Joulu

Miten syntyy kodin joulusisustus? – Ideoita joulutunnelmaan

Mylläsin täällä eilen sisustusta uusiksi ja loin kotiin joulutunnelmaa. Nyt onkin aika ihana kirjoittaa tätä juttua, kun ulkona sataa lunta, kynttilät palavat ja joululaulut soi. Vielä tarvitsisin glögimukin tähän kylkeen 🙂 Vauvakin nukkuu päikkäreitä, joten on kiva hetki touhuta omia juttuja.

Jouluisia asetelmia löytyy meiltä useammastakin paikkaa kuin vain tästä Lundian hyllyn päältä, mutta ajattelin jakaa kuvia useampaan otteeseen, niin kokonaisuus säilyy selkeämpänä.

Mistä joulutunnelma syntyy?

Mielestäni jouluisen sisustuksen ja joulutunnelman saa aikaan kotiin muutamilla jouluisilla jutuilla.

  • kynttilät & tuikut
  • havut, kuusen oksat (joulukuusi), huonekuusi
  • muutamat harkitut joulukoristeet ja tekstiilit
  • joulu-/kausivaloilla
  • joulukukista (eukalyptuksen oksat ovat myös ihanat maljakossa tai kranssissa)
  • itse tehdyt joulukoristeet
  • kranssit

Itse pidän aika simppeleistä koristuksista, joten sen kummempia krumeluureja meiltä ei löydy. Toki jos oma maku on ”more is more”, niin ei muuta kuin kaikki peliin!

 

kodin jouluasetelma lundia hyllyllä

 

Minulla oli huonekuusi koko vuoden täällä olohuoneessa ja olin tosi ylpeä, että sain pidettyä sen pirteänä melkein seuraavaan jouluun asti. Nyt kuitenkin kävi niin ikävästi, että kuusi nuupahti ja se oli pakko heittää pois. En viitsinyt ostaa enää uutta kuusta, joten poimittiin Curron kanssa maasta lojumasta tuollainen suurehko havunoksa mukaan. Toivottavasti tuohon ei ole kovin moni koira pissinyt, haha!

 

kodin jouluasetelma lundia hyllylläkodin jouluasetelma lundia hyllyllä

 

Tuo oksa on ihana, kun siinä roikkuu pieniä käpyjä! Jo nekin riittävät pelkästään koristukseksi. Laitoin kuitenkin nuo Ferm Livingin marmorikoristeet oksista roikkumaan. Mielestäni ne näyttävät tosi kivoilta.

 

kodin jouluasetelma lundia hyllylläkodin jouluasetelma lundia hyllyllä

 

Lisäsin valkoiseen joulupalloon ”christmas” -teksin dymonauhalla. Minulta löytyy toinenkin pallo, jossa tekstinä on ”Merry” 😀 Haha, erittäin omaperäistä!

 

kodin jouluasetelma lundia hyllyllä

 

Adventtikynttilä on Skandinavisk -merkin ”Jul” kynttilä. Ostin tuon itseasiassa jo viime vuonna, mutta tuo unohtui minulla polttaa. Olipahan adventtikynttilä kuitenkin tälle joululle valmiina.

 

kodin jouluasetelma lundia hyllylläkodin jouluasetelma lundia hyllyllä

 

Lisää joulusisustus -kuvia on tulossa lisää, kannattaa käydä kurkkimassa 🙂 Jos olet muuten suunnitellut tonttuovea kotiisi, voit katsoa inspiraatiota omastani postauksessa ”DIY: Tonttuovi

Kivaa joulunodotusta!

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest

4 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *