Puutarha/Parveke

Kukkiva pienen pihan puu

Pienen pihan puu

Nyt olisi etsinnässä pienen pihan puu, tai oikeastaan kaksi! Olen siis kartoittamassa vaihtoehtoja pienien pihojen kukkivista puista ja ajattelin pohtia näin ”ääneen” muutamia vaihtoehtoja, joita olen meille miettinyt. Olen koittanut kovasti googletella eri puita ja etsiä tietoa, mutta jos joku osaa näistä enemmän vinkata tai ehdottaa jotain kaunista puuta, niin olen kiitollinen kaikista kommenteista. Tänä aikana kun ei oikein voi kauheasti lähteä kiertelemään myymälöitä, joten yritän etsiä tietoa  vähän toista kautta. Puut tulisivat pienelle/keskikokoiselle pihalle ja todella aurinkoiselle paikalle. Tällä hetkellä piha voi olla silloin tällöin vähän tuulinen, sillä pihaa ympäröivä pensasaita ei ole vielä ehtinyt kasvaa kovin korkeaksi. Toki muualta naapurustosta löytyy korkeita puita, joten tietynlaisessa tuulensuojassa kuitenkin olemme.

Olisi kiva jos puuhun tulisi jotain kaunista kukkaa, mutta toisaalta en haluaisi hirveästi mehiläisiä tai ampiaisia sen ympärille. Toki näillä pörriäisillä on tärkeä työ pölyttämisen kannalta, mutta etsinnässä olisi jokin sellainen yksilö, joka kiinnostaisi vähän vähemmän pörriäisiä. Onkohan sellaisia 😀 Tässäpäs nyt näitä ideoita.

 

Koristeomenapuu 

 

koristeomenapuu_mamamik

Kuva: Hankkija

 

Koristeomenapuussa on ihana kaunis kukka ja olen lukenut, että koristeomenapuu viihtyy aurinkoisella paikalla, joten voisi sopia meidän pihalle hyvin! Kukat ovat aivan ihanat! Koristeomenapuu pitäisi sopia myös pieneen pihaan. Varsinkin alussa puu on paljon suipompi ja menee tietysti aikaa ennen kuin se näyttää ylhäällä olevalta puulta. Mutta näistäkin puista on sitten kauhean monta eri lajiketta! Mikähän on se meille toimivin. Yllä olevassa kuvassa on Makamik (Purppuraomenapuu).

 

Ruusuorapihlaja
 

ruusuorapihlajaKuva: Honkasen Puutarha 

 

Ruusuorapihlaja (Pauls Scarlet) näyttää myös ihanalta. Tämäkin sopisi ihanasti pieneen pihaan. Mitenhän nuo kukat houkuttelevat ampiaisia? Tuulenkestävyys pitäisi Ruusuorapihlajalla olla kuitenkin ihan hyvä ja puu kasvaa suht nopeasti.

 

Pilvikirsikka

 

pilvikirsikka

Kuva: Hankkija

 

Pilvikirsikkaa ihastelin heti ensimmäisenä, mutta Plantagenin sivuilla kerrottiin, että puu houkuttelee mehiläisiä. Pilvikirsikassa olisi kuitenkin myös kaunis syysväri ja lisäksi sen marjat ovat myrkyttömiä. Tätä täytyy vielä miettiä.

 

Sirotuomipihlaja

Kuva: Tahvoset

Kuva: TahvosetSirotuomipihlaja on myös siro pikku puu, joka kukkii valkoisin kukin. Syksyllä puu saa kauniin oranssinpunaisen sävyn! Tämä puu viihtyy myös aurinkoisella paikalla.

 

Tuohituomi

Kuva: Puutarha.net

 

Tuohituomi näyttää myös kivalta, mutta mietin että voiko se allergisoida, kuin myös tuo yllä oleva Sirotuomipihlaja.  Kaikki syreenit ym. olisi ihania mutta ne meinaavat itsellä vähän allergisoida, joten en viitsi niitä kauheasti pihalle hankkia. Kukkapenkistä löytyy rungollinen Syyshortensia, mutta se vielä nyt menee. 

Tällä hetkellä kun miettii näitä vaihtoehtoja, niin olen tuon Koristeomenapuun ja Rusuuorapihlajan kannalla. Täytyy vielä yrittää etsiä tietoa niistä. Ajattelin myös, että puiden ympärille olisi mukava tehdä jotain pieniä istutuksia. Niitäkin pitää seuraavaksi miettiä! On kyllä ihana kuopsutella tuolla pihalla! Kukkapenkkiinkin pitää lisätä uusia kasveja ja kukkasia, kunhan kelit lämpenevät. Postauksessa ”Tee helppo ja nopea kukkapenkki”  voi käydä kurkkimassa kuvia. Onneksi useat puutarhat toimittavat tuotteita myös kotiin, niin saa istutettavaa 🙂

 

Kivaa viikkoa!

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

3 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *