Makuuhuone

Makuuhuoneen uusi sänky ja kuinka siihen päädyttiin

Makuuhuoneen sisustus ja uusi Iskun Unigold runkosänky

 

Meille toimitettiin eilen uusi sänky, ihanaa! Näin yhden yön nukkuneena voin sanoa, että olen enemmän kuin tyytyväinen! Meillä oli useampi vuosi sitten moottorisänky, joka osoittautui todella luokattomaksi ja kauppa saatiin purettua. Tämän jälkeen (selkä tietysti kipeänä) päädyimme omaan ratkaisuun, eli teimme eurolavoista sängyn ja ostimme siihen Ikeasta patjat. Tämä ratkaisu palveli meitä useamman vuoden, mutta teimme varmaankin sen yleisen virheen, että siirryimme liian pehmeästä ja muodottomasta sängystä täysin toiseen suuntaan, ehkä liian kovaan ja joustamattomaan sänkyyn. Vaikka sänky pitkään tuntuikin todella hyvältä (muodottoman ja lösähtäneen sängyn jälkeen), eivät patjat ja petari juurikaan antaneet periksi lonkista tai hartioista yms. ja kroppa ei oikein päässyt palautumaan. Lisäksi toki raskaus ja siitä palautuminen on kyllä kolottanut lihaksia, heh 🙂

 

Makuuhuoneen sisustus ja uusi Iskun Unigold runkosänky

 

No mutta harkinnassa oli tosiaan uusi sänky ja satuimme kävelemään Iskun Pop up myymälän ohi, jossa melkein kaikki mallisängyt myytiin huomattavin alennuksin. Valinnan varaa oli vielä hyvin ja päädyimme tähän iskun Unigold Onni -runkopatjasänkyyn. Molemmilla meillä on omat jousijäykkyydet. Minulla L ja miehellä XL.

Toivon nyt hartaasti, että tämä olisi hyvä ja kestävä sänky! Tämä meidän sänky on muuten 180cm leveä, joten jos meidän mini päättää joskus kömpiä meidän viereen öisin, niin hänkin mahtuu hyvin väliin nukkumaan 🙂

 

Makuuhuoneen sisustus ja uusi Iskun Unigold runkosänky

 

Makuuhuoneen sisustus ja uusi Iskun Unigold runkosänky

Makuuhuoneen sisustus ja uusi Iskun Unigold runkosänky

 

Nyt pitäisi löytää vielä sopiva ja nätti päiväpeite sänkyyn. Ostin eilen Annon päiväpeiton testiin, mutta se ei oikein toiminut. Laitoinkin instan storyyn kyselyn ”kyllä vai ei” päiväpeitteelle ja ei se kyllä muitakaan vakuuttanut 🙂

Täytyy tutkailla esimerkiksi H&M Homen mallisto livenä, koska ainakin netissä bongailin tosi kivoja peitteitä. Tästäpä lisää myöhemmin!

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

6 kommenttia

 • espoon mies

  Moi, tässä +75 äijän mielipiteitä.
  Olen havainnut että liian korkea ja liian pieni tyyny on myös selkävaivojen lähde. Yli 10 vuotta meillä on nukuttu Emma hoitoalustalla jotka on ostettu Prismasta. Nuoruuteni nukuin ilman tyynyä, armeijassakaan ei ollut tyynyä.
  Toinen selkävaivoja tuottama asia on liian väsyneenä sänkyyn meno.
  No, päästiin sänkyasiaan. Minulla on JYSK kultainen patja, 20 v vanha ja päällä olevaa muistivaahtomuovipatjaa vaihdan 5 vuoden välein, nyt on wellpur silver lähes 10 cm paksu, vuodelta 2017.
  Vaimolla ja vierasvuoteissa wellpur patjat ja päällä vaahtomuovipatjat.
  Kaikissa vängyissä on myös lautapohjat ja siirrämme lautojen välejä, eli siis lantion kohdalla on suurempi väli ja patja pääsee laskeutumaan sopivasti. Pehmeä ja tukeva patja painuu sopivasti hartioista.
  Sänkyjä muotoilaan niin kauan että aamulla kun herää selkä ei todella ole laikaan jäykkä. Kauden pari kokeilemalla lautojen siirtoa löytyy hyvät paikat.

  Voisin vielä mainita, meillä on sängyssä päädyt ja täkki on 2-3 suurella pyykkipojalla kiinni ja päädyn yli, näin se ei paina jalkoja. Itsekin nukun aina aivan selällään, peitto ei paina varpaita.

  -tämän saa poistaa

  • Hanna

   Itse menin aikanaan juuri siihen lankaan, että luulin tarvitsevani liian tukevaa ja kovaa sänkyä. Nyt kun tässä uudessa sängyssä on nukuttu loppu kesästä lähtien, niin ero aikaisempaan on huomattava! Sängyn pitää joustaa ja antaa periksi lantion seudulta sekä hartioiden (ja jos nukkuu kyljellään, niin kyynärvarren/olkapään yms.). Onneksi tätä sänkyä ostettaessa saatiin asiantuntevaa palvelua, eikä tullut yksin sooloiltua ja ostettua hutihankintaa!

   Kiitos tästä kommentistasi! Kiva kuulla muidenkin näkemyksiä 🙂

  • Hanna

   Heippa, sänky on ollut todella hyvä! Meiltä kysytään paljon, että mikä sänky meillä on ja mikä siinä on se ”juttu”. Sanon aina, että ei siinä ole mitään ihmeellistä, että se on vaan sänky jossa on hyvä nukkua 🙂 Toki tuon hintaluokan sängyltä odottaakin jo sellaista, että muotoilu, ergonomia, patjat, materiaalit jne. on astetta parempaa. Nukutun yön jälkeen ei säre lonkkaa/selkää, mikä joskus on ollut itsellä ongelmana. Patja joustaa oikealla lailla, mutta on kuitenkin tukeva. Toivottavasti tästä oli apua, saa kysellä lisää 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *