Olohuone

Olohuoneen seinän eri maalisävyt: Ennen ja jälkeen kuvat

Meillä on ollut kolme olohuoneen maalausurakkaa tässä kodissa, ja näin muuton alla ajattelin koota kaikki seinäpinnat yhteen ennen ja jälkeen kuvina. Ihan ensimmäistä seinäkuvaa olohuoneesta minulta ei löydy, sillä maalasimme seinän heti ennen muuttoa vaaleanharmaaksi, mutta muistaakseni sävy oli aikalailla beigeen taittuva.

Alla olevassa kuvassa näkyy meidän ihan ensimmäinen olohuoneen seinä, joka oli siis kauniin vaaleanharmaa. Tykkään muutenkin tästä ihan ensimmäisestä sisustuksesta, sillä meillä oli silloin niin vähän tavaraa täällä. Olisi pitänyt pysyä minimalistisella linjalla enemmän, heh 🙂 Nyt kuitenkin ollaan taas menossa enemmän siihen suuntaan, että karsimme tavaraa. Uuteen kotiin tuleekin vähemmän asetelmia, mutta toisaalta varmaan taas sitäkin enemmän leluja 🙂

olohuoneen muutos maalin avulla

Ylhäällä ja alhaalla on sama seinä maali, Kalklitirin Winter Secco, mutta kuvat on otettu vain eri valaistuksessa. Itseäni vaivasi tässä Winter Secco -sävyssä juurikin se, että tietyssä valossa sävy taittaa liiaksi ruskeaan. Varsinkin tuo ruokailutilan puoli oli melko pimeä ja lisäksi ruokapöydän lamppu kellersi seinän vielä enemmän ruskeaan päin.

Winter Seccoon päädyin aikanaan siitä syystä, että halusin kokeilla jotain muuta kuin tuttua ja turvallista, ja kyllähän tuo seinä meillä aika pitkään olikin. Onneksi maalaaminen on helppoa, joten aina voi palata takaisin vaaleampaan sävyyn tai koittaa taas ihan jotain muuta jännää sävyä.

olohuoneen muutos maalin avulla

Nyt meillä on seinissä Kalklitirin Concrete -sävy, joka on täydellinen. Pidän kovasti tuosta sen betonimaisuudesta ja lisäksi sävy on juuri sopivalla tavalla kontrastia muuten vaaleaan sisustukseen ja tietysti valkoiseen lattiaan. Täytyy myös todeta, että Kuusilinnan Tuuli -sohva näyttää todella hyvältä seinää vasten. Kankaan sävyksi valittiin Lauritzon’sin Stark 334 ja se toimii kyllä todella hyvin Concrete -maalin kanssa.

Alhaalla vielä kuva ruokailutilasta, joka on todella kauniin sävyinen, eikä yhtään liian pimeä valaisin ei olekaan päällä.

 

olohuoneen muutos maalin avulla

 

Meillä olisi ollut mahdollisuus valita jo tehosteseinä sävyjä yms. maalipintoja uuteen kotiin, mutta päätimme jättää kaiken valkoiseksi. Koen, että maalaaminen ei ole kovin työlästä puuhaa, joten sen voi tehdä myös myöhemmin itse. Lisäksi en osannut vielä yhtään sanoa, että millaista maalia mihinkin huoneeseen voisi laittaa. Fiilistellään siis ensin asuntoa rauhassa ja katsotaan tarvitseeko mitään edes maalata. Ikkunapinta-alaa meillä tulee olemaan olohuoneessa paljon, joten sinne tuskin tulee mitään tehostesävyjä seiniin.

Katsellaan ja tunnustellaan siis rauhassa, ennen kuin aloitetaan uuden kodin maalauspuuhat. Ainakin tällä hetkellä maalarinvalkoinen kuullostaa oikein hyvältä 🙂

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *