Makuuhuone

Makuuhuoneen maali: Tikkurilan Shaali + maalausvinkki

Tadaa!! Makuuhuoneen maalausurakka on viimein valmis! Suunnitelmat toteutettiin lopulta Tikkurilan Shaali -sävyllä. Melko kauan tästä ehdin jo höpisemään ja suunnittelemaan, muuta viimein on valkoiset seinät saaneet aivan uuden ilmeen. Minulla oli inspiraatiokuva täydellisestä maalisävystä, jonka bongasin meidän Dubain hotellin aulasta. Tämän pohjalta testasin Tikkurilan Color Up -ohjelmaa, johon valitsin Tikkurilan Shaali Y467 sävyn. Postauksessa ”Maalisävyn valinta makuuhuoneeseen” voi käydä katsomassa miltä nuo minun suunnitelmat oikein näyttivät. Hieman nuo tietokone ohjelmat tietysti vääristävät noita maalisävyjä, mutta ainakin jonkinlaista osviittaa tuolla ohjelmalla sai.

 

Maalausvinkki: Jätä katon raja valkoiseksi

Tikkurilan Shaali -sävystä sain vinkin Instagram -kuvaani ja päätin vielä toteuttaa maalausprojektin hieman erilaisella tekniikalla, nimittäin jätin katon ja maalipinnan väliin valkoisen kaistaleen, joka kehystää todella kauniisti huonetta. Ilmekin on paljon raikkaampi ja ilmavampi kuin jos olisin maalannut seinät aivan kattoon asti. Lisäksi tuon korkean ikkunan kanssa huoneen vaikutelma on muutenkin hieman korkeamman oloinen. Tässäpäs siis maalausvinkki kaikille muillekin! Kannattaa kokeilla tätä maalaustekniikkaa, sillä se on oikeasti tosi helppo tehdä. Itse jätin n. 22cm levyisen valkoisen kaistaleen katon rajaan, ja mitan otin makuuhuoneen ikkunan mukaan.

 

makuuhuoneen maalaus

 

makuuhuoneen maalaus

 

Millä sanoin tätä maalisävyä nyt oikein kuvailisikaan, hmmm. Ehkä sävyä kuvastaa hyvin puuterimaisuus, savi, nuden eri sävyvivahteet, pehmeys ja herkkyys. Meniköhän liian adjektiivimaiseksi, heh! No mutta, joka tapauksessa tila heräsi aivan eri tavoin henkiin, kuin mitä se oli valkoisilla seinillä. Sävy on todella kauniin hillitty ja tykkään siitä hurjan paljon.

 

makuuhuoneen maalaus

 

Ostin muuten Stockmannin Hulluilta Päiviltä toisen tuollaisen Artemiden Tolomeo nipsuvalaisimen, sillä yksi minulla oli jo ennestään valmiina. Päätin laittaa valaisimet sängynpäätyyn kiinni, sillä noilla meidän yöpöydillä ei pysty enää pitämään mitään valaisimia. Pikkumies on jo pari lamppua hajottanut, kun hän repii ne tasoilta alas. Nämä ovat ainakin toistaiseksi saaneet olla aivan rauhassa 🙂

 

makuuhuoneen maalaus

 

makuuhuoneen maalaus

 

Tällainen tästä siis tuli! Tykätään molemmat tästä hurjasti. Vielä kun laittaa nuo lukuvalot päälle, niin seinään heijastuu todella kaunis valo. Huoneessa on ihanaa hotellimaista tunnelmaa!

Näihin kuviin, heippa!

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

2 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *