Suosittelen

Helsingin keskustakirjasto – uusi upea Oodi

Kävimme uuden vuoden jälkeen tutustumassa komeaan Oodi kirjastoon ja täytyy kyllä myös itsekin hehkuttaa kuinka hieno ja mielenkiintoinen se on! Rakennus itsessään on jo upea ja itselle tuli sellainen olo, että paikka on enemmän kuin kirjasto. Oodin kuvaillaankin olevan kohtaamispaikka ja kaupunkilaisten olohuone. Tällainen fiilis myös itselleni tuli.

Kurkataan nyt sisälle kirjastoon ja miltä siellä näyttää!

 

helsinki oodi

 

Kulku rakennukseen tekee jo vaikutuksen. Aivan ihana muotokieli!

 

helsinki oodi

 

Nousimme heti aulaan päästyämme toiseen kerrokseen, joka on yleisilmeeltään enemmän tummanpuhuva, mutta kuitenkin tunnelma tilassa on lämmin. Täältä löytyy mm. kansalaistori, josta voi varata ajan esimerkiksi ompelukoneen käyttöön.

 

helsinki oodihelsinki oodi

helsinki oodi
3D laite työstämässä omaa projektiaan.

 

helsinki oodi

 

Tummat kierreportaat ovat vaikuttava elementti keskellä kirjastoa. Portaiden seiniin on kirjoitettu kuvailuja kenelle kaikille Oodi on ”tarkoitettu” (tai se oli oma tulkintani portaiden teksteistä) , eli kaikille!

 

helsinki oodi

 

Kolmannessa kerroksessa sijaitsevat itse kirjat. Pidin kovasti tilan valoisuudesta ja katon sekä ikkunoiden muotokielestä. Lisäksi oli kaunista, kun kirjahyllyt olivat maltillisen korkeita jolloin katse pääsi vaeltamaan esteettömästi kirjaston päästä päähän.

 

helsinki oodihelsinki oodi

 

Kirjat olivat kovin kiinnostavia myös meidän pikku miehen mielestä. Lisäksi kävimme leikkimässä lasten puolella, jossa on iso pehmeä matto, bobles-palikoita, kirjoja ja oma satuluola.

 

helsinki oodi

 

Salin toinen nurkkaus on rakennettu korkeammalle ja lattia on kuin Lintsin Vekkulatalossa! Täältä on kivat näkymät ulos ja ihmiset ottivatkin paljon kuvia.

 

helsinki oodihelsinki oodihelsinki oodi

 

Suuret vihreät puut rauhoittavat tilaa ja sopivat todella kauniisti puun ja valkoisen kaveriksi. Kannattaa kyllä ehdottomasti vierailla Oodissa paikan päällä jos Helsinkiin päin on reissua. Ehkä vielä tällä hetkellä tunnelma on kirjastossa on melko hektinen (ainakin viikonloppuisin jolloin mekin paikan päällä olimme), sillä paikka herättää niin paljon kiinnostua. Mutta kyllä tuolta aina jonkun penkin löytää, jolloin voi istahtaa hetkeksi tuumailemaan, lukemaan  tai vaikka vain katselemaan ihmisten menoa.

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *