Puutarha/Parveke

Ilmatäytteisen porealtaan lämmityskustannukset + talvisäilytys

Ilmatäytteisen porealtaan talvisäilytys.

 

Tämä postaus koskee ilmatäytteisen porealtaan talvisäilytystä ja kokemuksia siitä mitkä ovat ilmatäytteisen porealtaan lämmityskustannukset, vaikkakin kun tuota yllä olevaa kuvaa katselee, niin tulee ihana kesäfiilis! Meidän ilmatäytteinen poreallas on Lay Z Spa Milan -malli, joka kestää kyllä pikkupakkasia, mutta jonka päätimme nyt kuitenkin laittaa talviteloille. Aika myöhään olimme kuitenkin liikenteessä, sillä altaan tyhjennys meni tammikuun puolelle. Mutta tänne eteläänhän talvi tuli vasta nyt, joten eipä hätiä!

Ohjekirjan mukaan tätä ilmatäytteistä poreallasta ei tulisi käyttää yli -10 asteen pakkasilla, eikä täällä sellaisia ole vielä ollutkaan. Huomasimme kuitenkin, että allasta tuli käytettyä verrattain vähän, mutta altaan lämmitys kustannukset alkoivat nousta. Kokemuksia kyseisestä porealtaasta löydät postauksista:

Ilmatäytteinen poreallas: Kokemuksia porealtaasta

Ilmatäytteisen porealtaan puhdistus ja kemikaalit

Ilmatäytteisen porealtaan talvisäilytys ulkona

 
Ilmatäytteisen porealtaan lämmityskustannukset

Karkeasti voidaan sanoa, että syksyn ja alkutalven aikana altaan lämmitys maksaa noin 1€ päivässä, eli about 30€ kuussa, tai pikkaisen enemmän. Täällä sää on ollut syksyllä plussan puolella ja nyt marras-joulukuun samoilla plus asteilla, sekä ajoittain nollan ja miinusasteiden puolella. Nyt pakkasta alkaa olla jo enemmän ja voi olla, että lämmityskulut olisivat varmaankin nousseet, koska eihän tuon altaan ympärillä ole mitään eristeitä. Eli periaatteessa tuossa lämmitetään isoa kattilaa 24h/7. Toki jos poreissa tulisi käytyä useammin kuin kerran tai kaksi kuussa, niin olisimme varmaan testanneet pitää poreallasta ympäri vuoden ja toivoneet, että se kestää mahdolliset kovemmatkin pakkaset.

 

Ilmatäytteisen porealtaan talvisäilytys.
Allas tyhjeni suht nopeasti ja samalla putsasin sen hiekasta ja muusta liasta.
 
Ilmatäytteisen porealtaan talvisäilytys

Ryhdyimme tyhjentämään poreallasta juuri kun ensimmäiset lumihiutaleet alkoivat leijailla ympärille. Ei siis muutakuin letku kiinni altaaseen ja tyhjennys esim. wc-pönttöön. Iso kivi altaassa oli sitä varten, että altaan korkki ei lipsahda takaisin kiinni, kun vesi virtaa sieltä pois.

Samalla puhdistin altaasta hiekat ja kloorijäämät pois ja kallistimme altaasta kaikki vedet, toivoen että putkiin ei jäänyt vettä. Päädyimme nimittäin siihen, että allas jää talveksi terassille. Lopuksi kuivasin altaan pyyhkeillä ja tietysti puhdistin myös altaan kannen. Tässähän on nyt tietysti omat riskinsä kun allas jää ulos lopputalveksi, mutta katsotaan miten käy! Kuulin ohjeen, että allasta ei saisi jättää ilmat pinkeänä paikoilleen, jos se jää talveksi ulos. Meillä allas oli jo valmiiksi tyhjentynyt jo hieman ilmasta kun vedet otettiin pois, joten erikseen siitä ei tarvinnut tyhjentää ilmaa pois. Lopuksi altaan pumppu vietiin lämpimään varastoon talvisäilöön.

 

Ilmatäytteisen porealtaan talvisäilytys.
Toivotaan parasta että allas pärjää talven yli ulkona!

Jos kuitenkin haluaa poistaa altaan oikea oppisesti kokonaan pois käytöstä, onnistuu se pumpun avulla. Se tyhjentää ilmat altaasta nopeasti ja sen voi pakata varastoon/autotalliin odottamaan kesää. Uskon että kun kevät taas alkaa ilmoitella itsestään, on ihana ottaa taas poreallas käyttöön ja siitä nauttii taas eri tavalla, kun hetken on pitänyt taukoa.

 

Ilmatäytteisen porealtaan talvisäilytys.

 

Mukavia talvikelejä kaikille!

 

Seuraatko jo näitä?  Sisustussuunnittelu Hurmaava Design // instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

 

4 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *