Koti ja sisustus

Kodin sisustaminen: ajatuksia ja vinkkejä sisustamiseen

*Kaupallinen yhteistyö: ShopAlike.fi

 

Kirjoittelin ennen pääsiäistä valaisinhaaveistani, että toivoisin sohvan nurkkaan seinään kiinnitettävää mustaa valaisinta, sillä iltaisin tuolla divaanipuolella lehden lueskelu on aika mahdotonta. Etsin pitkän tovin hakukoneilla sitä täydellistä valaisinta, mutta nytpäs minulle selvisi että tämänkin voi tehdä paljon nopeammin ja helpommin! Minulle uusi tuttavuus oli ShopAlike -sivusto, joka on verkkokauppaportaali minne on kerätty hurja määrä tuotevalikoimaa muun muassa sisustustuotteista muotiin, lastentarvikkeisiin kuin kauneudenhoitoon. Itse asiassa sain inspiraation uuden olohuoneen seinävalaisimeen tätä kautta, sillä sivuilla pystyin heti rajamaan hakutulokset tiettyyn ryhmään (väri, hinta, ym.) ja näin myös millä sivuilla sama tuote saattoi olla alennuksessa.

ShopAlike on myös luonut sivustoilleen sisustukseen liittyviä oppaita ja näistä löytyy todella selkeästi vinkkejä ja huomioita kodin sisustamiseen. Itse ajattelin perehtyä hieman tarkemmin sivustolta löytyvään ”Kodin sisustustuotteet -oppaaseen” ja siihen mitä se käytännössä oikein pitää sisällään.

 

sisustus vinkit

 

Oma sisustustyyli

 

Oman sisustustyylin löytäminen voi tuntua yhtäkkiä hankalalta, joten siksi ei kannatakaan hätäillä tai pitää kiirettä sisustamisen kanssa. Jos oikeaa sohvapöytää ei heti löydy tai se kaikista ihanin pöytä tuntuu liian arvokkaalta hankinnalta, on parempi olla hetki ilman pöytää. Olen oppinut itse, että jos tyytyy väliaikaisratkaisuun, niin silloin se on nimenmukaisesti väliaikaisratkaisu ja lopulta sitä päätyy kuitenkin hankkimaan sen ykkösvaihtoehdon ja vanhasta tavara jää tyhjänpantiksi. Mieluummin säästän ja etsin samalla, josko tavara löytyisi jostain vaikka käytettynä. Suosittelen ehdottomasti kiertämään kirppareita ja kierrätyskeskuksia, sillä niistä voi tehdä todella hyviä löytöjä!

Omaa sisustustyyliä kannattaa muutenkin pohtia. Innostutko maalaisromanttisesta, onko skandinaavinen tyyli enemmän oma juttu, tykkäätkö retroilla,  inspiroidutko bohotyylistä, vai oletko jotain siltä väliltä kuten vaikka skandi-boho 😀

 

sisustus vinkit
Tee avohyllyistä osa sisustusta ja sommittele hyllyille mielenkiintoisia asetelmia. Sido asetelman osat yhteen jollakin tavalla: värillisesti, materiaaleilla tai käyttötarkoituksen mukaan.

 

3 sisustusvinkkiä

 

  • Itse tykkään tehdä asetelmia ja esimerkiksi ylhäällä olevalla mustalla Lundia -hyllyllä näkyy tämän hetkinen asetelma. Asetelmissa kannattaa suosia parittomia määriä, sekä suosia eri kokoisia muotoja ja kokoja. Asetelmat voi ”sitoa” yhteen esimerkiksi värillisesti, materiaaleilla tai käyttötarkoituksen mukaan. Esimerkiksi mustan hyllyn yhtenäinen teema on neutraalit ja murretut sävyt. Huomatkaa muuten, että vaikka hyllyllä on monta ns. ”uutta tavaraa”, on kirpparilta löydetyt vanhat suutarin kenkälestit mielenkiintoinen poikkeus uudempien tavaroiden rinnalla. Silti ne sopivat väritykseltään asetelmaan täydellisesti, eivätkä siten pomsahda ”liikaa” esille. Kannattaa kuitenkin muistaa, että nämä ei ole mitään sääntöjä ja näitäkin voi rikkoa 🙂

 

  • Älä tuki huonetta liian täyteen tavaraa, vaan anna huoneelle myös tilaa hengittää. Tyhjäkin tila on tyylikäs ja myös siivoaminen on helpompaa!

 

  • Jos haluat, että suosikkitavarasi erottuu joukosta, voit käyttää apuna kontrastivärejä. Kontrastina voi toimia myös ihan valkoinen seinä. Käytä kuitenkin rohkeasti omaa suosikkiväriäsi jos siltä tuntuu!  Jos vaikka haluat lempiväriäsi suuremmalle ”pinnalle” tai näyttävämmin esille, mutta et ole valmis hankkimaan esimerkiksi vihreää sohvaa, tuo vihreä väriläiskä vaikka makuuhuoneeseen päiväpeiton muodossa. Paljon halvempaa ja helppo vaihtaa mikäli kyllästyt.

 

 

sisustus vinkit
Torkkupeitot, viltit ja sisustustyynyt tuovat lämpöä ja kodikkuutta tilaan.

 

Taidetta seinille

 

Olohuoneemme katseenvangitsija on kookas taulu, joka viimeistelee olohuoneen sisustuksen. Taulun koko on 150cm x 100cm ja se on tilaustyönä taiteilijalta tilattu. Jos seinillämme ei olisi olohuoneessa mitään, olisi tunnelma jotenkin keskeneräinen ja kolkko. Kannattaa rohkeasti lähestyä taitelijoita esimerkiksi sähköpostitse ja kysyä hintoja. Taidetta saa myös huokeaankin hintaan, kun käyttää hieman aikaa asian perehtymiseen. Esimerkiksi facebookista löytyy useita ryhmiä, joissa myydään taidetta. Myös taidekoulujen tapahtumat kannattaa pistää kalenteriin ylös. Lisäksi nykyään on aivan hurja määrä mielenkiintoisia ja upeita julisteita, jotka kehystämällä saa esimerkiksi näyttävän kuvakollaasin seinälle.

 

sisustus vinkit
Huone voi tuntua keskeneräiseltä jos seinillä ei ole mitään. Olohuoneemme katseenvangitsijana toimii kookas taideteos.

 

Säilytysratkaisut osaksi sisustusta

 

Kauniilla säilytysratkaisuilla saat kivoja yksityiskohtia sisustukseen ja lisäksi saat helposti lisää säilytystilaa. Punotussa korissa on kiva säilyttää sisustuslehtiä tai vaikkapa ihan jokapäiväistä postia. Kun korista löytyy kantokahvat, on se myös helppo käydä tyhjentämässä lehtikeräykseen.

 

sisustus vinkit
Kauniisiin punoskoreihin kätkeytyy vaikkapa aikauslehdet.

 

Sisustuksen yksityiskohdat ja yleisilme

Itse pidän siitä, että sisustuksen yleisilme on rauhallinen ja neutraali, mutta tykkään siitä, että sisustusta pystyy muuntelemaan yksityiskohdilla ja pienillä jutuilla. Etenkin tekstiileitä vaihtamalla saa heti uutta ilmettä sisustukseen. Erilaiset tekstiilit kuten verhot, tyynynpäälliset, huovat ja matot luovat kodikkuutta ja pehmeyttä huoneeseen. Itse vaihdan etenkin tyynynpäällisiä ja torkkupeittoja. Lisäksi tykkään tuoda sisustukseen mukaan aitoja kukkia ja viherkasveja. Ne piristävät aina niin omaa mieltä kuin sisustustakin.

 

sisustus vinkit
Olohuoneemme värisklaala on tällä hetkellä maanläheinen ja neutraali.

 

Toivottavasti näistä sisustuspohdinnoista sai napattua vinkin jos toisenkin. Ja jos sisustaminen tuntuu vaikealta tai et löydä siihen punaista lankaa on hyvä muistaa, että apuakin on saatavilla! Tänä päivänä sisustussuunnittelijan käyttö on todella yleistä ja hän ammattilaisena osaa varmasti poimia ja tuoda esille juuri sinun, ehkä hukassa olleen sisustustyylisi.

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *