Olohuone

Olohuone – kurkkaus olohuoneen sisustukseen

harmaa sohva

Olohuone – kodin sydän

Olohuone on meidän kodin keskipiste, keittiön lisäksi, ja olohuoneessa vietämme ehkä eniten aikaa. Siksi tykkään, että olohuoneessa on rauhallinen tunnelma ja täällä on tilaa leikkiä. Näitä kuvia toki olen hieman stailannut, sillä eihän tuohon nyt oikein tilaa juuri leikille jäisi, mutta välillä on ihana pyöritellä sisustusta oman mielen mukaan.

Meidän olohuoneemme suurin sisustuselementti on harmaa sohva ja siinä me tykätään koko perhe köllötellä. Sama värimaailma jatkuu matossa. Aika neutraalilla linjalla siis mennään. Olen kuitenkin suunnitellut, että tuo takaseinä voisi saada pintaansa jonkun uuden sävyn. Ehkä joku pehmeä ”luonnonsävy”. En halua siihen liikaa kontrastia, mutta tällä hetkellä nuo seinät näyttävät vähän kalpeilta ja haluaisin lisää lämpöä harmaan pariksi.

harmaa sohva

Testasin hetki sitten vetää sohvaa irti ikkunasta hieman pidemmäksi maton päälle ja mielestäni tila näyttää vähän paremmalta, kun sohva ei ole ihan kiinni ikkunassa tai seinässä. Kannattaa testata itsekin kotona, että vetäisee huonekaluja ainakin sen 5-10 cm irti seinästä, niin tila ei näytä siltä, että kaikki huonekalut kulkevat vain seiniä pitkin. Ainoa juttu minkä vaan olen huomannut on se, että sohva tuppaa työntyä aina pikku hiljaa takaisin kohti ikkunaa, jos oikein vauhdilla istahtaa 🙂

harmaa sohva

Led-kynttilä sisustuksessa

Olen muuten ihan hurahtanut näihin led-kynttilöihin ja ostin juuri uusia kruunukynttilän mallisia pattereilla toimivia led-kynttilöitä. Tein nimittäin ikkunaan kranssin, jonka keskellä on kynttilän paikka, mutta en uskaltanut laittaa oikeaa kynttilää siihen, joten laitoin led-kynttilän siihen. Lisäksi tein uuden asetelman olohuoneen Lundia hyllyn päälle ja lisäsin sinne toisen led-kruunukynttilän. Kuvailen asetelmat tänne pikapuoliin, niin pääsette näkemään onko ne ”hot vai not” 😀 Myös nuo rahin päällä olevat isot kynttilät on ledeillä toimivia. Olen kokenut patteri-kynttilät meille tällä hetkellä parhaimmaksi vaihtoehdoksi, mikäli haluan pitää kynttilöitä tasojen reunalla yms. lapsen lähettyvillä. Olen löytänyt hyvän merkin, josta tulee ns.”aito” valo, joten nyt mennään näillä. Nuo isot kynttilät ovat Sompex -merkin ja ne ovat parafiinia, eli ihan aidon tuntuisia. Juuri ostamani kruunukynttilät ovat taas Clas & Ohlsonilta ja olen kyllä niihinkin tyytyväinen.

harmaa sohva

Vielä pakko sanoa noita kynttilöistä, että on minulla siis ihan oikeitakin kynttilöitä palamassa, mutta niiden paikka on keittiön String-hyllyllä ja ruokailutilan hyllyn päällä. Niiden sijainti on tarpeeksi korkealla, ettei niitä pääse pikku kädet kaatamaan.

Nyt alan kuvaamaan teille tänne uutta joulukalenteriani, jonka näette loppuviikosta! Ihanaa viikon jatkoa!

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

2 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *