Piha,  Terassi

Ilmatäytteisen porealtaan talvisäilytys ulkona

Näin säilytät ilmatäytteisen porealtaan talvena.

Olen saanut kyselyjä meidän ilmatäytteisen porealtaan talvisäilytyksestä ja niinpä tein postauksen siitä, kuinka ilmatäytteisen porealtaan talvisäilytys ulkona sujui. Meillä poreallas oli käytössä ihan uuteen vuoteen saakka ja katselimmekin altaassa istuskellen rakettien pauketta. Tämän jälkeen päätin kuitenkin, että poreallas olisi järkevää laittaa talviteloille ja tyhjensimme siitä vedet pois. Meillä kuitenkin on melko rajalliset säilytystilat, eikä varastomme ole kovin iso (tai ehkä se on ihan hyvän kokoinen, mutta pirun täynnä se kuitenkin on, heh!). Siksi tulimme siihen tulokseen, että kokeillaan mitä käy jos poreallas on ulkona koko talven. Tässä vielä listattuna lisää postauksia, joista voi poimia vinkkejä ja kokemuksiani ilmatäytteisestä porealtaasta:

Ilmatäytteisen porealtaan lämmityskustannukset + talvisäilytys

Ilmatäytteinen poreallas: Kokemuksia porealtaasta

Ilmatäytteisen porealtaan puhdistus ja kemikaalit

Porealtaan talvisäilytys ulkona

Viime talvihan sattuikin sitten olemaan varsin luminen täällä Etelä-Suomessa ja ilmatäytteinen poreallas joutuikin heti kunnon koetukselle. Lapion kannen lumesta ties kuinka monta kertaa, sillä lumimassaa sen päälle kasautui kauheat määrät ja yritin tietysti olla todella varovainen, ettei allas ottaisi osumaa. Välillä työntelin lunta pois harjan varren avulla, mutta meidän terassilla oli varmaan metrin verran lunta, joten lapiota oli pakko käyttää edes jossain määrin.

Itse allas selviytyi hyvin talvesta ulkosalla, mutta kanteen oli tullut pieni reikä. Kannen ilmapatja oli tippunut altaaseen ja siellä oli teräviä jäänpalasia, joten epäilen reikä oli ehkä syntynyt niistä. Meillä oli varaan jäänyt jossain määrin vettä kanteen, joka sitten oli tippunut ja jäätynyt pohjalle. Paikkasin kannen keväällä mukana tulleella paikkaussetillä ja ilma on pysynyt ihan normaalisti jälleen kannessa.

Näin säilytät ilmatäytteisen porealtaan talvena.
Ilmatäytteisen porealtaan kanteen oli tullut pieni reikä talven aikana, mutta itse allas säilyi kovasti talvesta huolimatta vahingoittumattomana.

Vinkit ilmatäytteisen porealtaan ulkosäilytykseen
 • Irrota pumppu ja vie se varastoon yms. lämpimään säilytykseen talven ajaksi.
 • Pyri tyhjentämään allas täysin vedestä. Muista myös altaan tyhjennysletkut!
 • Kiepauta allas vaikka ylösalaisin, jotta vesi valuu myös poistoputkista pois.
 • Kuivaa altaan kansi hyvin. Katso ettei ”kansipussin” sisään ei jää vettä.
 • Tarista että poreallasta ei ole täytetty ilmalla liikaa. Mieluummin hieman tyhjempi kuin normaalisti.
 • Mikä vain tilaa löytyy, on parasta tietysti säilyttää allas tyhjennettynä vaikka autotallissa tai varastossa.

Näin säilytät ilmatäytteisen porealtaan talvena.
Olipas ihana täyttää allas taas uudelleen käyttöön ja nauttia ihanista poreista.

Meidän osaltamme kävi siis hyvin ja poreallas säilyi ehjänä talven yli ulkosalla. Tein altaalle perusteellisen pesun ennen täyttöä ja seuraavan vuorokauden iltana pääsimme taas nauttimaan pitkästä aikaa poreista. Olen ollut todella tyytyväinen tähän ilmatäytteiseen porealtaaseen ja mietin, että tuleekohan minulle kunnon poreallaskuume tämän jälkeen 🙂 Olen kuitenkin todennut, että tämä ilmatäytteinen poreallas on täysin riittävä meidän tarpeisiin, eikä ns. ”oikealle porealtaalle” ole tarvetta. Olemmekin huomanneet, että porealtaan käyttö ensimmäisen kesän huuman jälkeen, on vähentynyt melko runsaastikin. Enää ei siis joka ilta olla juoksemassa aaltoihin 😀 Silti on kuitenkin todella kiva, että pihalta löytyy pieni pala luksusta ja ihanaa hemmottelua arkeen.

Näin säilytät ilmatäytteisen porealtaan talvena.
Olen hankkinut vielä erikseen altaaseen allasvalon, joka näyttää todella ihanalta iltaisin. Allasvalosta löytyy useita eri värejä, mutta itse pidän eniten tästä sinisestä.

Allasvalo kruunaa iltauinnit

Hankin jo viime kesänä meillä allasvalon, johon pystyy valitsemaan eri värejä. Allasvalo on ihan BestWayn oma ja sen pystyy kiinnittämään tähän Lay Z Spa:n Milan porealtaaseen. Nämä valot ei ole mitään täysin vesitiiviitä, ja niinpä tuo meidänkin valo lakkasi toimimasta kesän lopulla, sillä sen sisälle oli päässyt vettä. Tilasin nyt täksi kesäksi uuden ja ihan hyvin se varmaan pelittää taas kesän loppuun saakka 🙂 On ihana laittaa pimeällä altaaseen valo päälle, sillä se antaa ihanan tunnelman tummaan iltaan.

Seuraatko jo näitä?  Sisustussuunnittelu Hurmaava Design // instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

3 kommenttia

 • Neea

  Hei,

  Kiva blogi sinulla. 🙂 Täällä kuumeisesti koitan tehdä valintaa näiden Bestwayn porealtaiden välillä – Paris, Milan, Helsinki vai Vancouver? Vaikeaa on ja kohta kaikki jo myytykin. Mistä olet ostanut tuon allasvalon? Onko kyseessä tämä: Bestway LED-valo Lay-Z-Spa ColorJet? Siitä oli maininta, että ei kävisi kuin hydro jet -altaisiin. Mutta käykö Milan altaaseen myös? Sinulla taitaa olla se vanhempi malli pumpun pyöreästä muodosta pääteltynä. Kiitos jos ehdit vastailla.

  Neea

  • admin

   Heippa! Meillä on Bestway Lay-Z-Spa® 7-Color LED Light, eli ei tuo Color Jet. Tuo 7-color led pyöritetään allaskemikaali -annostelijan paikalle, suodattimen yläpuolelle. Itse olen antanut kemikaaliannostelijan vain kellua veden pinnalla. Toivottavasti tästä oli apua 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *