Joulu

Milloin joulukuusi tuodaan sisälle?

joulukuusen tuonti sisälle

Milloin joulukuusi sisälle?

Nämä kuvat ovat viime vuodelta ”Joulukuusi tuli taloon kuusen koristelu ja joulutunnelmia” ja ajattelin tehdä postauksen siitä – milloin joulukuusi oikein tuodaan sisälle? En nimittäin tiedä mistä johtuu, mutta olen jo marraskuun lopulta alkanut haaveilemaan joulukuusesta olohuoneessa! Olenko nähnyt somessa vain liikaa joulukuvia, että itsellekin tulee sellainen fiilis, että nyt se kuusi on tänne saatava vai onko tämä harmaa ankeus ja vesisade vain niin masentavaa, että kaipaa lämpöä ja tunnelmaa kotiin. Ehkä molempia, mutta nyt olemme päättäneet, että joulukuusi tulee meille tänä viikonloppuna.

Aika monessa perheessä ja minunkin lapsuudessa, kuusi tuotiin sisälle aika lailla jouluviikolla, aaton aattona. Meillä kuusi koristeltiin itse jouluaattona. Nyt kuitenkin useampana vuonna olen kuitenkin laittanut joulua jo hyvissä ajoin kotiin ja viime vuonna meillä oli ensimmäistä kertaa oikea luonnon kuusi olohuonetta koristamassa. Miksi siis pantata ihanaa tuoksua ja tunnelmallista valoa kovin pitkään, kun kuitenkin kuusi riisutaan pois melko nopeaa joulun jälkeen! Ajattelin ainakin tänä vuonna kokeilla joulukuusen tuomista sisään jo hyvissä ajoin. Katsotaan sitten ensi vuonna onko sama fiilis, vai menikö hermot neulasten siivoamisen, heh!

joulukuusen koristelu

Tekokuusi vai oikea kuusi?

Kuten tuossa aikaisemmassa kappaleessa kirjoitin, meillä oli viime vuonna ensimmäistä kertaa oikea kuusi kotonamme. Jotenkin koin, että kerrostalossa asuessamme oli muovikuusi helpompi. Se oli vielä silloin sellainen valkoinen 🙂 Nyt olen kuitenkin nähnyt instakuvissa todella hienoja tekokuusia ja niiden kanssa ei tarvitse miettiä neulasten varisemista ja kuusen voi tuoda helposti vaikka jo marraskuussa sisälle, jos mieli tekee. Itse kuitenkin päädyin oikeaan kuusen, koska tuoksu, koska se fiilis. Jos meillä olisi todella iso koti voisin ajatella meillä olevan kaksikin kuusta. Muovikuusi sekä aito kuusi. Nyt saattaisi mennä hermot kuusien väistelyyn, jos niitä oikeasti tänne kantaisin kaksin kappalein 😀

joulukuusen koristelu

Tänä vuonna olen hankkinut lisää koristeita kuuseen, mutta aikalailla samalla värimaailmalla mennään. Huomasin muuten näistä kuvista nuo vihreät tyynynpäälliset ja pitääkin kaivaa ne esille! Aloin myös kaipaamaan tuota vaaleaa mattoa, joten pitäisikö sekin vaihtaa välillä lattialle! Mutta yhtä kaikki, ihanaa joulunodotusta ja myös hyvää itsenäisyyspäivää näin etukäteen.

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

2 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *