Matkat

Päiväretki Tallinnaan – laivalla lapsen kanssa

Päiväretki Tallinnaan on kivaa vaihtelua tavalliseen arkeen, joten päätimme piipahtaa pääsiäisen aikaan päiväreissulla Tallinnassa. Se hyvä puoli kyllä Etelä-Suomessa asumisessa on, että tällaisia nopeita extempore matkoja lahden toiselle puolen tai jopa kauemmaksikin, pystyy tekemään melko nopealla aikataululla ja sen suurempia suunnittelematta.

Olin ensimmäistä kertaa Tallink Megastarilla ja tykkäsin tosi paljon laivasta. Sisustus oli moderni ja lapset oli mukavasti huomioitu, vaikka ainahan se leikkipaikka voisi olla isompi, sillä niin paljon siellä sitä väkeä aina on!

laivalla lapsen kanssa

Alla olevassa kuvassa näkyvä shoppailupuoli oli myös hieno ja melko isokin. Nämä kuvat ovat reissulta muuten otettu kännykällä ja kyseessä on ihan omatoimimatka, eikä yhteistyön merkeissä tehty.

päiväretki Tallinnaan

Päiväretki Tallinnaan lapsen kanssa

Meidän suunnitelmat Tallinnaan oli ihan vain rentoa kuljeskelua ja hyvää ruokaa. Menimmekin heti satamaan päästyämme syömään ja kävin kysäisemässä ravintola Sfääristä, josko mahtuisimme lounaalle. Meillä ei ollut pöytävarausta, mutta saimme napattua viimeisen vapaan pöydän ja pääsimme herkuttelemaan heidän pääsiäisbrunssista.

päiväretki Tallinnaan

Brunssiin sisältyi muistaakseni 6-7 eri ruokalajia ja ne tarjoiltiin pöytiin. Aluksi homma luisti ihan hyvin, R nukkui päikkäreitä ja me saimme herkutella ystäviemme kanssa rauhassa ruokia. Sitten homma tyssäsikin, ruokien tulo alkoi kestää ja meidän pikkumies heräsi 😀 Sen jälkeen meno olikin hieman vauhdikkaampaa, heh 🙂

tallinna vinkit

Kun lopulta selvittiin ulos ravintolasta, pistäydyimme Tallinnan vanhassa kaupungissa ja yhdessä suosikkiputiikissani. Zizi myy ihania kodin pellavatekstiileitä ja ne suunnitellaan sekä valmistetaan Virossa. Kannattaa käydä joskus!

tallinna vinkit

Vanhan kaupungin jälkeen menimme Viru Keskuksen Kaubamajaan ja heidän lelupuolelleen. Kaubamajan lastenpuoli/lelupuoli on todella iso ja sieltä nuo minit kyllä varmasti löytävät jotain mieleistä itselleen 🙂 Meillä mukaan tarttui lopulta golfsetti, vaikka yhdessä vaiheessa testattiin myös Boschin ruohonleikkuria, haha!

päiväretki tallinnaan

Alla oleva kuva on Rotermannilla sijaitsevasta R14 ravintolasta, jossa emme kylläkään käyneet juuri tällä reissulla, mutta suosittelen sitä yhdeksi vaihtoehdoksi, mikäli miettii hyvää ruokapaikkaa. Kävin täällä tällä viikolla syömässä, kun olin Tallinnassa työreissulla ja tykkäsin todella paljon. Myös itse miljöö on todella upea!

tallinna vinkit

Iltaruoka laivan buffetissa

Meidän laivamatka kotiinpäin alkoi laivan buffetissa, jonka olimme varanneet etukäteen. Tallink Megastarin iltabuffet oli todella hyvä ja pöytämmekin oli ihanasti ikkunan edessä, joten saimme ihailla kaunista maisemaa illallisen ajan. Tosin tuolla meidän poitsulla vauhti on kuin formulakuskilla, joten ihan hirveän rauhallista ei meidän meno tuossa pöydässä ollut, heh! Eli mitään ylimääräistä istuskelua hän ei jaksa kovin pitkää aikaa, joten melko pian suuntamme oli taas kohti leikkipaikkaa 🙂

tallinna vinkit

Vaikka tuollaiset pikku reissut on tosi kivoaja, olimme me miehen kanssa kyllä aika rättipoikki kun tultiin kotiin, mutta niin oli myös lapsi! Nukuttiin kaikki pitkään seuraavana aamuna 🙂 Mutta oli kyllä kivaa, vaikka ei tällaisia reissuja nyt joka viikonloppu jaksaisi tehdä, heh!

Kivaa ja aurinkoista viikonloppua!

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *