Keittiö,  Ruoka & juoma

Helpot syntymäpäivätarjoilut 3-vuotissynttäreille

3-vuotissyntymäpäivien tarjoilut ja kattaus.

Meillä juhlittiin viikonloppuna lapsen syntymäpäivää ja tässä postauksessa ajattelin esitellä meidän helpot syntymäpäivätarjoilut 3-vuotissynttäreille. Saareke on muuten siinä mielessä kätevä asia, että siihen on tosi helppo laittaa tarjottavat esille ja vieraat pystyvät kiertämään pöytää ympäri herkkuja poimien.

Meillä on ollut joka vuosi koristeena ”Happy Birthday” -viiri (näkyy postauksessa ”1-vuotissynttärit : koristelu ja tarjottavat”), ilmapallot ja kevyt valkoinen paperiviiri saarekkeen valaisimien keskellä. En ole heittänyt pois koristeita, vaan käytän niitä nyt sen aikaa kun vaan pysyvät ehjänä. Parina aikaisempana vuonna olen ostanut ison numero-ilmapallon, mutta tänä vuonna ostin tuollaisen värikkään pienen kolmosen, joka puhalletaan itse. Sidoin sen siimalla yhteen palloon kiinni ja se näytti tosi kivalta. Postauksesta ”2-v synttärit ja tarjoilu” näkyy muuten viime vuoden koristukset ja tarjottavat.

Syntymäpäivien tarjoilut

Tässä meidän synttärimenu:

 • pesto-pasta-pinjansiemen-mozzarellasalaatti
 • tomaattipiirakka ja kinkku-fetapiirakka
 • pätkiskakku
 • pavlova
 • savulohi-ruisnapit
 • donitseja ja macaronseja
 • karkkia ja sipsiä
 • illaksi täytettyjä pitaleipiä aasialaisittain

3-vuotissyntymäpäivien tarjoilut ja kattaus.

Vinkkejä tarjottaviin ja valmisteluihin

Itse teen mahdollisimman paljon valmiiksi edellisenä iltana ja lisäksi menen myös vähän ´sen helpomman kautta´. Käytän valmispiirakkapohjia ja osa tarjottavista voi olla pakasteesta. Silti tuntuu, että vitsi kaiken tekemisessä ja esillepanossa on hommaa!

Pätkisjuustokakun tein edellisenä iltana, samoin remulade-savulohitäytteen ruisnappeihin, pilkoin valmiiksi täytteet piirakoihin (paitsi tomaattia) ja katoin saarekkeen valmiiksi aamua varten. Suolaiset piirakat valmistin juhlapäivän aamuna, koska ne vaan maistuvat paremmalta tuoreena. Myös pavlovan teko jäi aamun. Noh, siinähän sitä olikin jo ihan tarpeeksi hommaa, heh!

Vinkkinä muuten, nuo Pirkka minidonitsit ja Pirkka Parhaat Macaronsit on tosi hyviä lasten synttäreille! Macaronseja kannattaa hankkia vaikka ihan muuten vaan, koska ne on yllättävän hyviä pakastemacaronseiksi!

3-vuotissyntymäpäivien tarjoilut ja kattaus.
Pirkka Parhaat macaronsit ja minidonitsit ovat lasten mieleen ja näyttävät ihanan värikkäiltä!
3-vuotissyntymäpäivien tarjoilut ja kattaus.
Tein ensimmäistä kertaa pavlovaa ja se onnistui semi-hyvin, heh! Ehkä toiste en tätä välttämättä synttärijuhlien aamuna ala värkkäämään.

Lautaset, ottimet ja pillit laitoin tarjoilukärryn päälle, sillä pöydältä meinasi loppua tila kesken. Lapsille oli Mikki Hiiri -teemaisia lautasia, kuppeja ja pillejä. Pesukone pyöri koko päivän aikana silti varmaan 6-7 kertaa!

3-vuotissyntymäpäivien tarjoilut ja kattaus.

Suolaiset piirakat toimivat aina

Suolaiset tarjottavat menevät aina heti ensimmäisenä kaupaksi ja tällä kertaa tein kasvisversion ja lihaversion. Tomaattipiirakka oli superhyvä ja se olikin Vappu Pimiän -resepti. Kinkku-fetapiiras toimi hyvin myös. Pesto-pasta-pinjansiemen salaatti on kiva lisä ja suolaiset pikkuherkut, kuten tänä vuonna tekemäni remoulade-savulohi ruisnapit olivat hurjan hyviä!

3-vuotissyntymäpäivien tarjoilut ja kattaus.

Synttärikakuksi juustokakku

Viime vuonna tein synttärikakuksi Oreo-juustokakun ja tänä vuonna testasin pätkisjuustokakkua. Myös pätkiskakku on tosi hyvä! Juustokakuissa on parasta se, että ne voi tehdä edellisenä iltana valmiiksi ja koristella sitten aamulla. Myös pavlova oli hyvää, vaikka vähän jännitin sen kanssa. Päätin testata pavlovan tekoa ensimmäistä kertaa ikinä, heh! Tein kaksi joista tämä esillä oleva onnistui hyvin. Toinen oli liian kauan uunissa.

3-vuotissyntymäpäivien tarjoilut ja kattaus.

Iltapalaksi pitaleipiä

Alkuillasta tarjoilimme vielä höyrytettyjä pitaleipiä aasialaisella twistillä. Meillä sukulaiset tulevat osa aika kaukaa, joten synttäreitä juhlitaan melkeinpä koko päivä ja ilta. Siksi ollaan tykätty tehdä myös iltaruoka erikseen ja usein tässä vaiheessa se on kyllä maistunut jo tosi hyvältä kaikkien makeiden herkkujen jälkeen.

3-vuotissyntymäpäivien tarjoilut ja kattaus.

Tällaiset juhlat ja tarjoilut tänä vuonna! Meidän mini oli ihan väsynyt päivän päätteeksi, sillä eihän hän malttanut mitään päiväunia nukkua, kun talo oli koko ajan täynnä porukkaa. Hän nukkuikin yli 12 tunnin yöunet ja tietysti aamulla alkoi heti uudet leikit synttärilahjaksi saadulla parkkitalolla.

Tämä viikonloppu otetaan sitten ihan iisisti, heh!

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

2 Comments

 • nunnaliinu

  Hurmaava kattaus ja postaus! Ruokajuttujasi olisi ihana lukea enemmän, kun ne selvästi vastaavat blogin tasoa. Ihan Super 🖤
  Ihanan kuuloinen synttäripäivä iltaa myöten, halaus pikku sankarille!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *