Joulu

Olohuoneen joulu

olohuoneen joulu

Mistä olohuoneen joulu koostuu? Olohuoneen joulu ja sen sisustus on pakopaikka pimeää ja märkää ilmaa, mikä täällä Etelä-Suomessa vallitsee. Lupasin teille viimeksi kuvata olohuoneemme joulusisustuksen ja tältä tämä koko komeus nyt näyttää! Olohuoneen joulu ja oikeastaan sen joulutunnelma koostuu melko pienistä asioista, kuten vihreistä joulun sävyisistä tyynynpäällisistä, kynttiläasetelmista ja aidosta joulukuusesta. Tärkein elementti on kuitenkin joulukuusi ja se saakin olla huomion keskipisteenä koko kotimme joulusisustuksessa.

olohuoneen joulu

Joulukukat ja kynttilät

Pidän kovasti valkoisista joulukukista ja ne antavat kaunista ilmettä kotiin. Tapanani on leikata aina Amarylliksesta kukassa oleva oksa pois, ja laittaa se maljakkoon. Näin varsi ei katkea itsekseen painosta ja muut varret jatkavat vielä reippaasti kukkimista.

Pattereilla toimivat kynttilät ovat olleet näin lapsiperheessä hyvä ratkaisu ja näin uskallan pitää niitä huolettomasti matalien pöytien ja tasojen päällä. Tosin eipä tämä meidän mini nyt niin kovasti ole niistä kiinnostunut, mutta onpahan pelattu ainakin varman päälle!

joulukukat

Joulukuusi

Olohuoneeseemme mahtuisi melko korkeakin kuusi, mutta viime vuoden perusteella hankimme taas tällaisen kompaktin kaverin. Viime vuonna Bauhausista löydetty kuusen jalka sopii täydellisesti kotimme mustiin yksityiskohtiin, eikä sitä tarvitse erikseen peitellä.

skandinaavinen joulukuusi

Led-kynttilät

Uusin patterikynttilä/led-kynttilä hankintani on ollut alla kuvassa näkyvä ”kruunukynttilä”. Aivan todella näppärä! Liekki lepattaa kivasti, eikä tarvitse varoa heinien tai muiden kukka-asetelmien kanssa. Kynttilä palaa kerrallaan 8 tuntia ja nyt minulla on ollut nuo melkein kuukauden käytössä, eikä valo ole himmentynyt. Ja voin kertoa, että kynttilät ovat päällä melkein aina paitsi öisin. Toinen tällainen samanlainen led-kynttilä löytyy olohuoneen ikkunasta. Skrollaa vaan postausta eteenpäin 🙂

olohuoneen joulu

olohuoneen joulu

joulusisustus
Olohuoneen joulusisustus koko komeudessaan.

olohuoneen joulu

Kynttiläkranssi ikkunaan

Ikkunakranssi on toteutettu messinkiseen renkaaseen, jossa oli kynttiläpidike valmiina. Reunoilla on eukalyptuksen oksia (tekokukka) ja lisänä syksyllä ostamiani pikkuheiniä. Oikeaa kynttilää en uskaltanut sohvan ylle laittaa, joten valkoinen led-kruunukynttilä oli täydellinen valinta kranssin keskelle.

ikkunakranssi
Tein olohuoneen ikkunaan kevyen kranssin, jonka keskellä on led-kynttilä.
olohuoneen joulu
Marimekon jouluiset tyynynpäälliset sopivat sohvan nurkkaan.

Uusi taulumme Kaarnia Desigilta asettuu täydellisesti olohuoneen joulutunnelmaan. Tykkään siitä koko ajan enemmän! Postauksesta ”Kaarnia Design – henkilökohtaista taidetta” voit lukea tauluprojektista enemmänkin.

Nyt toivotan teille ihanaa viikonloppua! Blogista voi tulla kurkkaamaan vielä yhden joulupostauksen ennen aattoa, ja silloin katsotaan miltä ruokailutilan joulusisustus näyttää.

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *