniisti ja takaseinä näyttää nyt paljon ryhdikkäämmältä. Irroitin teipit n. tunti maalaamisen jälkeen, eikä mistään kohtaa lohkeillut maalia seinästä. Joskus kun olen jättänyt maalarinteipit liian pitkäksi aikaa seinään kiinni, niin niitä poistaessa lähti usein maalia mukana. Siksi olen kokenut, että teipit on hyvä poistaa ns. tuoreesta maalista.

Vaikka tämä Mulperi -sävy on nyt aika monessa kodissa jo nähty ja siitä on tullut oikea hittisävy, niin itseäni ei kyllä haittaa, että ”tämä on nyt kaikilla”. Sävy on kyllä todella kaunis, hillitty ja seesteinen. En ihmettele sen suosiota yhtään 🙂 

 

Tikkurila Mulperi maali

 

Kuvaan tänne viikonlopuksi lisää kuvia olohuoneen seinästä, joten lisää maalausurakan lopputuloksia on vielä tulossa. Lauantaina siis uusi katsaus olohuoneen puolelle!

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

3 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *