Joulu

Kodin joulumetsä: Aito joulukuusi vai tekokuusi?

Aito joulukuusi vai tekokuusi.

Joulukuusi tekee joulun

Kun et osaa päättää hankkiakko kotiin aito joulukuusi vai tekokuusi, niin hanki molemmat 😀 Tai näin tässä nyt ainakin meille kävi, heh! Marraskuun alussa sosiaalinen media alkoi tarjoilla ihastuttavia kuvia upeista lumihuurre joulukuusista, joten niin niinhän sitä sitten itsekin päätyi hankkimaan kyseisen hittikuusen. Kirjoittelinkin postauksessa ”Tämän joulun hitti on lumihuurre joulukuusi” tästä ihanasta joulukuusesta, joka saapui piristämään lumetonta ja pimeää marraskuuta.

En kuitenkaan halunnut luopua ajatuksesta, että meille ei tulisi oikeaa joulukuusta tuoksuineen ja neulasineen, joten hankimme nyt tällä viikolla meille vielä oikean luonnon kuusen. Tykkään kuitenkin niin kovasti perinteisestä joulukuusesta, joten why not! ”More is more”, ”Joulu on keran vuodessa” ja niin pois päin 😀

Aito joulukuusi vai tekokuusi.
Jenkkikuusi ja skandikuusi. Siinä ne kaverukset seisoskelevat!
Joulukuusen koristeet

Joulukuusi kaipaa toki oksillensa koristeet ja kun omistaa kaksi kuusta, niin voi tehdä kaksi eri tyyliä, heh! Lumihuurre joulukuusesta tein enemmän jenkkityylisen runsaine palloineen ja rusetteineen. Aidosta kuusesta tuli taasen skandikuusi ja sen oksilla roikkuu vanhoja jo edellisinä vuosina hankittuja koristeita. Tykkään vihreistä, kultaisista ja valkoisista koristeista ja niitä löytyykin niin paperisina kuin myös pikkuisina palloina.

Joulukuusen hoito

Vinkkinä muuten joulukuusen hoitoon, on laittaa hienoa sokeria veteen sekaan (eli kuusen jalkaan). Itse myös käytän kuusen viileässä suihkussa ja annan sen juoda vettä  yön yli isosta sangosta, ennen kuin se tuodaan olohuoneeseen. Myös kuusen jalan sahaus on tärkeää, jotta uusi imupinta imee vettä mahdollisimman hyvin.

Aito joulukuusi vai tekokuusi.
Perinteisesta joulukuusesta löytyy paperikoristeita ja eri värisiä pallokoristeita. Myös linnut ovat päässeet aidon joulukuusen oksille.

Olohuoneesta löytyy kuusen (tai no kuusien) lisäksi joulutähti ikkunasta, led-valoköynnös ikkunan vieressä, joulukranssiseinällä ja jouluiset tyynyt. Enempää joulusisustusta en tänne enää laita. Toki kyntilät syttyvät joka päivä ja niistä tulee ihana tunnelma. Mutta eiköhän näissä tuplakuusissa ole ihan riittävästi joulukoristetta.

Aito joulukuusi vai tekokuusi.

Naureskelin tässä itsekseni, että kun nämä kuuset ja muut joulukoristukset lähtevät joulun tieltä takaisin säilytykseen, niin vähänkös tänne tulee taas tilantuntua ja avaruutta! Mutta nyt tämä kuusimetsä on aika hauska, vaikka se aluksi tuntui hieman ylimitoitetulta.

Aito joulukuusi vai tekokuusi.
Aito kuusi antaa ihanan tuoksun.

Mukavaa joulun odotusta kaikille!

Seuraatko jo näitä?  Sisustussuunnittelu Hurmaava Design // instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Yksi kommentti

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *