Inspiraatio

Värimorsinko tuottaa sinisen sävyä tekstiileihin

Pääsin tällä viikolla osallistumaan mielenkiintoiseen työpajaan, jossa tutustuttiin kotimaiseen värimorsinko kasviin ja sen tuottamaan siniseen väriin. Työpaja järjestettiin yhteistyössä Bondenliving sisustusyrityksen kanssa ja se oli osa Sitran rahoittamaa PeltoLuksus-hankketta, jonka tavoitteena on vauhdittaa erikoiskasvien viljelyä Suomessa. PeltoLuksus-hankkeen tarkoituksena on myös kehittää tuotteita ja palveluita, jotka edistävät kiertotaloutta ja kestävää elämäntapaa.

Värimorsinko kasvivärinä

Pääsimme  siis värjäilemään kauniin sinisellä värimorsinko värillä uniikkeja kortteja, sekä kustomoimaan oman sisustustyynyn, jonka kangaspalat olivat värjätty upealla värimorsinko värillä. Työpajassa tekemämme Bonden-huopatyynyn saamme myöhemmin kotiin, kun Bondenliving sisustusyrityksen Kati saa ne meille viimeisteltyä.

värimorsinko

Ylhäällä kuvassa on kattilallinen ihanaa indigonsinistä värimorsingosta keitettyä väriä, jonne dippailimme ja taiteilimme alhaalla kuvassa näkyviä kortteja. Vaikka väri kattilassa olikin vihertävää, niin se muuttui upeasti valkoisella paperilla kauniin siniseksi.

kasvivärjäys

Annalan huvila

Työpaja järjestettiin lähellä Arabianrantaa, Hämeentien varrella Annalan huvilassa. Paikka oli täydellinen tähän tilaisuuten, sillä täällä ikään kuin aika pysähtyi ja saimme keskittyä rauhassa käsitöiden pariin. Aika ihana pakohetki arjen kiireistä!

kasvivärjäys

Ylhäällä sekä alla olevista kuvista näkyy värimorsingolla värjättyjä kankaita. Alla olevassa kuvassa näkyy myös Bonden-huopatyyny, jollaisen mekin saamme kotiimme. Tosin meidän tyynymme on jokainen erilainen ja oman näköinen. Aika ihanaa saada tuo oma tekele sitten kotiin!

värimorsinko

Mallitilkuista sai ottaa vinkkiä ja inspiraatiota oman tyynyn kustomointiin. Kirjailimme siis tyynyihin omia kuvioita ja värejä.

kasvivärjäys

Itse Annalan kartano/huvila on muuten todella kaunis ja ihanalla paikalla. Me pääsimme alkuun herkuttelemaan Koivualhon Luomutilan tarjoamalla lounaalla, joka sisälsi lupiinijauhoista tehtyä suolaista pitsaa/pannaria ja erilaisia kuivakakkuja. Lupiinijauho oli itselle uusi tuttavuus ja se on muuten gluteeniton tuote!kasvivärjäysvärimorsinko

kasvivärjäys

Alhaalla on tämä minun protoversioni tyynystä, heh! Sain inspiraation tyynyn kuviointiin pienestä pussukasta, joka näkyy myöskin tuon työni vieressä.kasvivärjäys
kasvivärjäys

Ihan huippua nähdä millaiselta valmis tyyny tulee näyttämään! Ylhäällä siis lopullinen versio omasta Bonden-sisustustyynystä. Tein alhaalle pienemmistä halkaistuista ympyröistä tuollaisen 3D-kuvioinnin ja sen yläpuolelle hieman isommista paloista tehdyn rivistön.

Saapa nähdä mihin tämä tyyny sitten meillä päätyy 🙂

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *