Kastejuhla

Kastetilaisuus: ristiäiskoristelut ja -kattaus

Ajattelin kertoilla hieman meidän kastetilaisuudesta ja sen järkkäilystä. Me päädyttiin menemään aikalailla helpoimman kautta, ja varattiin kabinetti Vantaalla sijaitsevasta Backaksen kartanosta. Toki aikaisemmin tuli katsottua kuvia kotona pidetyistä ristiäisistä ja niiden upeista tarjoiluista ja koristeluista, ja se oli myös yksi vaihtoehdoista.

Kuitenkin tuntui siltä, että tila olisi käynyt ahtaaksi meillä kotona ollessa, ja lisäksi halusimme yhdistää niin illallisen kuin kahvituksen tilaisuuden yhteyteen. Lisäksi itsellä ei ollut kauheita intressejä alkaa leipomaan ja järjestelemään kotia kastejuhlaa varten, mutta kuitenkin halusin tilaisuudesta juhlavan ja näyttävän visuaalisessa mielessä. Puitteet kartanossa olivat aivan ihanat sekä tunnelmalliset, ja niistä jäi kyllä todella mukava muisto.

Aluksi oli siis itse kaste, joka pidettiin samassa tilassa kuin itse ruokailu ja kahvitus. Tämä kabinetti oli ihan mukavan kokoinen, joten mahduimme väljästi oleilemaan tilassa.

 

pienen pojan ristiäiskoristelut ja kattaus

 

Tähän pöydälle katettiin kasteen jälkeen ruoka ja myöhemmin kakkupöytä.

 

pienen pojan ristiäiskoristelut ja kattaus

 

Olisin ehkä halunnut sellaisen perinteisen nimikakun, mutta päädyimme lopulta menuvaihtoehdoissa olevaan suklaaunelma-kakkuun. Oli kyllä todella hyvää! Toin kotoa valotaulun johon asettelin vauvan nimen heti kasteen jälkeen, joten se sitten komeili tuossa kakun vieressä. Lisäksi otimme paljon kuvia kastepöydän takana niin, että valotaulu oli pöydällä, joten nimi tuli kivasti esiin vauvan vieressä.

 

pienen pojan ristiäiskoristelut ja kattaus

 

Meillä oli myös pieni ohjelmanumero, jossa vieraat arvasivat ennen kastetta tulevan nimen (etunimi ja toinen nimi) lapulle ylös. Laput kerätiin purkkiin ja luin ne lopuksi kahvittelun lomassa. Meillä oli lähiten arvanneelle myös pieni palkinto 🙂 Itseasiassa miehen veli kuittas tämän palkinnon, eli skumppapullon, arvaamalla toisen nimen täysin oikein. Mitään vihjeitä emme olleet antaneet, sillä vauvan nimi pysyi kastehetkeen asti salassa. Toinen kiva ohjelmanumero voisi olla myös se, että vieraat kirjoittavat terveisiä vauvalle söpöihin pikku kortteihin tai lappusiin. Nämä jäisivät sitten lapselle ja vanhemmille muistoksi. Tätä meillä ei ollut, mutta se voisi olla ihan kiva idea!

Alhaalla kuva kastepöydästä,  joka tuossa vaiheessa on vielä melko tyhjä, mutta näkyvillä on kuitenkin tuo meidän kastemalja, joka on minun isovanhempien kätköistä löydetty.

 

pienen pojan ristiäiskoristelut ja kattaus

 

Ja nimiksihän tuli Robin! Robinilla oli heti nimikkokengät jalassa, ja niihin oli painettu nimi ja syntymäaika.

 

pienen pojan ristiäiskoristelut ja kattaus

 

Kummeille olin tehnyt lahjaksi taulut johon olin painanut Robinin jalanjäljet yhden kuukauden ikäisenä. Lisäksi lisäsin dymonauhalla Robinin syntymäajan muistiksi taulun alakulmaan 🙂

 

pienen pojan ristiäiskoristelut ja kattaus, kummilahja  pienen pojan ristiäiskoristelut ja kattaus

 

Tällaiset juhlat meillä! Vaikka vettä satoi pihalla ja oli pimeää, niin juhlatila oli ihanan tunnelmallinen ja valoisa.

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *