Matkat

Hurmaava Pariisi ja Eiffel -tornin valoshow

pariisin keskusta

Pääsin viime viikolla käymään työreissun puitteissa pyrähdyksen Pariisin keskustassa ja oli kyllä ihana käydä pitkästä aikaa tunnelmoimassa Pariisin ilmapiiriä. Pariisissa on vain jotain hurmaavaa ja lumoavaa ja Eiffel -torni on kerrassaan vaikuttava! Kurkkaa muuten postauksen loppuun, jossa on infoa monenko aikaan Eiffel -torni valaistaan ja monenko aikaan alkaa Eiffel -tornin valoshow!

Viimeksi olen käynyt samanlaisen Pariisi -visiitin n. reilu kolme vuotta sitten ja postauksen siitä reissusta voi käydä kurkaamassa: ”Pariisi on aina hyvä idea”. Tällä kertaa meillä oli hieman kylmempi keli kuin viimeksi ja yöllä Pariisissa mittari laski pakkasen puolelle. Me kuitenkin kävelimme tällä reissulla paljon, joten sinänsä kylmä ei ehtinyt tulla, vaikka sisätiloissa emme olleetkaan. Itsellä tekisi mieli mennä keväämmällä hieman pidemmälle reissulle Pariisiin, jolloin aikaa olisi käydä tutustumassa paremmin upeisiin nähtävyyksiin!

Houkutteleva Seinen rantakatu

pariisin keskusta

Seineä pitkin on mukava tepastella ja ihastella kaupungin menoa. Joen reunustalta löytyykin paljon kojuja joissa myydään kirjoja, lehtiä, postereita ym.

pariisin keskusta

pariisin keskusta
Vanha Vogue -lehti pisti silmään ja olisi houkutellut ostoksille.

Vaikka sää oli viileähkö, niin aurinko antoi parastaan viimeisillä säteillään. Mietin ennen Pariisiin tuloa, että mitenköhän junat mahtavat lakkojen vuoksi kulkea, mutta nyt ainakin nyt niiden kanssa ei ollut ongelmia ja pääsimme vaivatta kulkemaan julkista liikennettä käyttäen.

pariisin keskusta

pariisin keskusta

Notre Damen katedraali

Siellä se Notre Damen katedraali kohoaa! Tuolla oikealla pilkahtaa nostokurki ja jos kuva olisi yhtään laajempi, niin huomaisi että uudelleenrakennustyöt ovat koko ajan menossa. Emme kiertäneet Notre Damen toiselle puolelle, jossa tulipalo vaurioitti katedraalia pahoin, mutta jos tarkkaan katsoo näkee noiden kellotornien takaa runsaasti rakennustelineitä, jossa tulipalo teki tuhojaan. Korkeaa keskitornia ei enää ole, sillä se tuhoutui palossa kokonaan ja sortui.

pariisin keskusta
Notre Damen ympärillä liikkuu paljon turisteja ja sen vieressä on heti juna-asema.
pariisin keskusta
Pariisilaisista kahviloista ja ravintoloista on hankala tehdä valintaa!

Minusta on ihana kulkea pikku katuja pitkin ja ihastella runsasta ravintoloiden ja kahviloiden määrää. Myös ihastuttavat kukkakaupat houkuttelevat astumaan sisään!

pariisin keskusta

Upeat nähtävyydet

Alhaalla kuvissa näkyy yksi Pariisin upeimmista silloista (Pont Alexandre), joka johtaa joen toiselle puolelle Grand Palaisiin. Minun piti kotona ihan tarkistaa mikä tuo valtavan suuri rakennus on, sillä en yhtään muistanut oliko kyseessä musiikkitalo vai mikä. Grand Palais on siis suuren suuri näyttelyhalli, joka rakennettiin 1900-luvun maailmannäyttelyä varten.

pariisin keskusta
Pont Alexandren silta johtaa Grand Palais näyttelyhalliin.
pariisin keskusta
Grand Palais on valtavan suuri lasikattoinen näyttelyhalli.
Champ de Mars: Suosittu Eiffel -tornin kuvauspaikka

Pitkä kävelyretkemme huipentui suureen puistoon (Champ de Mars), jossa kesäisin on paljon ihmisiä picnicillä ja muuten vain kuvailemassa Eiffel -tornia. Tämä onkin suosittu Eiffel -tornin kuvauspaikka ja toinen on taas tornin toisella puolen, jossa itsekin olin viime kerralla. Postauksessa ”Pariisi on aina hyvä idea” näkyy tuo paikka kuvien kera. Eli mennään Seine -joen yli ja noustaan portaat edessä näkyvälle tasanteelle. Tuolta ylhäältä näkee myös tämän Champ de Mars -puiston.

pariisin keskusta
Tällä kertaa Champ de Mars -puistossa oli todella vähän porukkaa. Kesäisin puisto on ihanan vehreä ja loistava picnic-paikka!
Eiffel -tornin valoshow

Eiffel -torniin syttyi valot noin varttia vailla kuuden aikaan illalla ja mehän olimme vielä puistossa fiilistelemässä ja kuvailemassa 🙂 Googlettelin puistossa, että monenko aikaan itse valoshow alkaa ja ensimmäinen vilkkuva valoshow oli alkamassa kello kuusi. Valoshow, jossa Eiffel -tornin ympärillä vilkkuvat valot säkenöivät, kestää viisi minuuttia ja se pidetään joka tasatunti. Ilmeisesti viimeinen show on kello yksi yöllä.

Eiffeltornin valoshow kellonaika ja kesto.

Illan päätteeksi menimme illalliselle pieneen ravintolaan, joka oli tunnelmallinen ja sympaattinen. Tämä ei ollut mikään hienostelupaikka, eikä myöskään hintatasoltaan kallis. Tunnelma oli kuitenkin ihana ja ruoka oli hyvää ja konstailematonta.

pariisin keskusta

Illallisen jälkeen oli aika lähteä hotellille ja nukkumaan. Olipa vaan upea kokemus! Ja yhtään kauppaa emme muuten kierrelleet, vaan tällä kertaa ihan vain fiilisteltiin 🙂

Mukavaa loppuviikkoa!

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *